Válassza az Oldal lehetőséget

5 remek RC játék kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

5 remek RC játék kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

Kár tagadni, ezek a távirányítós játékok lehet, hogy elsősorban a fiataloknak szólnak, ennek ellenére gyakran megesik, hogy nem ők használják a legtöbbet. Nincs ebben semmi meglepő, ezek a kütyük valóban tökéletes ajándékok, mert tényleg roppant szórakoztatóak mindenki számára!

spectre

 

1. GS – XXD158 – 15,99 dollár

A lista első helyén most egy éjszakai drón áll. Amiatt éjszakai, hogy akkor tudja megmutatni igazi lényegét; megkapó kék és zöld színekben pompázik. Ez a szinte már futurisztikus külső nem csak páratlan megjelenést kölcsönöz, hanem a sötétben való repülésben is segít. A GS – XXD158 egy egyszerűbb kialakítású drón, némi trükk azért akad a tarsolyában: headless mód, magasságtartás, egygombos fel- és leszállás, na meg persze az elmaradhatatlan 360 fokos fordulat. A hatótávolság kb. 40 méter, a repülési idő pedig 7 perc.

GS XXD158

2. JJRC H64 – 24,99 dollár

A Gearbest egyik legbiztonságosabb drónja áll a képzeletbeli dobogó második fokán. A műanyag keret 360 fokban védi a masinát, meg nyilván azokat a tárgyakat, amivel találkozni fog. Természetesen erre alapozva mondjuk azt, hogy ez a kütyü egyrészt a kezdőknek is jó választás, másrészt a kicsiknek is odaadható – felügyelettel. Megjegyzendő, hogy a pókhálós kialakítás a piros-kék színekkel amúgy nem is mutat rosszul!

Mindent tud, amit az előbbi, azonfelül van benne G-szenzor mód, mely lehetővé teszi, hogy a repülést az okostelefon mozgásával befolyásoljuk. A 220 mAh kapacitású akkumulátor 40 perc alatt tölthető fel, utána kb. 5 perc használatot biztosít – nyugodtak lehetünk, nem fog egész nap ezen lógni a gyerek –, a hatótáv 30 méter.

JJRC H64 SPIDERMAN Gravity Sensor Control RC Drone RTF Blue 684386

3. JJRC S4 Spectre – 55,99 dollár

A nem túl fülbemászó nevű JJRC gyártó termékei nem csak a levegőben, hanem a vízen is helytállnak; erre példa ez a remekbe szabott kis hajó. Van rajta kamera, ami értelemszerűen a látottakat képes eljuttatni okostelefonunkra (élőben, 720p felbontással), de ettől ezerszer nagyobb móka, hogy egy videoszemüveggel képletesen szólva a fedélzetre léphetünk – kétségtelenül piszkosul jó buli lehet. A kísértet névre keresztelt csoda az alábbi videóval garantáltan rabul ejt (ha netalán ez eddig még nem történt volna meg), így a megtekintése csak saját felelősségre történhet!

A hajó 35,2 cm hosszú és 9,2 cm széles, szóval nem is olyan kicsi. A kék és sárga szín nem biztos, hogy tökéletes választás volt, de ez persze ízlés dolga. Jól sejtjük, a fenti árban nincs benne a virtuális valóság szemüveg, az már kész csoda lett volna. Jó dolog viszont, hogy borulás esetén egy gombnyomással megfordítható a kütyü.

A Spectre az egyik leggyorsabb hajó a Gearbesten: a végsebesség 25 km/h. Ez az igencsak morcos teljesítmény még a 600 mAh-s telepnek is komoly kihívást okoz, úgyhogy a működési idő legfeljebb 8 perc. A kamera saját aksival bír, a mérete is hasonló, teljes töltés után 2 óráig filmezhetünk. Figyelemfelkeltő a hatótávolság, mert 150 méterig küldhető el a fantom.

4. HUINA 1550 – 45,99 dollár

Munkaerőhiány van az építőiparban, az utánpótlás nevelését ezzel a markolóval idejekorán elkezdhetjük. A 45 cm magas és 57 cm hosszú masina elég strapabíró és tökéletesen élethű is, a működése messze nem csak abban merül ki, hogy a lánctalpain előre-hátra megy, hiszen a markolókanál külön vezérelhető!  Az üzemideje elég megdöbbentő az előbbiek után, két óra etetés után 30 percig húzza, ráadásul 100 méteres távolságig irányíthatjuk.

Érdemes megtekinteni a lenti videót, a végén van egy kis humor is.

5. P810 1:18 Half Scale 4WD – 24,99 dollár

Ugye nem hittétek, hogy egy monster truck nem kap helyet a listán? A P810 elég komoly zúzásra képes, legfeljebb 15 km/h tempó mellett. Az alumínium ház jó védelmet biztosít, a 9 cm-es, elég gigantikus kerekek akár negyedméteres akadályokat is áthidalnak; ebben segít a négy független felfüggesztés és a lengéscsillapító. Roppant brutális töltőt adhatnak hozzá, a 2200 mAh-s aksi állítólag 45 perc alatt jóllakatható, azt követően 60-90 perc mókát garantál. A sebességet az előbb már említettük, a hatótávolságot még nem, de most törlesztünk: 100 méter.

p810

A lista végén nagy gondba kerültem, őszintén nem tudom, hogy én melyiket választanám! A helyzet az, hogy vicces módon mindig a legutolsó volt a legszimpatikusabb. Nektek melyik gép jött be a leginkább?

Forrás: Gearbest