Válassza az Oldal lehetőséget

A vártnál kisebb előrelépést hoz az AMD Ryzen 3000?

A vártnál kisebb előrelépést hoz az AMD Ryzen 3000?

A napokban felbukkant hírek szerint a Zen 2 architektúra (az AMD Ryzen 3000 alapja) mindösszesen 15%-kal magasabb IPC-t kínál, az órajelek pedig egyelőre 4,5 GHz magasságában tanyáznak.

A vártnál kisebb előrelépést hoz az AMD Ryzen 3000?

 

Egy (elméletileg) népszerűnek mondható kínai portál szerint az AMD Ryzen 3000 sorozat egyes mintapéldányai már kikerültek az alaplapgyártókhoz és az OEM-ekhez. Fontos kiemelni, hogy a forrás szerint ezek még mindig nem a végleges specifikációval bíró modellek, nyilvánvalóan hatalmas mértékű változásra nem érdemes számítani, a fő különbség feltehetően a működési frekvenciánál lesz. Az első jelentések szerint ezek a példányok az órajelenként végrehajtott utasítások tekintetében 15 százalékos előrelépést érnek el – szerintünk ez némileg alacsonyabb a vártnál. A Boost órajel 4,5 GHz-re volt tehető, ami egyébként még mindig nem éri el a Core i9-9900K szintjét. A beszámolók megemlítik, hogy a 7 nm-es gyártástechnika révén meglepően kedvező volt a fogyasztás és a hőtermelés.

AMD Ryzen 3000 X570 Motherboard With PCIe Gen 4.0 Interface 1 1030x224

A hírek alapján szerény mértékű fejlesztések történhettek a memóriavezérlőnél, továbbra sem érdemes arra számítani, hogy az új Ryzenek rekord magasságba törnek – legalábbis ezen a téren. Mint az a fenti képen látható, kaptunk némi infómorzsát az AMD X570-es vezérlőjéről is, azonkívül a portál azt is elhintette, hogy az A320 valószínűleg nem fogja támogatni az érkező sorozatot.

Forrás: wccftech.com

A szerzőről