Válassza az Oldal lehetőséget

Baj van az új GeForce meghajtóval!

Baj van az új GeForce meghajtóval!

Egy régi hiba bukkant fel ismét, a zöldek már javában dolgoznak a megoldáson.

Baj van az új GeForce meghajtóval!

 

Úgy fest, nem érdemes telepíteni a GeForce 430.39-es drivert, mert a felhasználók egy jelentős része az illesztőprogram élesítése utána arra panaszkodik, hogy az NVDisplay.Container.exe alaposan rátenyerel a processzorra. A kellemetlen jelenség már korábban is előfordult, a zöldek most valahol megint mellényúlhattak, hogy a hiba ismét napvilágot látott. 

nv driver bug

Az NVIDIA egyébként már elismerte a hiba létezését (a GeForce fórumban), természetesen már dolgoznak a javításon. Nehezíti a probléma kiküszöbölését, hogy a magas CPU használat (itt egyébként folyamatos, akár a 20%-ot is meghaladó értékről beszélünk) nem mindenkinél jelentkezik. Akik még a hiba ellenére is mindenképpen ragaszkodnak a GeForce 430.39 meghajtóhoz, azok számára az alábbi „gyógymódot” tudjuk javasolni (természetesen csak saját felelősségre):

  • A feladatkezelőből lőjjük ki az NVDisplay.Container.exe folyamatot;
  • Második lépésként töröljük az alábbi mappákat: C:\Program Files\NVIDIA Corporation\Display.NvContainer\plugins\LocalSystem\DisplayDriverRAS és C:\Program Files\NVIDIA Corporation\DisplayDriverRAS.

Forrás: ComputerBase

A szerzőről