Válassza az Oldal lehetőséget

Van egy terület, ahol pokolian jó az AMD Radeon VII

Van egy terület, ahol pokolian jó az AMD Radeon VII

Pár hónappal ezelőtt sokan megőrültek volna ezért a grafikus kártyáért, most viszont…

Van egy terület, ahol pokolian jó az AMD Radeon VII

 

Olvasóink jelentős részének bizonyára nem kell ecsetelni, hogy mit is köszönhetünk” az Ethereumnak. Nos, a bányászláz mostanság jelentősen alábbhagyott, arra viszont semmi garancia sincs, hogy az árfolyamok a jövőben is megmaradnak ezen a szinten. Ha ismét javulásnak indulnak a dolgok, akkor bizony könnyen elképzelhető, hogy megint sokan vásárolnak videokártyát ilyen célból. A fő kérdés az, hogy mennyire profitábilis az adott termék, azaz hogy mekkora fogyasztásból ontja magából a hash-eket. Az AMD Radeon VII ebből a szempontból rendkívül jól áll, hiszen a gyárilag elért 90MH/s hashrate némi optimalizálás után 10%-kal is felpumpálható úgy, hogy a kártya fogyasztása akár 70 wattal is csökkenthető – ez így már jelentősen magasabb energiahatékonyságot kínál. 

A bányászok szerint a Radeon VII kellő vállalkozószellemmel már most is vonzó lehet, mert egyrészt brutálisan jó tempóra képes, másrészt sokkal olcsóbb, mint a hasonló szinten mozgó Titan V, miközben ezzel az energiahatékonysággal vonzóbb, mint a Polaris alapú RX 570 és RX 580. Megfontolandó alternatíva lehet még a Radeon Pro Duo is, főként akkor, ha egy időben több bányász-szoftvert szeretne futtatni a tulaj.

Kevésbé ütőképes a Radeon VII a játékok alatt; A kártya elsősszámú riválisa az NVIDIA GeForce RTX 2080, habár egyes beszámolók szerint szökőévente az RTX 2080 Ti is megcsíphető (pl. a World War Z alatt).

Forrás: wccftech.com

A szerzőről