Válassza az Oldal lehetőséget

Alldocube X Neo teszt – az idei év legjobb kínai tabletje

Alldocube X Neo teszt – az idei év legjobb kínai tabletjePontszám 97 %Pontszám 97 %

Ezzel a táblagéppel, és az AMOLED kijelzővel fityiszt mutattak a Xiaominak.Alldocube X Neo teszt – az idei év legjobb kínai tabletje


 

Alldocube X Neo – Bevezető

Tudom, többször leírtam már, de kénytelen vagyok ismételni magam. Nagyon ritkán fordul elő, hogy egy új kínai kütyüről hallván felkapnám a fejem.

És nem, ez nem azért van, mert a kínai tabletek rosszak lennének, csak csupán azért, mert olyan egy kaptafa az összes. Tisztes iparosmunkák – az esetek többségében -, de nagyjából ennyi. Egy átlag középkategóriás gépben találunk 8 vagy 10 colos IPS kijelzőt, egy nyolcmagos MediaTek processzort, 4 GB memóriát és jobb esetben 64 GB háttértárat. A mobilnetről pedig általában álmodni se merjünk, mert a gépek többsége kínai piacra készül, így a hazai 4G felejtős.

Szóval, egy új táblagéppel engem nehéz meglepni, hacsak…

Valamikor egy hónappal ezelőtt jött szembe velem egy új gép, amitől rendesen eltátottam a számat. Az Alldocube, mint gyártó nem volt ismeretlen előttem. Bár a Teclastot tartják jobbnak, én az Alldocube masináit jobban szeretem. Valahogy kevésbé kínai.

Alldocube X Neo teszt – az idei év legjobb kínai tabletje 1

Eddig csak alsó, vagy maximum középkategóriás gépet láttam tőlük, ám most feljebb merészkedtek, és egy felsőkategóriás kütyüt dobtak piacra. De nem akármilyet ám, hanem egy olyat, amitől a hozzám hasonló techmániás összepisili magát a gyönyörűségtől. Egy olyat, aminek a Xiaomi jelenlegi legjobb táblagépe lesütött szemmel szalutálhat.


 

Csomagolás és tartozékok

Fehér, kemény kartondoboz, nagy, ezüst X Neo felirattal. Ha ez a csomagolás nem ébreszt bizalmat, akkor semmi. Tudod, hogy mit rendeltél, tudod, hogy egy felsőkategóriás tabletnek kell benne lennie, és igen, már a doboz is megerősít ebben.

Alldocube X Neo teszt – az idei év legjobb kínai tabletje 2

Tartozék ugyanakkor nem sok van, bár, akár lehetett volna több is, ha nem kapkodom el a vásárlást. Az alapcsomag egy SIM-tálca tűt, egy töltőt és egy USB kábelt tartalmaz, illetve a gépre ragasztva kapunk egy kijelzővédő fóliát. Szóval ennyi, és nem több.

És hogy lehetett volna több tartozék? Úgy, hogy nem kapkodom el a vásárlást.

Alldocube X Neo teszt – az idei év legjobb kínai tabletje 3

Megjelent a gép, rá lehetett nyomni az elővásárlás gombra, s az elsők között meg is vettem. Nagyjából 12 óra múlva pedig elindult a bevezető akció, ahol billentyűzetet és tokot is adtak hozzá ajándékba. Na, ez nekem nem lett, de annyi örömöm azért volt, hogy a Facebook csoportunkban tudtam szólni a tagoknak, hogy gyorsan vegyék meg, így többeknek jutott a nagyjából 80-90 dollár értékű ajándékcsomagból is.

Így jártam.


 

Külső

Az Alldocube X Neo egy 10,5 colos gép, vagyis a ház is viszonylag méretes. Egészen pontosan 24,95 x 17,54 centiméteres oldalai vannak, így egykezesnek nem mondható. Viszont a vastagsága, pontosabban a vékonysága mindössze 7,2 milliméter, és a tömege sem sok, csak 491 grammot nyom, így nem szakítja le a kezünket.

Alldocube X Neo teszt – az idei év legjobb kínai tabletje 4

Ha szemből, fektetve nézzük, akkor baloldalon legalul van a SIM-tálca, aztán a Type-C csatlakozó következik, felette egy hangszórórács, legfelül pedig a fejhallgató jack csatlakozója. A szemközti élen egy másik hangszórórács, felette a hangerőszabályzó és a bekapcsológomb. Felül találjuk a mikrofonokat, alul pedig az opcionális fizikai billentyűzet érintkezőit.

Az előlapon, kétoldalt egészen keskeny, nagyjából 8 milliméteres a káva, alul felül olyan másfél centis lehet ugyanez. A felső káván találjuk a fényérzékelőt, mellette az előlapi kamerát. A hátlapon mindössze a hátlapi kamera, és némi kínai szöveg fogad minket.

Alldocube X Neo teszt – az idei év legjobb kínai tabletje 5

A ház anyaga elől természetesen üveg, hátul teljes a fémborítás. Az összeszerelés hibátlan, nem recseg, nem ropog. Ha nagyon bele akarok valamibe kötni, akkor a hangerőszabályzó nagyon apró lötyögése lenne az, minden más pont olyan, ahogy egy cég prémium, vagy mondjuk úgy zászlóshajó termékétől elvárható.


 

Hardver

Na, ez a fejezet lesz az, amiből kiderül, hogy mitől is felső kategóriás ez a gép!

A központi egység például nem MediaTek, hanem Qualcomm gyártmány, egészen pontosan a 14 nanométeres csíkszélességen gyártott, nyolcmagos Snapdragon 660 MSM8976 Plus. Ez nem mai darab, de például a Xiaomi Mi Pad 4 is erre épül. A 8 darab Kyro processzormag és a maximum 2,2 GHz-es magsebesség lényegében mindenre elég. A grafikus feladatok gyorsításáért az integrált Qualcomm Adreno 512 felel. Ez utóbbi egység az, ami igazán jól domborít, és 3D programokban emiatt tudja lenyomni a MediaTek jóval újabb központi egységeit is.

Alldocube X Neo teszt – az idei év legjobb kínai tabletje 6

A memória LPDDR4X fajtájú, kapacitása 4 GB, kétcsatornás memóriavezérlő működteti, az órajele 1866 MHz. Az eMMC alapú háttértár 64 GB tárkapacitással rendelkezik. Utóbbi természetesen bővíthető memóriakártyával, akár 256 GB-os darabbal is.

Következzen a kijelző, de olyan, amit olcsó kínai táblagépben még nem láttam. Na jó, a Huawei-t ne vegyük ide, de az árban is egy teljesen más kategória, mondjuk alsó hangon kétszeres szorzóval számolhatunk.

Alldocube X Neo teszt – az idei év legjobb kínai tabletje 7

Szóval, ahogy a bevezetőben írtam, az átlag kínai tablet IPS kijelzővel rendelkezik. Ez annyira igaz, hogy egészen mostanáig nem is volt olyan táblagép, amiben ne ez lett volna. Maximum a felbontás változott gépről gépre, az olcsóbbak teljes HD, a drágábbak 2K felbontást tudtak.

Az Alldocube X Neo az első olyan olcsó kínai táblagép, amiben AMOLED kijelzőt rakott a gyártó. Azt hiszem, ezt nem kell túlmagyarázni, a minősége fényévekkel jár minden más elterjedt és megfizethető megoldás előtt, ám annyira még sem olcsó, hogy akár középkategóriás kínai gépbe beférjen.

Alldocube X Neo teszt – az idei év legjobb kínai tabletje 8

(itt jegyzem meg zárójelben, hogy a Samsung felső-középkategóriás táblagépeiben AMOLED kijelző van, csak éppen azok nagyjából kétszer annyiba kerülnek, mint az Alldocube masinája)

A felbontás sem a megszokott teljes HD, vagyis 1920 x 1080 pixel, hanem 2,5K-s, vagyis 2560 x 1600 pixel. Ez a rengeteg képpont egy 10,5 colos panelen kapott helyet, így a pixelsűrűség is remek, 287 ppi. A képminőség, a színhelyesség, a kontrasztarány, a betekintési szögek hihetetlenül jók. A gép megkapta a DCI-P3 minősítést, ami lényegében azt jelenti, hogy megfelel a Digital Cinema Initiatives (DCI) filmes szakszövetség definiált szabvány kritériumainak. Ennek köszönhetően részletgazdagabb a kép, a valósághoz közelebb álló színeket kapunk, ráadásul a kijelző a megszokottnál több színt képes megjeleníteni. Ha ez nem lenne elég, akkor jó tudni, hogy az NTSC színtér lefedettsége 105 százalékos, és persze kapunk HDR-t is, csak hogy tényleg minden kifogástalan legyen.

Alldocube X Neo teszt – az idei év legjobb kínai tabletje 9

Remélem már mindenki kezdi érteni, hogy mitől felsőkategóriás ez a gép, de még közel sem járunk a képességek végén.

A kép után következzen a hang, legalábbis a hangszórók. Ezzel kapcsolatban van bennem némi bizonytalanság, mert a reklámanyagokban kiemelik, hogy dual hangszóró van, vagyis, ha fektetve nézzük a képet, akkor a jobb és a baloldalon is van egy-egy. Viszont a sztereó szót sehol nem találom. Kicsit fura lenne, ha két a hangszóró monóban szólna, de azért én sem merem leírni, hogy sztereó, mert mi van, ha nem az.

Van kameránk elől hátul, igaz, ezek leginkább a netes kapcsolattartást segítik, hiszen az előlapon egy 5- a hátlapon egy 8 megapixeles szenzor dolgozik. Mondjuk a táblagépek eddig sem fényképezésre voltak, az X Neo sem változtat ezen. Persze, azért nem kell sírni, hiszen a 8 megás kamerával így is készíthetünk 3264 x 2448 pixeles képeket, vagy vehetünk fel FHD videókat 30 képkocka sebességgel.

Ennél egyel érdekesebb, de a gép kategóriája miatt elvárható, hogy a Wi-Fi 5 hálózati csatoló kétcsatornás, így a régebbi 2,4- mellett az 5 GHz-es üzemmódot is támogatja. További jó hír, hogy a Bluetooth is 5.0-ás már, ami igazán azoknak lesz örömteli, akik már ilyen szabványú fej- vagy fülhallgatóval rendelkeznek.

Alldocube X Neo teszt – az idei év legjobb kínai tabletje 10

Ha már a rádiókról szólunk, akkor kétfajta még kimaradt. Az egyik a mobilnet, vagyis a 4G, a másik a navigáció.

Utóbbiról azt érdemes tudni, hogy a legtöbb táblagépnél megelégszik a gyártó a GPS rendszer támogatásával. Na, de olyat, hogy négy műholdas rendszert támogasson egy kínai tablet, ideértve például a Xiaomit is, még nem láttam. Az Alldocube X Neo esetén pedig ez a helyzet. Az amerikai GPS mellett megtaláljuk az orosz GLONASS-t, a kínai Beidou-t és az európai Galileo-t is. Egyszónak is száz a vége, a navigálással senkinek nem lesz problémája!

Még egy jó hír. A sok belpiacos, kínai tablet után, amikbe lehet ugyan SIM-kártyát tenni, csak éppen tök felesleges, mert nem támogatják a hazai hálózatot, most itt ez a gép, ami viszont igen. Bizony, aki az X Neo-t vásárolja meg, az teljes sebességgel tudja használni az itthoni 4G mobilhálózatot, mert kapunk támogatást a B20 800 MHz-es sávra. A SIM-tálcába amúgy rakhatunk akár két SIM-kártyát is, legalábbis akkor, ha memóriakártyát nem használunk.

Mi maradt még ki?

Nem beszéltünk a szenzorokról, pedig itt abból is van néhány, még ha annyi nem is, mint egy telefonban. Kapunk gravitációs szenzort, giroszkópot, közelségérzékelőt és fényerő szenzort is. Utóbbi azt jelenti, hogy beállítható a környezetfüggő kijelző fényerő állítás, ami, AMOLED révén jót tesz a fogyasztásnak.

Alldocube X Neo teszt – az idei év legjobb kínai tabletje 11

Ha már fogyasztás. A webáruházban 8000- a gyártó oldalán 7700 mAh kapacitásnak írják az akkumulátort. Mindegy is melyiket hisszük el, a lényeg úgyis azon van, hogy mennyit bír egy töltéssel, abban pedig nem lesz hiba, ahogy a lejjebb található tesztekből majd kiderül. Addig is lényeges még, hogy a nagy akksihoz kapunk QC3-as gyorstöltést is.

Alldocube X Neo teszt – az idei év legjobb kínai tabletje 12

A végére pedig, mintegy hab a tortára, jöjjenek az egyéb finomságok. Bár az USB Type-C formátumú, azért nem spórolták le a fejhallgató csatlakozót sem. Ez jó, mert így vezetékes fülessel is tudjuk hallgatni az FM rádiót, ami ugyancsak nem maradt ki a csomagból. Utolsóként, de nem utolsósorban fontos, hogy azoknak, akik szeretnének hang vagy videós kommunikációt is folytatni a SIM-kártyának köszönhetően, azok dual mikrofont kapnak, hogy a másik oldalon is jól hallják, amit mondanak.

Fejezet vége. Remélem nem maradtak bennetek kérdések, már tudjátok, hogy miért szerettem bele ebbe a gépbe egy pillanat alatt!


 

Tesztek

Az alábbi táblázatban a szokásos méréseimet látjátok. A játékok alatti teljesítményt az Antutu és a 3DMark pontok mutatják, a hétköznapi használatot a PCMark programmal pontoztam.

A teljesítmény kapcsán nagy meglepetés nem ért, hiszen az eddig használt Xiaomi Mi Pad 4 gépemben is ez a processzor dolgozik, így tudtam mire számíthatok. Az Alldocube az X Neo-t mint játékosoknak (is) szánt tabletet mutatja be a gépet, és a gamer jelzőnek megfelelő teljesítmény meg is van benne.

Az első oszlopban amúgy az itthon is jobban ismert Teclast jelenlegi csúcsgépe van, amiben egy újabb MediaTek lapka dolgozik. Látható, PCMarkben az erősebb, de amint a megjelenítés is fontossá válik, vagyis az Antutu és a 3DDMark programokban, a Snapdragon elhúz a riválistól.

  Teclast T30 Teclast T20 Alldocube X Neo
Processzor (SoC) MediaTek Helio P70 MediaTek Helio X27 Snapdragon 660
Tesztprogram      
AnTuTu Bench. 7.x 168688 pont 115150 pont 178797 pont
AnTuTu Bench CPU/GPU/UX/MEM 74227/29261/
32741/32459 pont
47904/28158/
31980/7108 pont
74996/35881/34558/33332 pont
PC Mark Work 2.0 7960 pont 4167 pont 6108 pont
PC Mark Computer Vision 5732 pont 2941 pont 3471 pont
PC Mark Storage 9994 pont 3248 pont 4776 pont
3DMark Sling shot /extreme opengl / Vulkan 1400/1284/
1252 pont
1255/1052/
819 pont
1987/1322/1290 pont
3D Mark Ice Storm/extreme 20429 / MAX pont 16345/ 9315 pont 26345/ MAX pont
3D Mark API Overhead OpenGL/Vulkan 68242 / 258612 53759 / 123657 pont 161950/298241 pont

Leteszteltem az üzemidőt is. Erre a PCMark akku tesztet használtam. Ennek indítása előtt az akkumulátort 100 százalékra töltöttem. A teszt elindul, és folyamatosan terheli a processzort. A teszt alatt a fényerő 100 százalékon volt, a Wi-Fi be volt kapcsolva. A teszt eredménye szerint, a fenti körülmények mellett, vagyis folyamatosan futó teszt mellett a gép 7 óra 14 perc alatt merült 100-ról 20 százalékra.

Alldocube X Neo teszt – az idei év legjobb kínai tabletje 13

Ahogy feljebb írtam, a webáruházban és a gyártó oldalán eltérő adatok vannak az akksi kapacitását illetően, de ez mindegy is, a 7 és negyedórás üzemidő 80 százalékos merülés mellett megsüvegelendő!


 

Használat, tapasztalatok

A gépet jó kézbe venni. Jók az anyagok, jó megfogni, és úgy egyébként is, egyben van az egész. A teljesítménnyel nincs hiba, a képminőség, az AMOLED kijelző pedig egyszerűen csodás. Amikor párom meglátta meg is jegyezte, hogy marha jó képe van, pedig látott már nálam néhány táblagépet, és bizony mondom, eddig még egyetlen alkalommal sem mondta, hogy ez vagy az tetszene neki. Persze az ötvenedik pont ugyan olyan gép után már mit mondjon.

Én nem szoktam játszani, ellenben sokat netezek, a munkám miatt sokat használom a Facebookot. Rengeteget levelezek, nagyon sokat csetelek, a szabadidőmben pedig zenét hallgatok és filmeket nézek, már ha éppen nem motorozok.

Az Alldocube X Neo az átlagos netes feladatokra természetesen tökéletes, egy ilyen vassal szerelt géptől ez elvárható. Használhatjuk zenehallgatásra is, bár erre kevésbé merném ajánlani. Ne értsetek félre, egy átlag tablethez képest nem rossz a hangja, sőt, egészen dinamikus, van benne egy csepp mély is, de azért ez mégsem az a hardver, amin élvezet zenét hallgatni.

Alldocube X Neo teszt – az idei év legjobb kínai tabletje 14

Amire viszont tökéletes, és kitalálni sem lehetne jobbat, az a filmek nézése. A kép az AMOLED kijelző miatt hibátlan, és ehhez az élményhez a hangeffektek is megfelelő minőségűek. Jut eszembe, Netflix kompatibilis a szerkezet, nekem ez fontos, de gondolom ezzel nem vagyok egyedül.

Ahogy írtam, játszani nem szoktam, de mivel a hang, a kép, a hardver erőssége rendben van, valószínűleg ezzel sincs probléma.

Amit nagyon bánok, ahogy fent már írtam, hogy nem vártam a megjelenést követően, így nem kaptam ajándék billentyűzetet. Gondolkozom a megvásárlásán, de 65 dolláros ár még visszatart. A nagy kijelző miatt a képernyőn megjelenő virtuális billentyűzeten is két kézzel, igaz csak 4-5 ujjal tudok gépelni, de az is több a semminél.

Alldocube X Neo teszt – az idei év legjobb kínai tabletje 15

Az üzemidőről már írtam a teszteknél, szerintem az amit kapunk tökéletesen elegendő. Ha nem használjuk folyamatosan, a fényerőt levesszük, beállítjuk a sötét témát, akkor még intenzív használat mellett is elég a kapacitás egy teljes napra. Az pedig, hogy akár 7-8 órán keresztül nézhetünk rajta filmeket egy töltéssel, untig elegendő.

A navigációt a Waze segítségével próbáltam ki, nem igazán tudok mit írni, mert nem történt semmi érdekes a használat közben. Működött, nem rakott rossz útra, egy szóval jó.

Természetesen kipróbáltam a mobilnetet és a telefonálást is. Előbbi rendben működött, bár, a világvégén, falu szélén a sebesség nem volt acélos, de azért bőven elfogadható, amit kaptam. Normális lefedettségű területen nyilván jobb lesz ez is. A telefonálás tökéletes, a beszédhangra a beépített hangszórók tökéletesek, a hívott fél szerint engem is hibátlanul lehetett hallani, így valószínű, hogy a dupla mikrofon is teszi a dolgát. Szóval, ha valaki extra méretű telefonra vágyik, akkor erre is használhatja az X Neo-t.

Alldocube X Neo teszt – az idei év legjobb kínai tabletje 16

A kamerák felbontásáról már írtam, a minőségükről még nem. Bár a kamera beállításai elég sokat adnak, vannak például mindenféle profilok a fehéregyensúlyra, van arckövetés meg hasonló finomságok, azt tartom, hogy ezek a kamerák nem elsősorban fényképezésre vannak, sokkal inkább a netes kapcsolattartást segítik.

Néhány szó a szoftverről. A gépen az Android 9-es verziója fut. Ez egy alap Android minimális változtatásokkal, a biztonsági csomag tavaly év végi. Jelenleg nem érhető el frissebb verzió a szoftverből, igaz, ezzel a kilencessel sincs baj, maximum a biztonsági csomag dátuma miatt szomorkodhatunk kicsit.

Ennél sokkal fontosabb azonban, hogy a gép természetesen tud magyarul, a menüben egyetlen angol menüpontot találtam csak.

Az alap Android is elég sokat tud, de ha nem tetszik a felület, akkor telepíthetünk más launchert. Tudásra nincs panasz, van sötét téma, automatikus szemkímélő, kékfény mentesített éjszakai üzemmód, és természetesen rendelkezésünkre állnak a Google szolgáltatásai is, nem úgy, mint a szerencsétlen Huawei eszközökön.

Alldocube X Neo teszt – az idei év legjobb kínai tabletje 17

A fejezet végére pedig egy kis tippek-trükkök.

Nem tudom mi okból, de alapértelmezetten ki van kapcsolva az USB fájlátvitel, viszont be van kapcsolva az USB hibakeresés. Elméletileg ez utóbbi bekapcsolt állapotában is lehetne a tablet és az asztali gép között fájlokat másolni, de nekem nem sikerült.

A megoldás a következő:

  1. Menj be a beállításokba, ott nyisd meg a legalsó, Rendszer nevű menüpontot.
  2. Kattints a legfelső, A telefonról menüre.
  3. Görgess legalulra, ahol Buildszám látható.
  4. Kattintgass rá (elvileg 5x), amíg ki nem írja, hogy már fejlesztő vagy.
  5. Ezután lépj a menübe egyet vissza (Rendszer) és keresd meg a Fejlesztői beállításokat. Nyisd meg!
  6. Kapcsold ki az USB hibakeresést, aztán lefelé görgetve keresd eg az Alepértelmezett USB-beállítást és kattints rá!
  7. Válaszd ki alapértelmezettnek a fájlátvitelt, és kész is vagy!

 

Összegzés

Most elsőként térjünk rá a piszkos anyagiakra, csak hogy valamilyen összehasonlítási alapotok legyen, hogy mennyire drága vagy éppen olcsó az Alldocube X Neo.

Az Árukeresőn a legolcsóbb AMOLED kijelzős gép a Samsung Galaxy Tab S5e. Ez a gép szinte minden képességében megegyezik az X Neo-val, néhány ponton minimálisan jobb annál. Például egyel újabb a proci, a 8 helyett 13 megapixeles a kamera, viszont kisebb például az akkumulátor kapacitása.

A Samsung Galaxy Tab S5e legalacsonyabb ára 122 ezer forint, de a komolyan vehető, nem noname kereskedőknél inkább 140 ezer pluszos az árcédula.

És mennyibe kerül az Alldocube X Neo? Nem egészen 76 ezer forintba. Ez még a legolcsóbb Samsung árnál is 46 ezerrel olcsóbb, de ha a normális üzletek érait nézzük, akkor a különbség már 70 ezer forint.

Alldocube X Neo teszt – az idei év legjobb kínai tabletje 18

Aki kínai gépeket vesz, az pont ezért veszi és teszi, mert ugyanazt a teljesítményt jóval olcsóbban kapja meg, mintha neves gyártótól vásárolna. A táblagépek esetén az egyetlen probléma eddig a középszerűség volt, vagyis az, hogy bár jó képességű masinákat kaptunk, de nagyon jó képességűeket nem. Az Alldocube X Neo pont ezt a csorbát köszörüli ki.

Részemről egyelőre, bármennyire is szerettem, a Xiaomi Mi Pad tabletnek intek egy könnyes pápát, és dobom fel apróhirdetésben, az X Neo pedig egy darabig az új kedvenc lesz. Azt, hogy meddig, csak a Xiaominál tudnák megmondani, de amíg nem adnak ki egy AMOLED kijelzős táblagépet, addig bizony hűtlen leszek hozzájuk.

Az Alldocube X Neo beváltotta a várakozásaimat, egy percig sem bánom, hogy rá szavaztam, minden forintot megért, és meg fog szolgálni, amit ráköltöttem.

Meghalt a király, éljen az új király, az Alldocube X Neo!

Az új AMOLED kijelzős táblagépet itt tudod megvásárolni:

Alldocube X Neo tablet 4/64 GB

Ha billentyűzettel együtt vennéd, akkor itt teheted kosárba:

Alldocube X Neo tablet 4/64 GB + billentyűzet

Ne feledjétek, szállítási módnak használjátok a vámmentes EU Priority Line módot!

 

További tablet tesztek oldalunkon

 

Ha olcsón szeretnél Kínai áruházból vásárolni, akkor csatlakozz Facebook csoportunkhoz itt, meglásd jó lesz, már több, mint 8000-en vagyunk:

Kínából vásárlók Facebook csoportja

 

Ha szereted a tech videókat, akkor íratkozz fel YouTube csatornánkra, és ne maradj le egy tesztről sem:

HOC YouTube csatorna

Értékelés

97 %

Értékelkés Az eddigi legjobb kínai tablet lett az Alddocube X Neo. Az olcsó kínai tebletek mindegyikét maga mögé utasítja, ide értve a Xiaomit is. Erős a processzor, és most először AMOLED kijelzőt is kapunk.

Külső
100 %
Hardver
100 %
Szoftver
95 %
Ár
95 %

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.