Válassza az Oldal lehetőséget

BlitzWolf BW-AP2 – a légtisztítók királya

BlitzWolf BW-AP2 – a légtisztítók királyaPontszám 94 %Pontszám 94 %

A Blitzwolf a Xiaomival versenyzik, de ötödével olcsóbb annál, ráadásul többet is tud.

BlitzWolf BW-AP2 – a légtisztítók királya


 

 

BlitzWolf BW-AP2 – Bevezető

Abba a szerencsés helyzetbe kerültem, hogy a saját, decemberben vásárolt Xiaomi légtisztítóm mellett, most kipróbálhattam egy nagyobb, erősebb szerkezetet, amin a Blitzwolf márkajelzés szerepel.

BlitzWolf BW-AP2 - a légtisztítók királya 1

A Xiaominál több féle méretű légtisztító létezik egymás mellett. Egész családjuk van a légtisztítókból, amik teljesítmény szempontjából, s persze a kényelmi funkciók szempontjából is erősen eltérnek. A legkisebb nagyjából 42 négyzetméteres lakáshoz való, és 350 köbméter levegőt tud megtisztítani óránként, míg a legnagyobb 85 négyzetméterre és 700 köbméter levegő megtisztítására elegendő kakaóval rendelkezik.

BlitzWolf BW-AP2 - a légtisztítók királya 2

Őszintén szólva, ezt a gépet már kevesen veszik az ára miatt, a kedveltek közül a Pro verzió az, amiből több fogy. Ez sem gyenge, hiszen 60 négyzetmétert és 500 köbmétert írnak a tulajdonságainál.

BlitzWolf BW-AP2 - a légtisztítók királya 3

És miért írtam ezt le? Azért, mert a Blitzwolf BW-AP2 pont ezzel a Pro verzióval kíván versenyezni, így egész egyszerűen adja magát a dolog, hogy összevessük őket tudásban, és persze árban!


 

Csomagolás és tartozékok

Az AP2 egy picit megtréfált. Megszoktam már, hogy a Blitzwolf nagyobb cuccai úgy érkeznek, hogy kívül egy hagyományos, ámde erős kartondobozt adnak, ezen belül pedig egy vékonyabb, ám a gyártó színeibe öltöztetett kartondoboz lapul.

A fényképezéshez emiatt rögtön nekiálltam a ronda dobozt kibontani, hogy majd a zöld-fehéret fotózzam le. Nos, gondolom már sejtitek, nem volt belül másik doboz, csak ez, amit a képen is láttok.

BlitzWolf BW-AP2 - a légtisztítók királya 4

Tartozék nem sok van, vagyis egészen konkrétan, a gépben lévő filteren és a használati utasításon kívül semmi nincs. Ez mondjuk nem meglepő, nincs is szükség másra. A hálózati kábel be van forrasztva, szóval még ezt sem kellett külön becsomagolni.

BlitzWolf BW-AP2 - a légtisztítók királya 5

A használati utasítás angol- francia- német- spanyol- olasz nyelven olvasható, illetve van még japán és kínai is, de ezeknek kevesebben fognak örülni. A lényeget természetesen leírom ebben a cikkben, így, aki szeretné majd megvenni, és nem boldogul az említett nyelvekkel, annak itt lesz a lényeg magyarul.


 

Külső

Nos, az első pont, ahol a Blitzwolfnak versenyeznie kell, a gép külseje. A Xiaominál rendkívül háklisak arra, hogy minden termékük úgy nézzen ki, mintha nem is ebben, hanem a következő évszázadban készült volna. Az utolsó kis lukacskának is meg van a helye, és pont ott, ahol a legjobban néz ki. Szóval a Xiaomival nehéz versenyezni.

BlitzWolf BW-AP2 - a légtisztítók királya 6

A Blitzwolfnál azonban nem adták fel, és jól tették. Valószínűleg nem véletlen, hogy míg a Xiaomi légtisztítói a négyszöghasáb formát kapták, addig a Blitzwolf maradt a hengerél. Valahogy meg kell a két cég termékeit különböztetni.

BlitzWolf BW-AP2 - a légtisztítók királya 7

Ettől eltekintve, első ránézésre (persze, ha nem ismerném őket), meg nem mondanám, hogy melyik a Xiaomi és melyik a Blitzwolf. Nagyítóval kell keresni a hibákat, igaz, így már találunk is néhány apróságot.

BlitzWolf BW-AP2 - a légtisztítók királya 8

A borítás minőségi műanyag, értsd, pont olyan, mint egy Apple vagy egy Xiaomi masina. A felső, szürke ventilátorrács és az oldalsó szürke fogantyúk is jól mutatnak, ahogy a fedlapon lévő kezelőszervek is menők. Ezen a ponton a Blitzwolf jelentősen túl is teljesíti a Xiaomit.

BlitzWolf BW-AP2 - a légtisztítók királya 9

Azonban a legjobban a kijelző néz ki. Felváltva mutatja a PM2.5 és a VOC értékeket (ezekről majd később)


 

Tudás, vagyis a papírforma

Ahogy azt már írtam, a Blitzwolf BW-AP2 a Xiaomi Air Purifier Pro ellenfele. Annyira az, hogy a két masina tulajdonságai a légtisztítás területén teljesen megegyeznek. Mind a kettő 35-60 négyzetméteres lakáshoz vagy szobához lett kitalálva, mind a kettő 500 köbméter levegőt képes megforgatni, mind a kettő a PM2.5-ös részecskéket tudja kiszűrni. Meg persze az ennél nagyobbakat.

BlitzWolf BW-AP2 - a légtisztítók királya 10

A keltett zajra maximum 69 decibelt írnak, ami nem kevés. Én csak a saját Xiaomi 2H légtisztítómmal tudtam összehasonlítani, de sokra nem jutottam. Maximális fordulatszámon sivít ez is meg az is.

Van azonban két dolog, amiben a Blitzwolf előrébb jár, mint a nevesebb konkurens. Az egyik a már említett VOC érték kijelzése. Ez igazából nem VOC, hanem TVOC. Ez persze egy betűszó, ami a „total volatile organic compounds” szavak rövidítése, ebből hagyta el a Blitzwolf a total szót, és maradt az illékony szerves vegyület.

BlitzWolf BW-AP2 - a légtisztítók királya 11

Na szóval, ezt a Xiaomi szerkezetei nem képesek mérni, a Blitzwolfé meg igen, és a cég állítása szerint, a gépben lévő filter ezeket is kiszűri. Ha ez így van, akkor a Xiaominál nem tudom minek van erre külön szűrő, vagy nem értenek hozzá, vagy ezzel is egy réteggel több bőrt akarnak lehúzni rólunk.

BlitzWolf BW-AP2 - a légtisztítók királya 12

Aztán itt van még egy érdekesség, ez pedig a negatív ionok használata. A leírás szerint, ez képes megkötni a különböző mikroorganizmusokat. A funkció be- és kikapcsolható az applikációból, de van gombja a fedlapon lévő kezelőpanelen is. Nos, a Xiaominál ez sincs.

Persze ezeket a dolgokat, pontosabban a hatásosságukat, működésüket nem tudtam ellenőrizni, de fogadjuk el, hogy vannak, és működnek is.


 

Beüzemelés

Ahhoz, hogy a gépet használni tudjuk nem sok kell. Az első, hogy töltsük le a Blitzwolf alkalmazását, amin keresztül tudjuk majd a telefonunkról vezérelni a szerkezetet. A második, hogy bekapcsolás előtt távolítsuk el a gépben lévő filterről a nylon zacsit, mert azon keresztül nem igazán tudja szívni a levegőt.

BlitzWolf BW-AP2 - a légtisztítók királya 13

Erre egy nagy matricán a gépen is felhívják a figyelmünket, mondanom sem kell, nem olvastam el, ahogy a használati utasítást sem, hiszen macsó pasi vagyok, több tonna műszaki érzékkel… Lapozzunk.

Ha letöltöttük az appot, és levettük a szűrőbetétről a nylont, akkor bekapcsolhatjuk a gépet. A tetején lévő gombokkal lényegében minden funkciót elérünk, s használni tudunk, szóval, ha nem akarjuk, feleslegesnek érezzük a mobilt, akkor tegyük a helyére a légtisztítót és használjuk.

BlitzWolf BW-AP2 - a légtisztítók királya 14

Ha azonban szeretnénk kihasználni a kényelmes, mobilos vezérelhetőséget, akkor lapozzunk a használati utasítás negyedik oldalára, ott van leírva mit kell tennünk. Vagy ne lapozz oda, hanem inkább olvasd el itt:

  1. Indítsd el a Blitzwolf appot és a jobb felső sarokban kattints a + jelre. (Ez persze azt feltételezi, hogy az app telepítve van, és be is regisztráltuk magunkat. Ezt tegyük meg, mert ezután ez a program lesz a Blitzwolf okosotthonunk irányítópultja.)
  2. Válaszd a baloldali listából a „Small Home Appliances” pontot, majd ezen belül az Air Purifier (vagyis légtisztító) eszközt.
  3. Tartsd lenyomva 3 másodpercig a Wi-Fi gombot a légtisztító tetején. (ne hallgass az applikációra, azt mondja, hogy a sárga LED-nek villogni kell, de ezen a gépen nincs sárga LED, a Wi-Fi jel fog villogni.
  4. Az applikációban add meg a használ 2,4 GHz-es Wi-Fi hálózatod jelszavát.
  5. Válaszd ki a felismert eszközt. (Ez ugye jelen esetben a légtisztító.)
  6. Fejezd be a telepítést!
  7. Enjoy!
BlitzWolf BW-AP2 - a légtisztítók királya 15BlitzWolf BW-AP2 - a légtisztítók királya 16BlitzWolf BW-AP2 - a légtisztítók királya 17

Na ugye, ez nem is volt bonyolult. Nekem másodjára sikerült, mert nem vettem észre, hogy az 5 GHz-es hálózatra van csatlakozva a telefonom, de ezen keresztül a légtisztító nem kommunikál. 2,4 GHz kell neki!

Ha elrontottad a beállítást, akkor húzd ki a konnektorból a légtisztítót, várj 10 másodpercet, dugd vissza. Kapcsold be, tarts három másodpercig lenyomva a Wi-Fi gombot, és mehet az eszköz keresése a telefonos appban. Meglesz, hidd el!


 

Használat, tapasztalatok, konklúzió

Jó lenne, ha tudnék valami érdekeset írni, de semmi nem jut eszembe. Ez egy légtisztító és pont. Jól néz ki, ha nem egy bányában élünk, akkor nem fog 0-24-ben teljes fordulaton pörögni, szóval a hangjával sincs gond. Sőt, éjszakai üzemmódban lényegében nem lehet hallani és a fényeit is leveszi, szóval nem sok vizet zavar.

BlitzWolf BW-AP2 - a légtisztítók királya 18

A hozzá tartozó telefonos program faék egyszerűségű, de ezt is a pozitívumok közé sorolom. Nem azért egyszerű, mert bármi is hiányozna belőle, minden benne van, könnyen áttekinthető, szerintem a hároméves fiaim is elboldogulnának vele kb. 5 perc után.

BlitzWolf BW-AP2 - a légtisztítók királya 19

Kívülről már-már szépnek mondhatjuk, persze csak akkor, ha bárki is szépnek talál egy dizájnos centrifugát. Mondjuk a Blitzwolf tervezői apait-anyait beleadtak, hogy kihozzanak valami pofásat a szerkezetből, sikerült.

Egy légtisztító nem egy ördöngős masina. Kell bele egy halk motor, egy jó szűrő és már kész is vagyunk. Persze manapság már elvárt egy jó szenzor, ami a levegő tisztaságát figyeli, és egy bizonyos ár felett a telefonos applikáció alapkövetelmény, de ezek itt mind megvannak.

BlitzWolf BW-AP2 - a légtisztítók királya 20

Persze, mint minden esetben, a lényeg az, hogy megéri-e megvenni. Erre határozott válaszom van, igen, és főleg azért hatalmas igen, mert összevethetem a Xiaomi termékével, ami némileg kevesebbet tud a magasabb árért cserében.

És mekkora ez az árkülönbség? Nos, a Xiaomi Air Purifier Pro cseh raktárból, 324 forintos szállítási költség mellett 60 060 forintba kerül, míg a Blitzwolf BW-AP2 ára, ugyancsak cseh raktárból, gyors és ingyenes szállítással a BGHU0268 kuponnal 49 280 forint. Ez azért elég tetemes különbség.

Itt tudjátok megvásárolni:

Blitzwolf BW-AP2 légtisztító

Hasonló tartalmak oldalunkon

 

A cikk kereskedelmi üzenetet tartalmaz

Értékelés

94 %

Értékelés A Blitzwolf BW-AP2 a cég legerősebb, legnagyobb teljesítményű légtisztítója. Képességekben felveszi a versenyt a Xiaomi Air Purifier Pro-val, de árban jóval alatta van, és a tudása is nagyobb. Nem mellesleg, jól is néz ki!

Külső
90 %
Tudás
100 %
Ár
92 %

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.