Válassza az Oldal lehetőséget

BlitzWolf BW-BS10 Pro All-in-one szelfibot teszt

BlitzWolf BW-BS10 Pro All-in-one szelfibot teszt

Mit tud egy modern szelfibot azon túl, hogy megnyújtja a karodat?

BlitzWolf® BW-BS10 Pro All-in-one szelfibot teszt


 

Bevezető

BlitzWolf® BW-BS10 Pro All-in-one szelfibot teszt

Amióta szelfibotot lehet kapni, azóta boldog, boldogtalan ilyennel rohangál. Nem véletlen. Kis helyen elférnek, és sokkal jobb szelfiket lőhetünk nyaralás közben, mintha kartávolságból szeretnénk fotózni. Belefér a képbe az egész család, látszik mögöttünk a tenger, a templom, a préri, vagy amit szeretnénk, ha látszana.

BlitzWolf® BW-BS10 Pro All-in-one szelfibot teszt

Ezt maximum úgy tudnánk bot nélkül megvalósítani, ha fényképészt is vinnénk magunkkal a nyaralásra, de ezt egyelőre csak V. Tímea engedheti meg magának, nekünk meg marad a szelfibot.


 

Csomagolás és tartozékok

BlitzWolf BW-BS10 Pro All-in-one szelfibot teszt 1

Kb. két mondatban letudhatjuk a fejezetet. A doboz a Blitzwolftól megszokott zöld-fehér puha karton, benne a bot, egy rövid használati utasítás (angolul) és egy töltőkábel. Slussz!

BlitzWolf BW-BS10 Pro All-in-one szelfibot teszt 2


 

Külső és képességek

Mit kell tudni egy jó szelfibotnak? Stabilan tartani a telefont, elég erősnek lenni, hogy ne törje el az első szél, kell egy kioldógomb, amivel a fotókat el tudjuk készíteni. Nagyjából ennyi, és az első ilyen szerkezetek kb. ezt is tudták.BlitzWolf BW-BS10 Pro All-in-one szelfibot teszt 3

Manapság azért ennél egy kicsivel többet várunk! Mondjuk nem árt, ha jól néz ki a cucc, mert a sok tíz vagy százezres telefont ne tegyük már egy filléres vacakba. Aztán az sem árt, ha normális anyagokból van, mégsem szakítja le a karunkat a súlya (tömege). Ehhez kézenfekvő az alumínium használata, ami kellőképp erős, nem is drága, és könnyű is.

A Blitzwolf BW-BS10 Pro így alumíniumból készült, kivéve persze a néhány műanyag elemet, meg a talpon a gumit, hogy stabilan álljon. De miért kell egy szelfibotnak stabilan állni, ha a kezünkben fogjuk? Azért, mert manapság alapkövetelmény az, hogy a bot tripodként is működhessen.

BlitzWolf BW-BS10 Pro All-in-one szelfibot teszt 4
A képen természetesen nem Elon Musk rakétáinak visszatérő egysége, hanem a Blitzwolf botjának lábai látszanak.

A tripod az a háromlábú izé, amire a fotómasinákat szokták tenni, ha nem kézből akarnak fotózni. Ez akkor jó a profik esetén, ha például hosszú záridővel dolgoznak, ilyenkor nem árt, ha nem mozog a kamera, amíg a fotó elkészül.

A mi esetünkben ez kevésbé lényeges, hiszen hosszú záridővel csak az egészen elvetemültek fotóznak mobillal, a maradék 99 százaléknyi felhasználónak meg ott a teljesen automata mód. Sajnos… Szóval egy szelfibot/tripod esetén nekünk inkább az a lényeges, hogy le tudjuk állítani a telefonnal, mint egy állványt, el tudjunk tőle távolodni, és akár 10 méteres távolságból tudjuk fotózni magunkat.

BlitzWolf BW-BS10 Pro All-in-one szelfibot teszt 5

A következő kérdés, hogy nyomjuk meg a boton az elsütő billentyűt tíz méterről? Ez a következő teljesen jogos elvárás egy modern szelfibottól, hogy erre is képessé tegyen minket, erre pedig a Bluetooth kapcsolatot vegye igénybe. Bluetooth van a telefonban is, és van a Blitzwolf botjának a kezelőjében is. Ezt ki tudjuk a helyéről pattintani, és el tudunk vele távolodni, így messzebbről is készíthetünk fotókat, mint a karunk vagy a szelfibot hossza.

BlitzWolf BW-BS10 Pro All-in-one szelfibot teszt 6

Van itt még egy olyan tulajdonság, ami nem megszokott. A legtöbb boton csak arra van lehetőségünk, hogy a képet elkészítsük távirányítással, a Blitzwolf BW-BS10 Pro azonban ennél többet is tud, képes zoom funkcióra is. Hab a tortán, hogy a távvezérlő gombjaival válthatunk az elő- és a hátlapi kamera között is, így ehhez sem kell a telefont taperolnunk.

A zoom persze leginkább azoknál a telefonoknál jó, ahol van optikai zoom, így jó magam, például a Xiaomi Mi Note 10 telefonommal, ami képes a valós 5x zoomra igencsak hasznát tudtam venni.

BlitzWolf BW-BS10 Pro All-in-one szelfibot teszt 7

Lássuk a távvezérlő gombjait, illetve a funkcióikat!

A legfelső gomb a zoom funkcióé, mégpedig nagyíthatunk/közelíthetünk vele. Röviden nyomkodva lépésenként, nyomva tartva pedig fokozatmentesen megy a dolog.

A második gomb felülről a fényképezés gombja, ezzel lőhetjük a képeket.

A harmadik gombot hosszabban nyomva tartva tudjuk ki, illetve bekapcsolni a távirányítót. Röviden megnyomva válthatunk az elő- és a hátlapi kamerák között.

A negyedik gomb ismét a zoom, az első ellentetjeként működik, vagyis kicsinyít/távolít fokozatokban vagy fokozatmentesen, attól függően hogy nyomjuk.


 

Használat, tapasztalatok

Kezdjük a rossz dolgokkal, amikből nincs sok, igazából nem is kéne többesszámot használni, mert csak egy van. Ráadásul az sem igazán rossz, inkább csak én vagyok béna.

BlitzWolf BW-BS10 Pro All-in-one szelfibot teszt 8

Szóval a tripod lábait nehéz kinyitni. Ez félig igaz, félig meg nem, mert a nyitás első mozzanata, hogy a lábakat egy kicsit kipattintjuk a helyükről tényleg nehézkes, utána viszont, már könnyen nyílik. Persze csak akkor, ha rájövünk a trükkre, miszerint ahhoz, hogy kinyissuk, ki kell húznunk a teleszkópos szárat. Teljesen! A szár alsó, vastagabb része ugyanis hozzá van erősítve a három kinyíló lábhoz, és a kihúzással nyitjuk szét a lábakat.

BlitzWolf BW-BS10 Pro All-in-one szelfibot teszt 9

Mondanom sem kell, mint az egyszeri 1.0-ás user, nem néztem meg a leírást, pedig benne, hogy kell csinálni. Ehelyett rángattam, feszegettem meg szentségeltem. Sosem tanulok a hibáimból, az IKEA szekrény összeszerelésénél is csak negyedóra múlva nyitom ki az összeszerelési útmutatót, mindig kipróbálom, hogy megy-e anélkül. Nem megy. Ez sem ment.

Más nehézség viszont nincs. Illetve annyi mégis, hogy a botot meglehetősen hosszúra ki lehet húzni, emiatt az amúgy nem túl nehéz telefonom is rendesen húzta a karomat, amíg próbálgattam. De valamit valamiért, ez nem a Blitzwolf hibája, hanem a hosszú erőkaré, meg a gravitációé.

BlitzWolf BW-BS10 Pro All-in-one szelfibot teszt 10

A telefonnal könnyű párosítani, bekapcsolás után megkeressük az elérhető Bluetooth eszközök között, a párosításhoz pedig nem kell jelszó vagy kód. Rábökünk a kijelzőn a megtalált eszközre, kapcsolódik és használhatjuk.

A gyártó azt írja, hogy egy töltéssel, az 50 mAh kapacitású akkumulátorral 40 órán át működik a Bluetooth-os távirányító, és hozzávetőlegesen 20 ezer képet készíthetünk vele. Talán nem kell mondanom, de nem teszteltem le magam, hogy 40 óra alatt el tudom-e készíteni a 20 ezer fotót, már csak azért sem, mert a telefonom akksija nem bírta volna. Nem tudom hány fotót készítettem, és mennyi ideig volt aktívan használva a távirányító, de még az a szufla van benne, amit a kínaiak beletettek a távoli keleten.

BlitzWolf BW-BS10 Pro All-in-one szelfibot teszt 11

A távirányítót 8-10 méterről (is) használtam, működött. Messzebbről szerintem Te sem nagyon fogod magadat fotózni, mert akkor már olyan messze leszel a telefontól, hogy később nem lehet tudni, hogy melyik ember vagy Te.

Nagyon tetszett, hogy a tripod módban igazán stabilan állt a szerkezet a telefonnal. Azért arra vigyázni kell, hogy a hosszú kihúzható kar miatt a súlypont nagyon magasra kerül, ilyenkor a szél felboríthatja telefonostól, ennek pedig garantáltan nem fogsz örülni. Szóval vagy ne húzd ki teljesen, vagy legyen szélcsend, jobb a békesség.


 

Blitzwolf BW-BS10 Pro – Összegzés

A Blitzwolf BW-BS10 Pro jó cucc. Hogy miért került a nevébe a Pro szócska nem tudom, talán a zoom funkció az, ami miatt megérdemelheti, esetleg a kameraváltás lehetősége. Könnyű, jól használható, stabil, jó anyagokból lett összerakva, és egészen jól is néz ki. Szóval negatívumot a lábakkal való szerencsétlenkedésemen túl nem tudok felidézni.

BlitzWolf BW-BS10 Pro All-in-one szelfibot teszt 12

Szerencsére nem is kerül sokba, megrendelhetjük európai raktárból, így nem is kell hónapokat várni, hogy megérkezzen. Nyaralás, utazás közben hasznos kütyü, nem foglal sok helyet, érdemes mindig magunkkal vinni, hogy az eddigieknél szebb fotókat tudjunk a segítségével készíteni.

Itt tudod megvásárolni, használd a 935d63 kuponkódot, hogy olcsóbb legyen:

Blitzwolf BW-BS10 Pro Bluetooth szelfibot

 

További Blitzwolf tartalmak oldalunkon

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.