Válassza az Oldal lehetőséget

Blitzwolf BW-SC1 – a legokosabb mérleg 10 ezer forint alatt

Blitzwolf BW-SC1 – a legokosabb mérleg 10 ezer forint alatt
Nem kevesebb, mint 13 féle mérést végez a Blitzwolf BW-SC1 okos mérleg!

Blitzwolf BW-SC1 – a legokosabb mérleg 10 ezer forint alatt

Meglehetősen régen vásároltam már meg a Xiaomi mérlegemet. Szeretem azóta is, és ha valami miatt panaszom lehet, akkor az talán az, hogy mostanában már az árának töredékéért is tudnék ugyan olyan tudásút. Ráadásul Blitzwolfot, ami azért nem rossz ajánlólevél!

Blitzwolf BW-SC1 - a legokosabb mérleg 10 ezer forint alatt 1

Na, de lássuk is a lényeget!

A Blitzwolf BW-SC1 okos mérleg, tehát közel sem csak a testtömeg mérésére alkalmas eszköz. A működésének sarokköve a BIA technológia, aminek segítségével jóval többet elmond rólunk annál, hogy mennyit híztunk a húsvéti ünnepek alatt.

 

De mi is az a BIA? Az emberi test négy fő összetevőből áll – vízből, zsírból, fehérjéből és ásványi anyagokból. Az egészséges élethez elengedhetetlen, hogy ezek az összetevők a szükséges arányban alkossák testünket, egyikből se legyen a szükségesnél sokkal több vagy kevesebb.

Blitzwolf BW-SC1 - a legokosabb mérleg 10 ezer forint alatt 2

A BIA egy betűszó, a bioelektromos impedancia analízis kifejezést takarja. Ez a módszer napjainkban a legegyszerűbb módja annak, hogy a fent említett négy összetevő arányát, mennyiségét mérni tudjuk. A BIA technológiával működő mérleg enyhe elektromos áramot bocsájt ki, amit aztán a talpunkon keresztül, a testünkben lévő víz vezet el egyik lábunktól a másikig, és a másik talpon át vissza a mérlegbe.

 

Testünknek, és a testünket alkotó víznek van egy tipikus ellenállás értéke, impedanciája, amit ismerünk. Ha a testünk javarészt izomból épül fel, akkor, az ellenállás alacsonyabb, míg, ha több a zsír, akkor magasabb lesz. Ennek az oka, hogy az izomszövet több vizet képes tárolni, mint a zsírsejtek, így előfordulhat, hogy két egymagasságú, egyforma tömegű embernek más és más lesz a testzsír aránya. A BIA módszerrel meghatározhatjuk egy személy teljes test víz százalékát is.

Blitzwolf BW-SC1 - a legokosabb mérleg 10 ezer forint alatt 3

A test impedanciája, ellenállása azonban nem csak a sejtekben tárolt víz mennyiségétől függ. A mérés eredményét befolyásolja a testmagasság és a testünk teljes mérete is. Ezek az értékek drasztikus hatással lehetnek a mérésre, ezért a Xiaomi mérlege a kapott eredményeket ezek figyelembevételével elemzi.

 

Például a törzs a teljes testimpedancia körülbelül 5 százalékát teszi ki, de az egész testtömeg körülbelül 50 százalékát adja. Tehát a teljes testtömeg komoly változása esetenként csak egy nagyon minimális, akár csak 1-2 ohm értékű változást tapasztalunk a törzs impedancia értékében.

Blitzwolf BW-SC1 - a legokosabb mérleg 10 ezer forint alatt 4

A Blitzwolf BW-SC1 okos mérleg a BIA technológia segítségével összesen 13 különböző értéket képes mérni.

Ezek kiterjednek a teljes testtömeg mellett a zsír és izom arányára, a csonttömeg és a zsigeri zsírtömeg felmérésére, a test vízháztartásának mérésére, a fehérjeszint és a fizikai életkor mérésére is. A mérleg Bluetooth kapcsolattal telefonunkkal is párosítható, ennek segítségével pedig naplózni tudjuk a testünkben bekövetkező változásokat.

Blitzwolf BW-SC1 - a legokosabb mérleg 10 ezer forint alatt 5

Ha megtetszett ez a szolgáltatáscsomag, akkor a BGHU0802 kuponkódot használva 7630 forintért teheted kosárba. A szállítás ingyenes, a rendelés pedig a cseh raktárból röténik, így vám vagy áfa fizetésre esély sincs!

Vásárlás itt:

Blitzwolf BW-SC1 okos mérleg

 

Hasonló tartalmak oldalunkon

 

Leírás :

Márka BlitzWolf
Modell BW-SC1 WiFi intelligens testzsír mérleg
Anyag ABS + edzett üveg
Szín fehér
Kijelző képernyő LED
APP BlitzWolf
Fő funkció -„G” Sensor
-Accurate BIA Chip, BMI adatok elemzése
-WiFi Connection, intelligens vezérlés APP
Egész körös egészségügyi adatok a 13 mérőszám
-Kettős súlyozás
WiFi típus 2,4 GHz-es WiFi
Munkafeszültség DC 4,5 ~ 6V
Működő áram 100 mA
Készenléti áram 20 μA
Kisfeszültségű kijelző Lo
Túlsúlyos kijelző Err
Mérési tartomány 5 ~ 180 kg
Üzemhőmérséklet 0 ~ 40 ℃
Relatív páratartalom <80%
Akkumulátor 3 x AAA (az elemeket nem tartalmazza)
Tanúsítványok CE, RoHS
Méret 280 x 280 x 22 mm / 11,02 “x 0,87”
Súly 1330 g

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.