Válassza az Oldal lehetőséget

Xiaomi Redmi Note 9 vs Redmi Note 10 – AMOLED alig 50 ezerért!

Xiaomi Redmi Note 9 vs Redmi Note 10 – AMOLED alig 50 ezerért!
A Redmi Note 10 az idei tavasz egyik legkedveltebb középkategóriás telefonja lehet, és nem csak az ára miatt.

Xiaomi Redmi Note 9 vs Redmi Note 10 – AMOLED alig 50 ezerért!

Most már talán hagyománynak is mondhatjuk, hogy a Redmi a középkategóriával nyit az új sorozatainál, ezt követően jönnek csak a belépő szintű modellek. Ezzel a stratégiával a cég szinte megágyazza az olcsóbb telefonok eladásait. Ehhez persze az kell, hogy a középkategóris ütős legyen, és a vásárlók ezen felbuzdulva lecsapjanak az olcsóbb mobilokra is.

Xiaomi Redmi Note 9 vs Redmi Note 10 - AMOLED alig 50 ezerért! 1

Nos idén, talán mondhatjuk hogy végre, a Redminél villantottak egy nagyot. Mind a két középkategóriás modelljük ütős, sőt, nagyon ütős lett. Most az olcsóbbik készülékkel, a Redmi Note 10-zel fogunk foglalkozni!

Xiaomi Redmi Note 9 vs Redmi Note 10 - AMOLED alig 50 ezerért! 2

Az új mobil számos tekintetben változott az elődhöz képest, és ezek a változások kivétel nélkül jó irányba mutatnak. Sajnos (legalábbis véleményem szerint), a Redmi 8-as és 9-es sorozata között közel sem volt ilyen különbség, így számomra az is kérdéses volt egy évvel ezeőtt, hogy érdemes-e az újabb verziót választani, vagy jobb lesz a régi.

Xiaomi Redmi Note 9 vs Redmi Note 10 - AMOLED alig 50 ezerért! 3

Nos, idén ez nem kérdés, ha valaki új mobilt szeretne, és vacilál a tavalyi, kicsit olcsóbb, vagy az idei, picit drágább modellek között, azoknak az idei lesz a nyerő!

A gyártó a processzor terén ismét a Qualcomm mellett tette le a garast, így a tavalyi Helio G85 helyett a Snapdragon 678 lett a központi egység. A Snapdragon egység minden tekintetben jobb a Helio-nál, akár 30 százalékos többletet is tapasztalhatunk egyes képességeiben. Szóval a telefon erősebb lett, és ez egy nagy pirispont a Note 10 mellett.

Xiaomi Redmi Note 9 vs Redmi Note 10 - AMOLED alig 50 ezerért! 4

Amben nem történt változás a fényképezés, legalábbis a szenzorok terén. Elől egy 13 megás szelfikamera, hátul egy 48 megás főkamera, egy 8 megás ultraszéles, egy 2 megás makró és egy kétmegás mélységszenzor vár minket. Nem változtak a kamerákkal kapcsolatos egyéb adatok sem, szóval az apertúra, a szenzorméret, a látószög is azonos maradt, ebből sejthető, hogy lényegében ugyanazt a hardvert kapjuk, mint tavaly.

Xiaomi Redmi Note 9 vs Redmi Note 10 - AMOLED alig 50 ezerért! 5

A kamerákkal kapcsolatban egy változást tapasztalhatunk, de ez a központi egység javára írható. A dolog azonban egyáltalán nem lényegtelen, akik videózni is szeretnének a mobillal örülhetnek, hoszen a Redmi Note 10 immér 4K 30 FPS mozgókép felvételére is alkalmassá vált!

Xiaomi Redmi Note 9 vs Redmi Note 10 - AMOLED alig 50 ezerért! 6

A kamerák nem változtak, de a kijelző annál inkább. Más technológiára épül, megváltozott a képátló, a felbontás, és ezzel együtt a pixelsűrűség is.

Kezdjük a legfontosabbal! Az IPS kijelzőt végre leváltotta az AMOLED itt, a középkategória belépő szintjén is. Ez hatalmas dolog, én már tavaly is vártam ezt a lépést, de csalódnom kellett. Idén viszont itt van az AMOLED, és aki látott már AMOLED-et és IPS-t egymás mellett az tudja, hogy hatalmas javulást jelent a felhasználói élményben a jobb kijelző.

Xiaomi Redmi Note 9 vs Redmi Note 10 - AMOLED alig 50 ezerért! 7

Érdekes, hogy a képátló csökkent a tavalyihoz képest. Ennek szerintem sokan örülni fognak, mert bár a Note 10 sem lett kicsi, a tavalyi 6,53 colt felesleges lett volna tovább növelni. Az új telefon 6,43 colos képátlóval érkezik, ám a felbontás 1080 x 2340 pixelről 1080 x 2400 pixelre nő. Ennek oka, hogy az oldalarányis változott 19,5:9-ről 20:9-re. A pixelsűrűség természetesen nőtt, 395-ről 405 ppi-re.

Xiaomi Redmi Note 9 vs Redmi Note 10 - AMOLED alig 50 ezerért! 8

A hardver tekintetében komolyabb változást még az akkumulátornál, vagyis egészen pontosan a töltés terén találhatunk. Az új készülék akkumulátora minimálisan kisebb lett, 5020- helyett 5000 mAh a kapacitás. A minimális csökkenésért cserébe a tavalyi 18- helyett 33 wattos gyorstöltést kapunk, amivel nulláról 50 százalékra 25-, százszázalékra pedig 74 perc alatt tölthetjük a mobilt.

Mi az ami nem változott? Maradt a 3 műholdas, navigációs rendszer támogatása, maradt a Wi-Fi5, és a 4G. Továbbra is van FM rádió, a szenzorok is változatlanok maradtak.

Xiaomi Redmi Note 9 vs Redmi Note 10 - AMOLED alig 50 ezerért! 9

A külső tekintetében felfedezhetünk néhány változást. A legfontosabb talán, hogy az ujjlenyomatolvasó a hátlapról oldalra, a bekapcsológombra költözött. A kijelzőn a kameralyuk a bal szélről visszkerült középre, ahol régebben a notch volt. A kisebb kijelző miatt kisebb lett fizikailag is a telefon, 162.3 x 77.2 x 8.9 mm helyett 160.5 x 74.5 x 8.3 mm, és csökkent a tömege is, 199 grammról 178,8 grammra.

 

Összegezzünk!

A Redmi Note 10 nagyon jól eltalált készülék lett. Az egyetlen, ami szélesebb mosolyt tudott volna az arcomra csalni, ha a központi kamera szenzora nem 48, hanem 64 megapixeles lenne, de valljuk be, ezen az árkategórián ez egy cseppet még túlzás lenne. Az a tény viszont, hogy egy alig 50 ezer forintba kerülő telefonban hatalmas AMOLED kijelzőt találunk mindent visz! Ennél szebb ajándékot a Xiaomi idén nem adhatott volna az olcsóbb mobilok után érdeklődőknek!

Ha a fenti bemutató után elnyerte a tetszésedet, akkor most BGRN1064 kuponkódot használva 51 600 forintért kosárba teheted itt:

Xiaomi Redmi Note 10 4/64 GB

A rendeléshez használd a vámmentes EU Priority Line szállítást!

 

Hasonló tartalmak oldalunkon

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.