Válassza az Oldal lehetőséget

kupont kapott a BlitzWolf BW-V5 FHD projektor

BlitzWolf BW-V5 – új FHD projektor a BlitzWolftól

BlitzWolf BW-V5 forintban volt már olcsóbb, de erről megint a vacak árfolyam tehet.

BlitzWolf BW-V5 – új FHD projektor a BlitzWolftól


Elindult karácsonyi nyereményjátékunk, 20 értékes ajándékot sorsolunk ki még karácsony előtt Facebook csoportunkban. Tablet, projektor, tv-box és egy csomó más érdekesség. Csatlakozz 18 ezres közösségünkhöz Te is!

KÍNÁBÓL VÁSÁRLÓK FACEBOOK CSOPORTJA

YouTube csatornánkon rengeteg videós teszttel, élő adással várunk.

HOC TV YOUTUBE CSATORNA


 

A BlitzWolf egy teljesen új utat választott az új vetítőinél. Míg a régi sorozat egyértelműen saját fejlesztés volt, addig az új gépek nem azok, hanem OEM masinák, amiket aztán BlitzWolf névre szitáznak. Hogy mennyire jó vagy rossz ez a gyakorlat csak nézőpont kérdése. Ha a “gyártó” ügyesen, okosan választ a piacon elérhető OEM kivetítők közül, akkor lehet ez jó, mint a BlitzWolf V2 esetén, ami szerintem még mindig napjaink egyik legjobb ár/érték arányú Androidos projektora.

kupont kapott a BlitzWolf BW-V5 FHD projektor 1

A V2 megjelenése után nem sokkal a BlitzWolf bemutatta a V3-mat, ami gondolhatnánk, hogy a V2-nél fejlettebb darab (hiszen magasabb a számozás), de tévednénk, mert míg a V2 Androidos volt egész jó fényerővel és kontraszttal, addig a V3 egy abszolút belépőszintű eszköz 720p-s felbontással és Android nélkül, ezalatt már tényleg csak a 480p-s gépek vannak a piac legeslegalsó szegmensében.

kupont kapott a BlitzWolf BW-V5 FHD projektor 2

Most pedig itt a BlitzWolf V5, aminek sem külsőleg sem tartalmát tekintve semmi köze se a V2-höz, se a V3-hoz, tudásban a kettő között van. A nem túl logikus számozást itt sem értem, de emelkedjünk felül ezen az apróságon és nézzük inkább mit tud a gép!

kupont kapott a BlitzWolf BW-V5 FHD projektor 3

A BlitzWolf V5 egy FHD projektor, vagyis 1920 x 1080 képpontos natív vetítő. Arra vonatkozóan, hogy 4K jelet képes-e fogadni nem kapunk információt, ami jelentheti azt is, hogy nem, de én mégis inkább az igenre szavaznék így látatlanban. A fényerőre a gyártó 9000 lument ír, ez sacc/kb. olyan 200-300 ANSI lehet, legalábbis 600-7000 lumenesek általában 250 ANSI-t tudnak, szóval vélhetően a 300-zal nem lövök nagyon mellé.

kupont kapott a BlitzWolf BW-V5 FHD projektor 4

Ez a 200-300 ANSI egyébként ebben a kategóriában egyáltalán nem mondható rossznak, még ha a szemünket nem is tudja kiégetni. Korrekt sötétítés mellett ez a fényáram már képes elfogadható mozihangulatot varázsolni. A gépen nincs Android, ami kevéssé fájdalmas, sokkal inkább zavar, hogy a specifikációk között se Bluetooth, se Wifi kapcsolatot nem említenek. Legalább van trapézkorrekció, igaz csak vertikális, de legalább van. A trapéz és a fókusz is manuálisan állítható, de ez megint csak nem zavaró, olcsó gépről beszélünk.

kupont kapott a BlitzWolf BW-V5 FHD projektor 5

Csatlakozók között találunk két HDMI-t, két USB-t, AV-t és AUX-ot, szóval meglehetősen sok forrásból vihetünk be filmet, és ha minden kötél szakad kábellel külső hangfalat is köthetünk rá, aktívat persze. A BlitzWolf V5 egy egészen apró gép, a szélessége 22 centi, a mélysége 19 centi a magassága pedig éppen csak 9 centiméter. A tömege csupán 1,6 kilogramm.

kupont kapott a BlitzWolf BW-V5 FHD projektor 6

Mondanám, hogy nem túl acélos a szerkezet, vagy azt, hogy csalódást kelt, de egyrészről az ára elfogadható, másrészről ez egy tipikus hordozható projektor, amit akár otthoni mozizásra is használhatunk.

kupont kapott a BlitzWolf BW-V5 FHD projektor 7

Ha másfél éve valaki azt mondja nekem, hogy egy BlitzWolf V5 tudású projektorért 99 dollárt akarnak elkérni, akkor kicsit hümmögök, de elfogadom a tényt, főleg, hogy ez akkoriban 30 ezer forintos összeg lett volna, vagy csak kicsivel több. Manapság a 99 dollár egy ilyen gépért egyáltalán nem sok, az viszont, hogy időközben a 110 dollár már 40 500 forintos árat jelent cseppet fájdalmas. Mondjuk sok választásunk nincs, a forint gyengülése minden más műszaki cikkre is rányomta a bélyegét, szóval, ha valaki egy belépőszintű FHD projektort akar venni, az nyel egyet, és kifizeti a cirka 36 ezret. Vagy vesz használtan valamit.

kupont kapott a BlitzWolf BW-V5 FHD projektor 8

A mostani őszi leértékelésben kerül ennyibe a projektor, a vásárláshoz a  BGROCTBWV5 kuponkódot kell használnunk itt:

BlitzWolf V5 FHD projektor

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.