Válassza az Oldal lehetőséget

Mini projektor a gyerekszobába – Blitzwolf V3 teszt

Mini projektor a gyerekszobába – Blitzwolf V3 teszt

A BlitzWolf V3 olyan, mint egy játékprojektor, de HD képet vetít használható fényerővel.

Mini projektor a gyerekszobába – Blitzwolf V3 teszt


 

Bevezető

A Blitzwolf V2 után, ami a gyártó utolsó projektora volt (mármint ez érkezett utolsóként, eddig) bemutatták a következőt, a V3-mat. Izgatott voltam, mert a V2 nagyon jó darab volt. Meggyőző fényerő, nekem nagyin tetsző külsővel karöltve és bitang jó volt az ára is, annak ellenére, hogy egy Androidos okos projektor volt.

Mini projektor a gyerekszobába – Blitzwolf V3 teszt 1

Azután megkaptam a V3 specifikációját és egy picit elszontyolodtam, mert arra számítottam, hogy a v3 egy még jobb projektor lesz, lévén egyel magasabb a számozás. De a kettes utáni hármas jelen esetben nem a tudás fejlődését jelentette, maximum a sorrendiséget, vagyis melyiket adták ki előbb, melyiket később.

A rossz kedvemen egy dolog javított csak az vetítő ára. Ezzel együtt, amikor a gyártó megkérdezte, hogy szeretném-e kipróbálni igent mondtam. Már csak azért is, mert az utóbbi években szinte minden új gépüket elküldték, és nem akartam hálátlan lenni, hogy azt mondom, ezt most inkább ne.

Mini projektor a gyerekszobába – Blitzwolf V3 teszt 2

Szóval a projektor megjött, itt van az asztalomon (vagyis most éppen a plafonról lóg), és azt kell mondanom, hogy pont olyan, mint amire számítottam. Ebben a cikkben elmesélem milyen az olyan, hogy Ti is tudjátok, hogy mire számíthattok, ha megveszitek.


 

Csomagolás, tartozékok

Mini projektor a gyerekszobába – Blitzwolf V3 teszt 3

Gyanús, hogy a hozzám érkezett példány még nem a kereskedelmi csomagolásban jött, mert a doboz teljesen fehér, semmi nem utal arra, hogy a gépen a BlitzWolf neve szerepel. A jelöletlen csomagoláson belül a gép sem a szokásos ütésvédelembe van ágyazva, hanem egy levegővel felfújt tasakba tették. Kielégítő védelem szó se róla, de gyanús, ha Ti most megveszitek nem ilyen csomagolásban kapjátok.

A dobozban van néhány tartozék, de ezek extrának nem mondhatók. Van egy HDMI kábel, ami jó, hogy van, ha még nincs otthon belőle. Nekem van vagy 20 darab, szóval ezt is csak betenném a többi közé.

Mini projektor a gyerekszobába – Blitzwolf V3 teszt 4

Van egy tápegység, kisebb kocka, vagyis nem a projektoron belül van a táp. Szerencsére a kockán EU dugó van. Kapunk egy leírást, kapunk egy AV kábelt és kapunk egy távirányítót. A történetnek itt vége is.

A távirányító, amit érdemes lehet még említeni, de ezt inkább nem érdekes. Egyszerű, már érzésre is olcsóbb darab. Mondjuk, amit tudnia kell azt tudja, de nagy extrára senki ne számítson.

Mini projektor a gyerekszobába – Blitzwolf V3 teszt 5


 

Külső és tudás

A BlitzWolf V3 finoman szólva sem nagy darab gép. A kiterjedése 165 x 128 x 66 milliméter, a tömege egy kiló alatti. Szóval nem csak kicsi, könnyű is. A tömegre vonatkozó információ amúgy a specifikációs táblázatban van, de szerintem elég szerény volt, aki megadta, mert az 1 kiló alatti tömeg nagyjából 60-70 dekát jelenthet.

Mini projektor a gyerekszobába – Blitzwolf V3 teszt 6

A külső sem túl érdekes. Olyan, mintha két részből pattintották volna össze a házat. Szemből a baloldalon az objektív, védősapkáról ne is álmodj, az nincs. Az objektív felett a manuális fókusz, trapézkorekció állítására nem raktak semmit, mert nem lehet a trapézkorrekciót állítani.

Ezen az oldalon hátul vannak a fizikai nyomógombok a kezeléshez, ha véletlenül nem találnád a távirányítót. A jobb oldalon vannak a csatlakozók, USB, HDMI, AV és a fejhallgató csatlakozó. A táp bemenet a hátlapon van.

Mini projektor a gyerekszobába – Blitzwolf V3 teszt 7

Az egyetlen említésre méltó dolog még a szabvány menetes csatlakozó, amivel fel lehet tenni egy tripodra, vagy esetemben fel lehet akasztani a plafonon lévő tartóra.

A tudás egy picit érdekesebb, hiszen, ahogy azt írtam a kis nyüszöge test meg az alacsony ár ellenére HD felbontást kapunk, ami jó. Az 5000 lumenes fényerő még elfogadható, ennél sokkal nagyobb gépekre is csak 6000 lument írnak. Ez ANSI-ban 250 a gyártó szerint, ami nem lebecsülendő mennyiség. A megvilágítást természetesen LED-re bízták, ennek élettartama 50 000 óra. Bőven sok.

Mini projektor a gyerekszobába – Blitzwolf V3 teszt 8

A vetítési távolság 1,2 métertől 3,2 méterig terjed, a kisebb érték alá nem érdemes tenni, mert nem tudod élesre állítani a fókuszt. Én nem nagyon kísérleteznék a 3,2 méterrel sem, ahhoz kevésnek tűnik a fényerő. A vetített kép átlója a távolság függvényében 1,2- és 3,2 méter között változhat, ha rám hallgattok maximum 2,5 méterben gondolkoztok, már ez is elég nagy képátlót fog adni.

Mini projektor a gyerekszobába – Blitzwolf V3 teszt 9

Igazán örömteli, hogy a gépben van wifi és Bluetooth is, előbbi a vezeték nélküli képtovábbításhoz telefonról, utóbbi a külső hangeszközökhöz. Van beépített hangszóró is, de hogy milyen, arról nem találok adatot. Tippre mono és olyan 2- 2,5 watt lehet.


 

Tapasztalatok

Nos, a BlitzWolf V3 nem az a projektor, amiről lelkendezve kéne írnom, ugyanis a működés tekintetében sok örömteli nincs. Persze ez így elég vacakul hangzik, így árnyalom is gyorsan. Az árához képet teljesen jó, sőt… Csakhogy az ára elég alacsony, szóval ilyen szempontból, már csak az ár miatt sem várhattam túl sokat.

A fényerő megfelelő. Ha nem akartam nagy képátlót vetíteni, akkor még félig besötétítve is használható maradt. Szerintem a 250 ANSI túlzás, elég sok hasonló gépet láttam mostanában, ez nem tud annyit. Inkább olyan 200-nak mondanám, de végül is ez sem rossz. Kontraszt a kategóriának megfelelő, a kép élessége is jó.

Mini projektor a gyerekszobába – Blitzwolf V3 teszt 10

Mondanám, hogy a 720p nem olyan rossz, de ebben az esetben tényleg csak a belépőszintnek megfelelő tudást kapjuk semmi többet.

Abszolút pozitívum, hogy a képernyőtükrözés flottul és gyorsan ment, ezzel nem volt gond, a telefonomról a Youtube képét remekül át tudtam sugározni a vetítőre. Az FHD anyagokat megette, persze leskálázta 720p-re de ezzel sem volt gond. Kipróbáltam néhány formátumot, MP4, H.264, meg társai, ezekkel nem volt baj. A gyári leírás szerint a H.265 nem megy neki, de ez sem meglepő, ahhoz valószínűleg combosabb hardver kell már.

Mini projektor a gyerekszobába – Blitzwolf V3 teszt 11

A hangszóró megint teljesen normális, nem egy hifi, de arra jó, hogy elnyomja a viszonylag halk hűtés hangját. Tisztán szól, de ez a legtöbb, amit elmondhatok róla.


 

Összegzés

Mondhatnám, hogy a BlitzWolf V3 egy szuper projektor, de hazudnék, nem az. A BlitzWolf V3 mindössze egy az árához képest jó projektor. Nem döntöget falakat, nem szaggatja az istrángot, de a fényerő megfelelő, a színek is megfelelők, a kontraszt is jó, szóval összességében azt adja, amit egy olcsó, belépőszintű HD projektornak adni kell.

Ami mindenképp előnyére válik az ára. A bevezető akcióban alig harmincezret kérnek érte, ez pedig olyan alacsony ár, ami sokkal inkább a 480p-s felbontású gépek területe, mint a HD masináké. Szóval ilyen szempontból a BlitzWolf V3 egyáltalán nem rossz projektor.

Mini projektor a gyerekszobába – Blitzwolf V3 teszt 12

Kinek ajánlom? Olyanoknak, akik mondjuk a munkájuk miatt vinnének magukkal projektort, mert a kis méret és a pille könnyű kivitel abszolút hordozhatóvá teszi. Olyanoknak, akik megnéznének szökőévenként egy filmet a tévénél nagyobb képátló mellett, de erre nem akarnak sok pénzt költeni. Olyanoknak, akik a gyerekszobába a diavetítőt már leváltanák valami egyel komolyabbra.

Ide beszúrom, hogy egy projektor képe a falra vetítve sokkal szemkímélőbb, mint a tévét bámulni, ez elég jó érv a vásárlás mellett.

Ha Te egy házimozi projektort keresel, és azt gondolod, hogy ezt megúszod 30 ezer forint alatt, akkor tévedsz. Ennyi pénzből házimozi projektort nem kapsz. Ezzel együtt, ha nem is az évszázad vétele, azért a BlitzWolf V3 nem egy rossz üzlet, ha helyén kezeled a tudást, és az árát.

Mini projektor a gyerekszobába – Blitzwolf V3 teszt 13

Ha megtetszett, akkor a vásárláshoz használd a BGWPV33 kuponkódot az alábbi hivatkozásra kattintva. A projektor jelenleg az elővételi fázisban tart:

BlitzWolf V3 HD projektor

 

A termék jellemzői
Általános specifikáció Méretek 165*128*66
Nettó tömeg 1 KG
Vetítési paraméterek Megjelenítési technika LCD
Természetes felbontás 1280*720
Képarány 16: 9
A fényerő átlaga és egyenletessége 100LM / 63%
Fehér színhőmérséklet 6800K
Munkazaj 44dB
Contrast FOFO /
Színtér /
Lencse (típus) F80
Oldalarány 1,25:1
Projektor mérete 40″ – 120″
Vetítési távolság 1.2 – 3.2 M
Fókuszálás módja Kézi
Optikai trapéztorzítás korrekció Nincs
Egyéb funkciók ATV (opcionális)
Az interfész paraméterei Csatlakozók AV/Earphone/HDMI/USB/TYPE-Tápellátás bemenet/DC
Távirányító típusa Infravörös
Távoli távolság és szög 7 m/45°
Fényforrás Lámpa LED
Izzó fényerőssége 5000 LM
Élettartam 50000 Hours
Rendszerparaméter Rendszer /
Központi lapka 6710W
WIFI 2.4G+5G
Bluetooth 5.0
Támogatott videó formátumok MPEG1/MPEG2/MPEG4/H.263/H.264/AVS/VC1/MJPEG/RV 30/RV40/HEVC
Támogatott audio formátumok MPEG1/MPEG2/LPCM/MP3/WMA2/AAC/WAV
Támogatott képformátumok JPEG/PNG/BMP
Hang támogatása /
AirSharing Android wireless same screen, IOS wireless same screen, support screen projection
Egyéb funkciók /
Elektromos Spec Teljes üzemi energiafogyasztás 50W±5W
Készenléti energiafogyasztás 1W
üzemi feszültség DC (18V-22V)
Csomag adatok A csomagolás mérete 277*176*104
Bruttó súly 1KG
csomagolási lista Adapter/távirányító/Használati útmutató

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.