Válassza az Oldal lehetőséget

BlitzWolf BW-V5 – FHD projektor 33 ezerért

BlitzWolf BW-V5 ennyi pénzért eléggé megéri.

BlitzWolf BW-V5 – új FHD projektor a BlitzWolftól

A BlitzWolf egy teljesen új utat választott az új vetítőinél. Míg a régi sorozat egyértelműen saját fejlesztés volt, addig az új gépek nem azok, hanem OEM masinák, amiket aztán BlitzWolf névre szitáznak. Hogy mennyire jó vagy rossz ez a gyakorlat csak nézőpont kérdése. Ha a “gyártó” ügyesen, okosan választ a piacon elérhető OEM kivetítők közül, akkor lehet ez jó, mint a BlitzWolf V2 esetén, ami szerintem napjaink egyik legjobb ár/érték arányú Androidos projektora (kínai raktárból 48 ezer forint – kuponkód: BGee8a88).

A V2 megjelenése után nem sokkal a BlitzWolf bemutatta a V3-mat, ami gondolhatnánk, hogy a V2-nél fejlettebb darab (hiszen magasabb a számozás), de tévednénk, mert míg a V2 Androidos volt egész jó fényerővel és kontraszttal, addig a V3 egy abszolút belépőszintű eszköz 720p-s felbontással és Android nélkül, ezalatt már tényleg csak a 480p-s gépek vannak a piac legeslegalsó szegmensében.

Most pedig itt a BlitzWolf V5, aminek sem külsőleg sem tartalmát tekintve semmi köze se a V2-höz, se a V3-hoz, tudásban a kettő között van. A nem túl logikus számozást itt sem értem, de emelkedjünk felül ezen az apróságon és nézzük inkább mit tud az új gép!

A BlitzWolf V5 egy FHD projektor, vagyis 1920 x 1080 képpontos natív vetítő. Arra vonatkozóan, hogy 4K jelet képes-e fogadni nem kapunk információt, ami jelentheti azt is, hogy nem, de én mégis inkább az igenre szavaznék így látatlanban. A fényerőre a gyártó 9000 lument ír, ez sacc/kb. olyan 300 ANSI lehet, legalábbis 600-7000 lumenesek általában 250 ANSI-t tudnak, szóval vélhetően a 300-zal nem lövök nagyon mellé.

Ez a 300 ANSI egyébként ebben a kategóriában egyáltalán nem mondható rossznak, még ha a szemünket nem is tudja kiéget. Korrekt sötétítés mellett ez a fényáram már képes rendes mozihangulatot varázsolni. A gépen nincs Android, ami kevéssé fájdalmas, sokkal inkább zavar, hogy a specifikációk között se Bluetooth, se Wifi kapcsolatot nem említenek, szóval ez egy olyan igazi “honom alá csapom, viszem és pendrive-ról filmeket vetítek vele” darab. Legalább van trapézkorrekció, igaz csak vertikális, de legalább van. A trapéz és a fókusz is manuálisan állítható, de ez megint csak nem zavaró, olcsó gépről beszélünk.

Csatlakozók között találunk két HDMI-t, két USB-t, AV-t és AUX-ot, szóval meglehetősen sok forrásból vihetünk be filmet, és ha minden kötél szakad kábellel külső hangfalat is köthetünk rá, aktívat persze. A BlitzWolf V5 egy egészen apró gép, a szélessége 22 centi, a mélysége 19 centi a magassága pedig éppen csak 9 centiméter. A tömege csupán 1,6 kilogramm.

Mondanám, hogy nem túl acélos a szerkezet, vagy azt, hogy csalódást kelt, de egyrészről az ára elfogadható, másrészről ez egy tipikus hordozható projektor, amit, ha nincs más megoldás otthoni mozizásra is használhatunk. Ha kapnánk még a gyártótól egy negyedik gépet is, ami mondjuk kicsit nagyobb, erősebb, Bluetoothos- wifis, nagyobb fényerővel, akkor lennék teljesen elégedett, mert ebben az esetben lenne egy jó kis gép otthonra, igaz Android nélkül.

Ha másfél éve valaki azt mondja nekem, hogy egy BlitzWolf V5 tudású projektorért 110 dollárt akarnak elkérni, akkor kicsit hümmögök, de elfogadom a tényt, főleg, hogy ez akkoriban 30 ezer forintos összeg lett volna, vagy csak kicsivel több. Manapság a 110 dollár egy ilyen gépért egyáltalán nem sok, az viszont, hogy időközben a 110 dollár már 41 500 forintos árat jelent cseppet fájdalmas. Mondjuk sok választásunk nincs, a forint gyengülése minden más műszaki cikkre is rányomta a bélyegét, szóval, ha valaki egy belépőszintű FHD projektrot akar venni, az nyel egyet, és kifizeti a negyvenezret. Vagy vesz használtan valamit.

A mostani tavaszi leértékelésben kerül ennyibe a projektor, a vásárláshoz a  BGXIFD582 kuponkódot kell használnunk, amivel ~ 33 ezer forintért megkapjuk itt:

BlitzWolf V5 FHD projektor

A szerzőről

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.