Válassza az Oldal lehetőséget

Blitzwolf GC6 – a gamer széknek álcázott kényelem

Blitzwolf GC6 – a gamer széknek álcázott kényelem

Úgy néz ki, mint egy gamerszék, de kényelemre sokkal inkább egy fotel.

Blitzwolf GC6 – a gamer széknek álcázott kényelem


Nézd meg videós bemutatónkat is!


 

 

Blitzwolf GC6 – Bevezető

Az embert érik néha meglepetések, olykor elég nagyok is. Valamikor nyár végén rendeltem magamnak egy gamer széket, olcsó volt, jól nézett ki, ráadásul a cseh raktárból egy hét alatt megérkezett.

Blitzwolf GC6 – a gamer széknek álcázott kényelem 1

A képek alapján igazi, vérbeli gamerszék volt, és bár játszani nem szoktam, a munkám a monitorhoz köt, szóval ami egy játékosnak kényelmes, az nekem is jó lesz. Legalábbis a vásárláskor így gondoltam, és ebben az esetben a várakozásom be is jött.

Mindenfelé állítható, dönthető, az ülőfelület elég széles, de azért a combtámasz jó hogy rajta van. Elég kemény is, pont annyira, hogy ne törje a hátsómat, de ne is legyen kényelmetlen akár napi 10 órás ücsörgés után sem. Ez a szék a Blitzwolf GC2 volt. Írtam róla cikket is, biztos sokan olvastátok is.

Blitzwolf GC6 – a gamer széknek álcázott kényelem 2

Idő közben kiderült, hogy ide az irodába jól jönne még egy szék, unom ezt az egyet gurítgatni az asztalaim között, ráadásul, ha jött hozzám valaki, nem tudtam leültetni. A gondolatot tett követte, igen ám, de a GC2 éppen nem volt kapható, így rendeltem egy másik fajtát, ami GC6 névre hallgatott.

Blitzwolf GC6 – a gamer széknek álcázott kényelem 3

A képek alapján az ülőfelület megegyezett, a háttámla kényelmesebbnek tűnt, és nem volt lábtartó. Ez utóbbi nem fájt, amúgy sem használtam. Nos, a szék megérkezett, összeszereltem, és valami egész mást kaptam, mint amire számítottam.


 

Csomagolás és tartozékok

Amikor a doboz megjött már nem lepődtem meg. Súlyra is, méretre is pont olyan volt, mint a másik széknél. A kipakolásnál azonban már találtam eltéréseket.

Blitzwolf GC6 – a gamer széknek álcázott kényelem 4

Most természetesen nem arra gondolok, hogy másképp néz ki a háttámla, mert ez evidens, már a képek alapján is más volt, nem is kicsit.

Viszont a görgős láb, a csillagalakú is változott. Míg a régebbi verziónál mind az öt ágat nekem kellett a központi részre felpattintani, addig itt csak két szár esetén, és csak a szárak végét, azt a részt, ahol a görgők lesznek kellett a helyére fordítanom.

Blitzwolf GC6 – a gamer széknek álcázott kényelem 5

Maga a csomag amúgy ezeket az alkatrészeket tartalmazza:

  • Ülőlap
  • Háttámla
  • Teleszkóp + borítás a teleszkópra
  • A csillag + két végződés
  • 5 darab görgő
  • 2 kartámasz
  • 1 derékpárna
  • 1 borítás a hátlapra
  • Csavarok
  • 1 imbuszkulcs

Ezeken kívül találunk egy korrekt összeszerelési leírást is. Ez utóbbit nagyon hiányoltam a másik széknél. A nyomtatott füzetben olyan apró képek voltak, hogy szó szerint két szemüveget kellett feltennem, hogy lássam melyik csavart hova kell tekernem.

Blitzwolf GC6 – a gamer széknek álcázott kényelem 6

A leírás a GC6 esetén tehát jó, de pont most teljesen felesleges, mert ez a szék, egy picit sem bonyolult.


 

Összeszerelés

Blitzwolf GC6 – a gamer széknek álcázott kényelem 7

Direkt készítettem az összeszerelésről egy timelaps videót, hogy láthassátok a folyamatot, ez a cikk elején lévő videós bemutatóban megtalálható. Az egész szerelés nagyjából negyed órát vett igénybe, és ebben már a kicsomagolás is benne volt. Ha valaki még nem látott irodai széket közelről, annak lehet, hogy 20-25 perc is lesz.

Blitzwolf GC6 – a gamer széknek álcázott kényelem 8

Ha össze akarom hasonlítani a másik székemmel, akkor az egyértelműen jelentős különbség, hogy a szerelés a végletekig leegyszerűsödött. Nincs már többféle méretű csavar, nem kell keresgélni mi hova passzol.

Blitzwolf GC6 – a gamer széknek álcázott kényelem 9

A menet egyszerű. Elsőként összerakjuk a csillagot a görgőkkel és bele illesztjük a teleszkópot. Második lépésként az ülőlap aljára csavarozzuk a mechanikát, ami a szék döntését, leeresztését, felemelését végzi. Harmadikként jöhetnek a karfák, végül felcsavarozzuk a háttámlát. Ha ezzel megvagyunk, akkor az egészet a teleszkópra tesszük, majd legvégül felpattintjuk a hátlapra a plusz borítást, és a helyére tesszük a derékpárnát.

Kész is vagyunk!


 

Mit tud a szék?

Blitzwolf GC6 – a gamer széknek álcázott kényelem 10

Természetesen le lehet engedni vagy fel lehet emelni, a gyári adatok szerint 49- és 61 centi között állítható az ülésmagasság, így lényegében minden normális íróasztalhoz beállíthatjuk.

Blitzwolf GC6 – a gamer széknek álcázott kényelem 11

A háttámlát 150 fokos szögig lehet hátra dönteni, plusz komfort fokozó, hogy minimálisan az ülőlap is billen a háttámlával. A leghátsó állásban remekül lehet már benne szunyókálni, míg 90 fokos szögnél kényelmesen dolgozhatunk benne.

Állítható a kartámasz magassága is, sőt a támaszok el is fordíthatók. Nekem speciel kicsit kényelmesebb, ha a kartámaszok elülső része kicsit befelé fordul, így ennek a képességnek örülök.

Blitzwolf GC6 – a gamer széknek álcázott kényelem 12

A fejtámla magassága fix, viszont a derékpárnát azt tologathatjuk fel-le, ahogy kedvünk és a derekunk kívánja.

Blitzwolf GC6 – a gamer széknek álcázott kényelem 13

A széken bőrnek látszó részek műbörből vannak, elég puha anyag. Ez van a másik székemen is, azt használom már néhány hónapja, így tudom, hogy ennyi idő alatt kopásnak nyoma sincs. A háttámla viszont egy szellős, hálós anyagból van. Ennek így télen sok jelentősége nincs, de nyáron, ha jön a kánikula biztos jó lesz, hogy szellőzik.


 

Gamerszék VS. Blitzwolf GC6

Kicsit vissza kell kanyarodnom a másik székemhez ismét, mert így fogom tudni a legkönnyebben elmesélni, milyen a GC6.

Blitzwolf GC6 – a gamer széknek álcázott kényelem 14

Szóval, ahogy feljebb írtam, a Blitzwolf GC2, a gamerszék, egy igazi, vérbeli, játékosoknak gyártott darab. Erős szerkezet, viszonylag kemény ülőlap és háttámla, ezeket pedig ezer féle módon állíthatjuk, a háttámlát például 180 fokig hátra lehet dönteni. Szóval, vízszintes állásig.

Azt is írtam, hogy a képek alapján, a mostani cikk szereplőjének ülőlapja megegyezik a másikéval. Nos, nagyon nem, és ez volt az a meglepetés, amit a cikk elején említettem. A Blitzwolf GC6 erősen párnázott ülőkét ad. Nem egy süppedős TV-fotel, de többszöröse a párna vastagsága a gamer székének.

Blitzwolf GC6 – a gamer széknek álcázott kényelem 15

A hátlap már a képeken is másképp nézett ki, és mint kiderült, kényelemre is egész más. A hálós anyag sokkal puhább, ettől a háttámla is az. Akik nem szeretik a puritán megoldásokat, azok ezt imádni fogják.

Ami még nagyban különbözik, az a szék váza. Az ülőlap csak a párnázásban, ám a hátlap a szerkezetében is eltér. Míg a gamerszék kemény végig, és erősen tart, addig a GC6 esetén csak az alsó részen találunk fémbetétet, feljebb műanyag minden. Igaz, elég erősnek tűnik, de jól láthatóan nem egy brutális, a gamerek durvább igényeit kielégítő darab.

Blitzwolf GC6 – a gamer széknek álcázott kényelem 16

Harmadikként pedig, ahogy ezt már említettem, nincs lábtartó. A GC2 esetén kapunk egy kihúzható lábtartót. Ez nem egy szokásos combtámasz, kihúzva, a háttámlát hátra döntve tényleg fekhetünk a székben. Nos, a GC6 esetén lábtartó nincs, de azt hiszem ez lesz, ami a legkevésbé fog hiányozni.

A lényeg tehát, hogy amíg a gamerszéknek árult GC2 valóban gamerszék, addig az ugyancsak gamerszéknek árult GC6 nagyon nem az. Ránézésre azt hihetnénk, de kényelemre ez inkább egy fotel, komfort terén sokkal jobban hasonlít egy párnázott főnöki karosszékre, mint bármi másra.


 

Jobb vagy rosszabb?

Őszintén szólva, még nem sikerült eldöntenem. Ezt a cikket, a most bemutatásra kerülő GC6-ban ülve írom, reggel óta ebben terpeszkedek, de még mindig nem tudom, hogy ezt, vagy a másikat fogom-e elsődleges székként használni a jövőben.

Blitzwolf GC6 – a gamer széknek álcázott kényelem 17

Szeretem annak a széknek a „puritánságát”, a keménységét. Pont ez a keménység az, ami miatt úgy érzem jobban tartja a hátamat, a derekamat, és mivel elég hátfájós vagyok, nekem ez fontos. Viszont, a GC6 puhább ülőfelülete is elég jó dolog.

A hátam kapcsán fontos még, hogy a derékpárna ebben az új székben puhább, de jóval nagyobb, mint a gamer változatban. Ez mindenképpen jobbá, kényelmesebbé teszi az ülést, és ahogy a képességnél írtam, a párna magassága állítható, vagy, ha úgy szeretnénk, akár le is vehetjük.

Blitzwolf GC6 – a gamer széknek álcázott kényelem 18

Szóval a lényeg, hogy még nem tudtam dönteni. Mint kiderült, annyira különbözik a két szék egymástól, hogy erre a képek alapján gondolni sem mertem. Teljesen eltérő karakterű ülőalkalmatosságok, így olyan, mintha az almát egy körtével akarnám összehasonlítani.


 

Melyiket vedd, és egyáltalán érdemes-e megvenni?

A kérdés második felére a válasz egyszerű, ha nem lenne érdemes, akkor nem vettem volna meg őket. Olyan áron vannak, amik tipikus Jysk-es gamerszék árak, ám az említett cégnél árult darabok se tudásban, se kényelemben nem tudják felvenni a versenyt ezekkel. Szóval érdemesnek, mindenképpen érdemes megvenni, ha gamer vagy irodai székre van szükségünk.

Hogy melyiket vedd? Azt hiszem, az eddigiekből már bőven kiderült. Ha jobban szereted a keményebb székeket és a munka mellett vagy helyett sokat játszol a monitor előtt ülve, akkor a keményebb darabra lesz szükséged.

Ha viszont szeretnél egy sportosabb kinézetű, de sokkal jobban párnázott, jóval puhább széket, akkor neked a Blitzwolf GC6 fog kelleni.


 

Összegzés

A Blitzwolf termékeit szeretem, és amikor a cseh raktárban megjelentek a gamerszékek, az elsők között csaptam le rájuk. Annyira az elsők között, hogy valószínűleg az első 10 vásárló között voltam, annyira az elején, hogy a székek, akkor még meg sem érkeztek a raktárba, elővételben lehetett csak kosárba tenni őket.

Blitzwolf GC6 – a gamer széknek álcázott kényelem 19

Az, hogy nem bántam meg a vásárlást egyértelmű, és már csak abból is látszik, hogy megvettem a másodikat székemet is. Ahogy jeleztem, még nem sikerült eldönteni, hogy melyik marad az elsődleges, és melyik lesz a „tartalék”. Valószínűleg dolgozom még néhány napot az újban, aztán visszaülök kicsit a másikra, és majd szavazok.

Ha megtetszett, akkor a vásárláshoz használd a BGHU0142 kuponkódot! Itt tudod megvásárolni:

Blitzwolf GC 6 gamerszék – 35 325 Ft

 

További Blitzwolf székek a cseh raktárból

 

 

Hasonló tartalmak oldalunkon

 

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.