Válassza az Oldal lehetőséget

Brexit – Most akkor vámmentes az angol raktár?

Brexit – Most akkor vámmentes az angol raktár?

Érdemes a nagyobb hírportálokon tájékozódni, de a legjobb, ha a hivatalos NAV-os közleményre hallgatunk.

Brexit - Most akkor vámmentes az angol raktár? 1

Sajnos elég sok butaságot lehet olvasni, szóval tegyük tisztába a dolgokat, tényleg nem vesz igénybe 2-3 mondatnál többet. Az Egyesült Királyság, vagyis nem Anglia, 2020 január 31-én hivatalosan is kilépett az EU-ból. Azonban a kilépés lényegi része, még bőven hátra van. 2020 december 31-ig kell kidolgozni a válaszokat az olyan fontos kérdésekre, mint például a munkaerő szabad áramlása, a közös piachoz való hozzáférés, és társai. Eddig az időpontig, az Egyesült Királyság minden tekintetben az Uniós szabályokat kényetlen követni, de úgy, hogy közben nem lesz beleszólása az EU ügyeibe.

Tehát, a lényeg: Nem tudjuk még, hogy 2020 december 31-e után fog-e bármi is változni a vámunió kapcsán, az azonban biztos, hogy addig, az angol raktárak is EU raktáraknak számítanak, vagyis, idén év végéig nincs gond, hogy utána mi lesz, még senki nem tudja.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.