Válassza az Oldal lehetőséget

CES – Samsung audiokészülékek vezeték nélkül

A Samsung 2013-as audio-video termékei vezeték nélküli csatlakozási lehetőséggel érkeznek. Megjelenik az iparág első olyan hangprojektora, amelyet vezeték nélküli Bluetooth technológia révén lehet a televízióhoz csatlakoztatni.

Samsung soundbar_HW-F750

 

A legfontosabb termékjellemzők:

  • A Samsung vákuumcsöves hangprojektora (HW-F750) az első olyan hangprojektor, amely beépített vákuumcső segítségével biztosítja a legjobb hangminőséget, és ez a világ első olyan hangprojektora, amely vezeték nélkül, Bluetooth kapcsolat révén is csatlakoztatható a televízióhoz.
  • A Samsung hordozható, vezeték nélküli, Bluetooth-vezérelt hangsugárzója (DA-F60) apt-X audio kodek technológiával gondoskodik a tökéletes hangminőségről, továbbá az NFC-technológia révén más egyszerű csatlakoztatási lehetőséget is kínál.
  • A Samsung 7.1 csatornás házimozi rendszere (HT-F9750W) a Samsung 2013-as televízióinak tökéletes kiegészítője. A gallium-nitrid (GaN) technológiával készített erősítő rendkívül tiszta hangot biztosít, de a készülék kialakítása és kezelhetősége sem hagy kívánnivalót maga után.
  • A Samsung prémium Blu-ray lejátszója (BD-F7500) a legmodernebb képjavító technológiával készült, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az egyszerű SD és HD tartalmakat is tökéletesen jelenítsék meg.

A Samsung innovációs, dizájn és mérnöki tevékenységét mi sem bizonyítja jobban, hogy a Samsung HW-F750 hangprojektor és a Samsung BD-F7500 Smart Blu-ray lejátszó is megkapta a 2013-as CES innovációs díjat.

 

A Samsung vákuumcsöves hangprojektora (HW-F750) az első olyan hangprojektor, amely a vákuumcsöves erősítő hangprojektorba építésével biztosítja a csúcsteljesítményt, miközben hangja meleg és természetes.

A HW-F750 a SoundShare funkcióval is rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy vezeték nélkül, Bluetooth segítségével csatlakoztassák a hangprojektort a televízióhoz. A készülék giroszkóp érzékelője beméri a magasságot, az elfordulás mértékét és a dőlésszöget, hogy így biztosítson optimális hangzást, akár vízszintes, akár függőleges helyzetbe állítják a berendezést.

Samsung BD-F7500

Az új AirtrackON funkció automatikusan bekapcsolja a hangprojektort, amikor a televízió bekapcsol, s lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a televízió távirányítójával szabályozza a HW-F750-et.

 

A Samsung hordozható, vezeték nélküli, Bluetooth-vezérelt hangsugárzójánál alkalmazott NFC-technológia révén történő csatlakoztatás leegyszerűsíti a vásárló számára a hangszóró más NFC eszközzel – például okostelefonnal vagy táblagéppel – együtt történő használatát, ehhez egyszerűen csak össze kell érinteni a két berendezést. Továbbá, a Samsung SoundShare alkalmazása révén a felhasználók vezeték nélküli Bluetooth kapcsolaton keresztül a televízió hangszórójaként is használhatják a DA-F60-at.

 

A DA-F60 neodímium mágnesek és passzív radiátor segítségével olyan minőséget produkál, amely általában a csúcstechnológiás Hi-Fi audio rendszereknél tapasztalható: alacsony frekvenciás hangreprodukciót és lényegében torzításmentes hangzást biztosít még nagy hangerő mellett is. A beépített apt-X audio kodek technológiának köszönhetően a felhasználók még jobb teljesítményt kapnak, és még teljesebb hangzásélményben lehet részük, hiszen ez a megoldás nagyban megnöveli a Bluetooth-vezérelt hangsugárzó dinamikatartományát, főleg a felső határ vonatkozásában.

 

A Samsung 7.1 csatornás házimozi rendszere (HT-F9750) a Samsung 2013-as televízióinak tökéletes kiegészítője. Az új TV Sound On funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a távirányító egyetlen gombnyomásával lenémítsák a televízió hangszóróit, és egyben bekapcsolják az 1330 watt teljesítményű hangrendszert. A rendszer a Samsung saját vákuumcsöves és digitális erősítőjét, valamint a legújabb Smart TV funkciókat használja.

 

A HT-F9750W többdimenziós hangzást biztosít az elforgatható hangsugárzók, valamint a Samsung saját DTS® Neo fúziós audio kodekje révén, amely tovább javítja a függőleges irányú hangsugárzást, s így példátlanul jó minőségű hangzást biztosít a lakáson belül. A gallium-nitrid (GaN) erősítő a normál esetben hallható frekvenciatartományon túli hangtartományokat is képes kezelni. Egy vákuumcsöves előerősítővel kombinálva a vásárló igazi, természetes, minimális torzítású hangzást kap. A kerámia-polipropilén befecskendezéses membránnal ellátott hangsugárzó jobb hangfelbontást biztosít, s így az egyes hangok jobban megkülönböztethetők lesznek.

HT-F9750

A HT-F9750W kivételes képminősége azonnal szembe ötlik, még a 2013-ban piacra kerülő ultranagy felbontású (UHD) televíziók esetén is. A Samsung 4K Scaler Processor-a élethű, élénk színű képet hoz létre, s UHD szintű képminőségre javítja fel a HD tartalmakat. A HT-F9750W Blu-ray egysége egyszerre több alkalmazást is képes futtatni, s a Samsung legújabb Smart Hub® és AllShare® funkcióival is rendelkezik.

 

A Samsung prémium Blu-ray lejátszója (BD-F7500 modell) képes átalakítani az egyszerű SD és HD tartalmakat akár az ultranagy felbontású (UHD) televíziók által garantált minőségre is. A vékony lejátszót kétmagos processzorral és a Samsung Smart TV technológiájával – így tehát a Smart Hub® és az AllShare® funkciókkal – látták el, ami azt jelenti, hogy a felhasználók páratlan képminőséget élvezhetnek a könnyen kezelhető, a kor elvárásainak megfelelő felhasználói felületen keresztül.

 

A BD-F7500 videoprocesszora a Samsung saját algoritmusát használja, amely feljavítja a blokkalapú, alacsony bitsebességgel kódolt kép minőségét, valamint lecsökkenti a képhibák számát. Ez a funkció különösen az internetről játszott tartalmak minél jobb képminőségéhez, valamint a lehető legjobb képélesség biztosításához fontos. Továbbá, a készülék 900 MHz-es nagyteljesítményű kétmagos processzora felgyorsítja a képfeldolgozás sebességét, így a vásárló számára a legjobb képminőséget, valamint a leggyorsabb internetes böngészési élményt nyújtja.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.