Válassza az Oldal lehetőséget

Csöppnyi remény – mégis létezik a Xiaomi Mi MIX 4?

Csöppnyi remény – mégis létezik a Xiaomi Mi MIX 4?

Pont egy hírrel korábban írtam, hogy le kell mondanunk egy valóban használható MIX telefonról, de lehet, hogy mégsem!

Csöppnyi remény – mégis létezik a Xiaomi Mi MIX 4?

Az előzményeket szerintem mindenki ismeri. A Xiaomi minden évben két csúcstelefont ad ki, az egyikbe az elérhető legdurvább hardverek kerülnek, míg a másik inkább azoknak szól, akik hardverben beérik a csúcs alatt egyel, de a külsőre, a dizájnra, az előre mutató fejlesztésekre nyitottak. Ez a telefon volt eddig a Xiaomi MIX sorozata.

Ez a sorozat, vagyis az egy év, két csúcstelefon tavaly megszakadt. A Xiaomi nagy meglepetésünkre bemutatta a MIX Alphát, ami ugyan tényleg előremutató, csak éppen a nagyközönség számára elérhetetlen a maga 700-800 ezer forintos árával. Ráadás rossz hír, ha meg is tudnánk venni, akkor sem biztos, hogy érdemes lenne, mert a hírek szerint a készülék borzasztó sérülékeny a hatalmas kijelző miatt.

Alig néhány nappal a Xiaomi MIX Alpha bemutatója után, már felröppentek olyan hírek, hogy a Xiaomi mégis készül egy MIX 4 mobillal is. Pletykák, hetek, hónapok jöttek, és mentek is, a várakozás alább hagyott, mert a gyártó részéről egy-két homályos utaláson kívül semmit nem kaptunk. Kicsit olyan érzése volt az érdeklődőknek, mintha a Xiaomi sem tudná eldönteni, hogy piacra dobja a MIX 4-et vagy sem.

Csöppnyi remény - mégis létezik a Xiaomi Mi MIX 4? 2

A csendet egy Weibo bejegyzés törte meg tegnap. Ez nem a telefonról szólt, de a hozzászólás alatt az olvasható, hogy az írója egy Xiaomi Mi MIX 4 telefonon pötyögte be a sorokat. Két dolog képzelhető el. Az egyik, hogy a telefon tényleg egy Mi MIX 4 volt, a másik, hogy a felhasználó megtalálta a módját, hogy becsapja a rendszert, és elhitesse vele, hogy a valóságtól eltérő telefont tüntessen fel a bejegyzés alatt.

További érdekesség, hogy  Geekbench adatbázisában már megtalálható a Xiaomi Mi MIX 4. A telefon a tesztprogramban 728 pontot kapott az egymagos, és 2776 pontot a többmagos teljesítményre. a mérés alatti mobilban 6 GB memória volt, az operációs rendszer Android 9. A mérés eredménye arra utal, hogy a telefonban egy Snapdragon 855-ös proci dolgozott, mert az eredménye szinte megegyezik a Xiaomi MI 9 eredményével.

További Xiaomi Mi MIX 4 hírek

 

Forrás: Gizchina

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.