Válassza az Oldal lehetőséget

DOOGEE X95 – 6,5 colos kijelzővel és 3 kamerával 19 ezer forintért? Ez valami vicc?

Természetesen nem vicc, a DOOGEE X95 tényleg ennyibe kerül!

Természetesen nem vicc, a DOOGEE X95 tényleg ennyibe kerül!

A DOOGEE X95 úgy néz ki mint egy rendes telefon, nagy kijelző, csepp alakú szigeten üldögélő szelfikamera, a hátlapon ízlésesen elhelyezett tripla kamera és villanó. Szóval ez tényleg telefonnak néz ki, de akkor hogy lehet, hogy mindössze 19 ezer forintba kerül?

DOOGEE X95 - 6,5 colos kijelzővel és 3 kamerával 19 ezer forintért? Ez valami vicc? 1

Az árnak két oka van. Az egyik, és ez a jobb, a telefonnak most zajlik a bevezető akciója. A másik, és ez a rosszabb, a benne lévő hardver. Aki egy kicsit is járatos a telefonok világában, az sejtheti, hogy ennyi pénzből csodát nem lehet tenni. Pontosabban lehet, mert már az is maga a csoda, hogy ennyiből össze tudtak rakni egy telefon! Na, lássuk mi van benne!

DOOGEE X95 - 6,5 colos kijelzővel és 3 kamerával 19 ezer forintért? Ez valami vicc? 2

A proci egy négymagos MT6737V (ismertebb nevén Helio P20, aminek maximális órajele 1,3 GHz. Mellette 2 GB memóriát és 16 GB beépített tárterületet találunk. A telefon kijelzőjének képátlója 6,52 col, a felbontás 500 x 1200 pixel. A szelfikamera 5 megapixeles, a hátlapi hármasból pedig a főkamera 13 megás, mellette pedig két darab 2 megapixeles egységet találunk. Ezekre azt írják, hogy az egyik egy portré kamera, a másik egy telefotó egység kétszeres nagyítással.

DOOGEE X95 - 6,5 colos kijelzővel és 3 kamerával 19 ezer forintért? Ez valami vicc? 3

A telefon többi képessége nagyjából rendben van, bár nem meglepő módon csak 4.2-es a Bluetooth, viszont wifiből már kétcsatornás, n szabványút kapunk, navigációhoz pedig a GPS rendszer támogatását adja a gyártó. A szenzorokról nem sokat tudunk, de közelségérzékelő és fényszenzort biztos találunk, ujjlenyomatolvasó viszont nincs, a kijelző feloldása az előlapi kamerára, illetve az arcfelismerésre van bízva. Nameg valószínűleg működik a pinkód is.

DOOGEE X95 - 6,5 colos kijelzővel és 3 kamerával 19 ezer forintért? Ez valami vicc? 4

Ennyire fapados telefonnál már extraként tekinthetünk a rádióra és a kategóriához képest meglepően nagy, 4350 mAh kapacitású akkumulátorra. Jó hír, hogy a 4G támogatott, és elérhető a B20 800 MHz-es csatorna is, ami azt jelenti, hogy hazánkban is használható a gyors mobilnet.

DOOGEE X95 - 6,5 colos kijelzővel és 3 kamerával 19 ezer forintért? Ez valami vicc? 5

Ne, tényleg ne kezdjétek el fikázni a telefont, ez egy igazán becsületes készülék, sőt, igazából még többet is ad, mint amit ettől az ártól elvárhatunk. Teljes értékű Android futhat rajta, nem kell a Go-val szenvednünk, nagyméretű kijelzője van, és ránézésre is telefonnak tűnik, nem egy műanyag kutyajátéknak. Szóval, 19 ezer forintért ez tényleg megéri!

Itt tudod megvenni:

DOOGEE X95

 

További Doogee tartalmak oldalunkon

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.