Kategóriák: Mobiltelefon

DOOGEE X95 – 6,5 colos kijelzővel és 3 kamerával 19 ezer forintért? Ez valami vicc?

Természetesen nem vicc, a DOOGEE X95 tényleg ennyibe kerül!

Természetesen nem vicc, a DOOGEE X95 tényleg ennyibe kerül!Természetesen nem vicc, a DOOGEE X95 tényleg ennyibe kerül!

A DOOGEE X95 úgy néz ki mint egy rendes telefon, nagy kijelző, csepp alakú szigeten üldögélő szelfikamera, a hátlapon ízlésesen elhelyezett tripla kamera és villanó. Szóval ez tényleg telefonnak néz ki, de akkor hogy lehet, hogy mindössze 19 ezer forintba kerül?

Az árnak két oka van. Az egyik, és ez a jobb, a telefonnak most zajlik a bevezető akciója. A másik, és ez a rosszabb, a benne lévő hardver. Aki egy kicsit is járatos a telefonok világában, az sejtheti, hogy ennyi pénzből csodát nem lehet tenni. Pontosabban lehet, mert már az is maga a csoda, hogy ennyiből össze tudtak rakni egy telefon! Na, lássuk mi van benne!

A proci egy négymagos MT6737V (ismertebb nevén Helio P20, aminek maximális órajele 1,3 GHz. Mellette 2 GB memóriát és 16 GB beépített tárterületet találunk. A telefon kijelzőjének képátlója 6,52 col, a felbontás 500 x 1200 pixel. A szelfikamera 5 megapixeles, a hátlapi hármasból pedig a főkamera 13 megás, mellette pedig két darab 2 megapixeles egységet találunk. Ezekre azt írják, hogy az egyik egy portré kamera, a másik egy telefotó egység kétszeres nagyítással.

A telefon többi képessége nagyjából rendben van, bár nem meglepő módon csak 4.2-es a Bluetooth, viszont wifiből már kétcsatornás, n szabványút kapunk, navigációhoz pedig a GPS rendszer támogatását adja a gyártó. A szenzorokról nem sokat tudunk, de közelségérzékelő és fényszenzort biztos találunk, ujjlenyomatolvasó viszont nincs, a kijelző feloldása az előlapi kamerára, illetve az arcfelismerésre van bízva. Nameg valószínűleg működik a pinkód is.

Ennyire fapados telefonnál már extraként tekinthetünk a rádióra és a kategóriához képest meglepően nagy, 4350 mAh kapacitású akkumulátorra. Jó hír, hogy a 4G támogatott, és elérhető a B20 800 MHz-es csatorna is, ami azt jelenti, hogy hazánkban is használható a gyors mobilnet.

Ne, tényleg ne kezdjétek el fikázni a telefont, ez egy igazán becsületes készülék, sőt, igazából még többet is ad, mint amit ettől az ártól elvárhatunk. Teljes értékű Android futhat rajta, nem kell a Go-val szenvednünk, nagyméretű kijelzője van, és ránézésre is telefonnak tűnik, nem egy műanyag kutyajátéknak. Szóval, 19 ezer forintért ez tényleg megéri!

Itt tudod megvenni:

DOOGEE X95

 

További Doogee tartalmak oldalunkon

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Jelenlegi poszt

Xiaomi Sneakers 4 cipő teszt – a lábad tuti ezt választaná!Xiaomi Sneakers 4 cipő teszt – a lábad tuti ezt választaná!

Xiaomi Sneakers 4 cipő teszt – a lábad tuti ezt választaná!

Ha szinonimát keresel az olcsón, jót, Kínából szavakra, akkor a Xiaomi Sneakers 4 éppen megteszi!…

2 nap ago
Itt a Banggood Prime Sale – hatalmas akciókkal indítja újra az életet a járvány utánItt a Banggood Prime Sale – hatalmas akciókkal indítja újra az életet a járvány után

Itt a Banggood Prime Sale – hatalmas akciókkal indítja újra az életet a járvány után

Az idei év fenekestöl fordult fel a vírus miatt, júliusban jön a Banggoodon a Banggood…

1 hét ago
Kínából olcsón, heti kütyüválogatásKínából olcsón, heti kütyüválogatás

Kínából olcsón, heti kütyüválogatás

Okosórától a kerékpároskesztyűn át a Bluetooth fülhallgatóig, 15 olcsó, de használható cucc. (tovább…)

2 hét ago
CHUWI AeroBook Plus bemutató – Elképesztő 4K-s notebook a hazai árak töredékéértCHUWI AeroBook Plus bemutató – Elképesztő 4K-s notebook a hazai árak töredékéért

CHUWI AeroBook Plus bemutató – Elképesztő 4K-s notebook a hazai árak töredékéért

A CHUWI AeroBook Plus egy olyan hordozható gép, ami után mind vágyakozunk, de ezt akár…

2 hét ago
Alldocube X Neo – Az idei év legjobb kínai táblagépe rengeteg ajándékkal!Alldocube X Neo – Az idei év legjobb kínai táblagépe rengeteg ajándékkal!

Alldocube X Neo – Az idei év legjobb kínai táblagépe rengeteg ajándékkal!

Ha tabletet szerettél volna venni, akkor itt az idő, mert olyat mutatok, amitől az állad…

2 hét ago
Kospet Prime SE teszt – a nevében olcsósított Androidos okosóraKospet Prime SE teszt – a nevében olcsósított Androidos okosóra

Kospet Prime SE teszt – a nevében olcsósított Androidos okosóra

Mutatós dizájn, meggyőző tudás és alacsony ár, valamint extraként két kamera. (tovább…)

2 hét ago