Válassza az Oldal lehetőséget

Egészséges élet a Xiaomival

Egészséges élet a Xiaomival

A kínai gyártó egyre több területre merészkedik be, mostani bemutatónkban az otthoni egészség megőrzésen lesz a fókusz.

 Egészséges élet a Xiaomival

A cég, ahogy azt minden Xiaomi rajongó tudja nem csak telefonokat gyárt. Most az otthoni egészség megőrzés területéről ajánlunk figyelmetekbe négy teljesen különböző eszközt.


SOOCAS / SOOCARE X3 elektromos fogkefe

SOOCAS SOOCARE X3 Sonic Electric Toothbrush 1

A Xiaomi a tőle megszokott letisztult külsővel támad meg minket akkor is, ha fogkefe gyártására adja a fejét. A SOOCAS X3 Sonic elég okos lett ráadásul. Az elektromos fogkefék már nem jelentnek újdonságot, de az, hogy több előre programozott módon is képesek működni már igen. A Xiaomi fogkeféje négy üzemmódot ismer. A Clean mód egy erősebb, hatékonyabb módszer, itt a fej rezgése gyorsul fel, akár 31 000 rezgést is végezhet percenként. A Sensitive mód az érzékenyebb fogakkal, fogínnyel rendelkezők számára nyújt egy kíméletes tisztítást. A Gumcare üzemmód a Sensitive módot fejeli meg egy masszázs funkcióval. A Whitening nevű módszer, ahogy a neve is mutatja a fehérítésért felel, itt a fej rezgése 34 800-37 200 /perc között változik.

 SOOCAS SOOCARE X3 Sonic Electric Toothbrush 2

Ha már okos a fogkefe, akkor lássuk mitől az! Minden a fogkeféhez hasonló okoseszköznél – például az okoskarkötőknél – attól lesz okos az eszköz, hogy egy okostelefonhoz csatlakoztatható Bluetooth kapcsolaton keresztül. A Xiaomi fejlett mobilos programja azután a fogkeféből kigyűjti az az adatokat és elemzi azokat. Az applikáció így segít hatékonyabbá tenni a fogmosást, figyelmeztet, ha merül az akku vagy ha cserélni kell a fogkefe fejét.

SOOCAS SOOCARE X3 Sonic Electric Toothbrush 3

A fogkefét itt találod: SOOCAS / SOOCARE X3 elektromos fogkefe


Xiaomi okosmérleg

xiaomi mi body fat smart scale tells much more than just your weight 006 

A Xiaomi okosmérleg, közel sem csak a testtömeg mérésére alkalmas eszköz. A működésének sarokköve a BIA technológia, aminek segítségével jóval többet elmond rólunk annál, hogy mennyit híztunk a karácsonyi ünnepek alatt.

xiaomi mi body fat smart scale tells much more than just your weight 001

De mi is az a BIA? Az emberi test négy fő összetevőből áll – vízből, zsírból, fehérjéből és ásványi anyagokból. Az egészséges élethez elengedhetetlen, hogy ezek az összetevők a szükséges arányban alkossák testünket, egyikből se legyen a szükségesnél sokkal több vagy kevesebb. A BIA egy betűszó, a bioelektromos impedancia analízis kifejezést takarja. Ez a módszer napjainkban a legegyszerűbb módja annak, hogy a fent említett négy összetevő arányát, mennyiségét mérni tudjuk. A BIA technológiával működő mérleg enyhe elektromos áramot bocsájt ki , amit aztán a talpunkon keresztül, a testünkben lévő víz vezet el egyik lábunktól a másikig, és a másik talpon át vissza a mérlegbe. Testünknek, és a testünket alkotó víznek van egy tipikus ellenállás értéke, impedanciája, amit ismerünk. Ha a testünk javarészt izomból épül fel, akkor, az ellenállás alacsonyabb, míg ha több a zsír, akkor magasabb lesz. Ennek az oka, hogy az izomszövet több vizet képes tárolni, mint a zsírsejtek, így előfordulhat, hogy két egymagasságú, egyforma tömegű embernek más és más lesz a testzsír aránya. A BIA módszerrel meghatározhatjuk egy személy teljes test víz százalékát is.

xiaomi mi body fat smart scale tells much more than just your weight 004 

A test impedanciája, ellenállása azonban nem csak a sejtekben tárolt víz mennyiségétől függ. A mérés eredményét befolyásolja a testmagasság és a testünk teljes mérete is. Ezek az értékek drasztikus hatással lehetnek a mérésre, ezért a Xiaomi mérlege a kapott eredményeket ezek figyelembevételével elemzi. Például a törzs a teljes testimpedancia körülbelül 5 százalékát teszi ki, de az egész testtömeg körülbelül 50 százalékát adja. Tehát a teljes testtömeg komoly változása esetenként csak egy nagyon minimális, akár csak 1-2 ohm értékű változást tapasztalunk a törzs impedancia értékében.

 xiaomi mi body fat smart scale tells much more than just your weight 005

A Xiaomi okosmérleg a BIA technológia segítségével összesen 10 különböző értéket képes mérni. Ezek kiterjednek a teljes testtömeg mellett a zsír és izom arányára, a csonttömeg és a zsigeri zsírtömeg felmérésére is. A mérleg Bluetooth kapcsolattal telefonunkkal is párosítható, ennek segítségével pedig naplózni tudjuk a testünkben bekövetkező változásokat. Ráadásul ezt nem csak egy, de akár 16 különféle személy esetén megtehetjük, a telefonos alkalmazás ennyi profillal boldogul el egyszerre. Egy mérleggel és egy telefonos programmal akár az egész család is követheti az adatokat napról napra, vagy akár hónapról hónapra.

A mérleget itt találjátok: Xiaomi BIA okosmérleg


Xiaomi Mi Home lázmérő

Xiaomi Mi Home iHealth Thermometer 1 

A Xiaomi hőmérője egy napjainkban egyre inkább elterjedő, érintés nélküli megoldás. Segítségével 1 másodperc alatt mérhetjük meg a beteg hőmérsékletét. Kimondottan alkalmas gyermekek, vagy akár csecsemők hőmérsékletének mérésére. A szerkezetben két szenzort találunk. Az egyik a külső hőmérsékletet méri, a másik, a német Heimann által gyártott szenzor pedig a beteg hőmérsékletét méri. A két adatból 0,2 celsius pontossággal képes megadni a test hőmérsékletét. A mérés 0,1 fokos pontosságú, a mért tartomány 35- és 42 fok közötti, a pontos eredményhez a külső hőmérséklet nem lehet 16 foknál kevesebb vagy 35 foknál magasabb. Az áramellátást két AAA elem biztosítja.

 Xiaomi Mi Home iHealth Thermometer 2

Itt találjátok a hőmérőt: Xiaomi érintésmentes lázmérő


Leravan Mi otthoni masszázs terápia rendszer

LERAVAN Mi Home Electrical TENS Pulse Therapy Massage Machine 2 

A Xiaomi bemutatott egy hordozható TENS impulzusterápiás masszírozó gépet is, ami nem csak masszíroz, de a modern technológia segítségével ösztönzi is testünket az öngyógyításra. A masszírozó elég apró ahhoz, hogy mindenhova magunkkal vihessük.

 LERAVAN Mi Home Electrical TENS Pulse Therapy Massage Machine 1

Ez a készülék tehát kompakt kialakítású, és mindössze 63 gramm súlyú, 4,40 x 440 x 1,05 centiméter méretű, így egy olyan hordozható masszázs, amely könnyen elfér a zsebedben. Ezzel a masszírozóval, bármikor és bárhol lazíthatsz izmaidon, enyhítheted izmaid fájdalmát és fáradtságát. Segít enyhíteni az ideget feszültségét, és gyorsan visszaállítja a szervezet vitalitását. Biztonságos és könnyen cserélhető gélpárna jár hozzá, amely bőrbarát anyaggal rendelkezik. A négy különböző módon működő eszköz beépített akkumulátora USB portról tölthető akár a számítógépünkről, notebookunkról is.

LERAVAN Mi Home Electrical TENS Pulse Therapy Massage Machine 3 

A Leravan masszázs itt található: Leravan Mi otthoni masszázs terápia rendszer

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.