Válassza az Oldal lehetőséget

Ez a legolcsóbb Xiaomi borotva, de mit tudhat 3500 forintért?

Ez a legolcsóbb Xiaomi borotva, de mit tudhat 3500 forintért?

A Xiaomi Enchen BlackStone vagy nagy átverés, vagy az évszázad üzlete. Utána jártunk!

Ez a legolcsóbb Xiaomi borotva, de mit tudhat 3500 forintért? 1


Bevezető

Magam is Xiaomi borotvát használok, igaz, nem a cikkben szereplőt, hanem egy drágábbat. Nagyon szeretem, azt gondolom, hogy jó vétel volt, ugyanakkor a hozzá megvásárolható pótfej a késekkel többe kerül, mint az a gép, amiről ez a cikk szól. Elgondolkoztató!

Olvasóink közül többen kérték, hogy mondjak véleményt, erről az olcsó darabról, de azon túl, hogy azt mondtam: ez is Xiaomi, biztos nem lehet rossz, közelebbit nem tudtam. Emiatt aztán egy kuponos akciót kihasználva, tényleg nagyon olcsón rendeltem egyet, hogy végre tudjak értelmes véleményt formálni. Az alábbiakban ez következni.


Csomagolás és külső

Bár mondhatnám, hogy az árát meghazudtoló a csomagolás, de nem az. Persze, emiatt felesleges fanyalogni, a terméket megvédi így is, és kevesebb fát kell kivágni, kevesebb műanyag kerül a környezetbe, szóval, valahol jó ez így. A lényeg amúgy is a borotva, az meg ettől még lehet jó.

Xiaomi Enchen Black Stone 12

Tartozéknak kapunk egy USB kábelt a töltéshez, egy apró kefét a tisztításhoz, és egy beüzemelési útmutatót, gondolom azoknak, akik nem tudják, hogy kell géppel borotválkozni. Én nem néztem bele a füzetbe.

A borotva a megszokott tejüveg átlátszóságú antisztatikus zacskóban vár minket, persze az volt az első, hogy mielőtt a tartozékokat megkerestem, kicsúsztattam a tenyerembe, és gyorsan be is kapcsoltam.

Xiaomi Enchen Black Stone 2

Maga a gép kívülről pont olyan, mint egy tipikus, három körkéssel rendelkező borotva. A fogása jó, nem túl nehéz, nem is túl könnyű, szóval érezzük, hogy van valami a kezünkben és nem léggitározunk, pontosabban légborotválkozunk, de annyira nem nehéz, hogy a kezünk leszakadjon tőle.

Xiaomi Enchen Black Stone 3

A felhasznált anyagok terén, főleg ezért az árért nem lehetünk túl igényesek, és talán jobb is, ha nem vagyunk azok. Mindenfelé kopogós műanyagok várnak minket, sehol egy gumiborítás. Ezzel együtt, ha kopogós is, a műanyagok elég vastagnak tűnnek, a színkombináció jó, a forma is ott van, szóval, ha érződik is, hogy nem egy sok tízezres gép, azért még sem gagyi, de ezt a képek is jól visszaadják.

promo2


Használat

A puding próbája az evés, a borotváé a borotválkozás. Vagyis a lényeg valahol itt keresendő, mert hiába néz ki egy borotva jól, ha aztán a szőr vágása helyett letépi az arcunkat.

Xiaomi Enchen Black Stone 4

A Xiaomi Enchen borotván túl sok extrát nem találunk. Van kihajtható szakállvágó, és véletlen bekapcsolást megakadályozó gomb, és védelem a lemerülés ellen. Utóbbi valami olyasmi lehet, hogy nem fog leállni borotválkozás közben úgy, hogy a szőrt még nem vágta le, de már becsípte. Ez vacak érzés lenne. A drágább verzióval ellentétben csak egy sebességi fokozatot kapunk a vágáshoz, és a vízállóság is hiányzik, így jól jön a csomagban található kefe.

promo3

A gyári adatok szerint az USB Type-C csatlakozón keresztüli 60 perces töltés után 90 percig használhatod (máshol 2 hónapot találtam). Az a helyzet, hogy ennek nem tudtam a végére járni, az egy hetes teszt alatt nem kellett töltőre tennem. Ha igaz a 90 perc, akkor napi 3-4 perces használatot számolva egy hónapig bírnia kell. A két hónapot kicsit komolytalannak tartom, de ha valaki használ ilyet huzamosabb ideje, az cáfoljon meg, ha mégis igaz.

Xiaomi Enchen Black Stone 5

Ha már borotva, akkor jöhet a kérdés, milyen vele borotválkozni. Rosszat nem tudok mondani, és ez már jó. Erről az jut eszembe, hogy amikor rendszergazdaként dolgoztam, és panaszkodtam a főnökömnek, hogy unatkozom, és nem jó érzés, hogy lényegében csak a fizetésemért járok be hó végén, akkor azt mondta, ez azért van, mert jól dolgozom. Na, a borotva is pont ilyen, ha jól működik nincs mit mondani róla. Persze, mint minden körkéses borotva, úgy ez is inkább a rövid szőrt szereti, a hosszút tudja húzni. De erre van a szakállvágó, amivel előbb rövidre vághatjuk, és a maradék hosszúságot már lazán viszik a kések.

Xiaomi Enchen Black Stone 6

A motor elég halk, a gép nem berezonál, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a háromszor ennyibe kerülő nagyobb testvér azért kicsit halkabb, vagy inkább más a kiadott hang magassága.

Lehet, hogy feljebb, az extráknál kellett írni, de inkább a borotválkozás minőségéhez tartozik, hogy a három szita és alattuk a kések egymástól függetlenül is mozognak. Vagyis, nem csak az van, hogy középen megnyomva a sziták befelé billenek, hanem mivel egymástól függetlenül is képesek minden irányba dőlni, szépen követik az arc vonalát.

Xiaomi Enchen Black Stone 8

Maga a szerkezet, legalábbis ami a szőrt vágja a megszokott rendszer. Három acél kés a vékony acél sziták alatt, késenként tizennyolc vágóéllel, amik két sorban helyezkednek el. A késeket és szitákat leszorító szerkezet, a középső tekerentyű elfordításával oldható, ezután mindent szépen ki tudunk tisztítani, illetve, így ezeket a részeket folyó víz alá is tehetjük. Ahogy feljebb írtam, ebbe az árba a vízállóság nem fért bele, szóval, ha makulátlan tisztaságot akarunk, akkor kénytelenek leszünk néha leszedni a fejet.

Xiaomi Enchen Black Stone 9

A borotva, legalábbis így új korában jól vág, és ez igaz a kinyitható szakállvágóra is. Hogy mi lesz egy év múlva nem tudom, de az mindenképpen bíztató, hogy nagyon olcsón komplett tartalék fejet is vehetünk a géphez, szóval, ha ki is megy a kések éle, akkor sem kell kidobni. Persze, ahogy a bevezetőben is írtam, ez a gép kevesebbe kerül, mint a sajátomhoz a tartalék fej, de akkor is, ha nem muszáj, akkor ne dobjunk ki semmit egy év után, csak azért, mert olcsón vettük.

Xiaomi Enchen Black Stone 13


Értékelés

promo1

Tudom, nem volt kilométer hosszú ez a cikk, de nincs is nagyon mit írni, így befejezem. A bevezetőben említett kérdésre pedig, hogy mi a véleményem a borotváról, mostantól ezt fogom mondani:

A gép minden porcikáján érződik a spórolás, de a forma, a külső, a színek, a műanyagok vastagsága jó. Amire adják, vagyis a borotválkozásra teljesen tökéletes. Jól és egyenletesen vág, nem húzza a szőrt. A szakállvágó arra jó, hogy a körkéses borotválkozás előtt elfogadható hosszra vágjuk a szakállunkat, vagyis egy szakállvágó gépet, amivel beállított hosszra vágunk, nem fog helyettesíteni. A véletlen bekapcsolás ellen védő gomb hasznos dolog.

Xiaomi Enchen Black Stone 7

Az egyetlen, ami szerintem jó lett volna és nincs, az a vízállóság. Mivel azonban a fejrész szét- és leszedhető ez nem kardinális probléma, inkább csak egy picit kényelmesebb lenne folyóvíz alatt mosni anélkül, hogy a fejrészt lapattintanánk.

A webáruházakban olvasható értékelések is nagyon jók, az egyik kedvenc kínai áruházamban csaknem hatvan értékelésből 4,79-es átlagnál jár (a maximum 5), ami arról árulkodik, hogy akik megvették tényleg elégedettek vele. Négyesnél rosszabb osztályzatot egyetlen egyet sem kapott.

Xiaomi Enchen Black Stone 10

A kérdésre, hogy a Xiaomi Enchen BlackStone borotva átverés vagy az évszázad üzlete, a válasz egyszerű, egyik sem. Mindössze egy nagyon olcsó, ám tisztességes anyagokból épített, tisztességesen összerakott, akkumulátoros, körkéses borotva, ami bőven megéri az árát!

A cikkben emlegetett másik Xiaomi borotváról itt találtok cikket: Férfiaknak a legjobb ajándék – kipróbáltuk a Xiaomi körkéses borotváját

Természetesen ehhez is tudunk kuponos akciót:

Xiaomi Mijia MJTXD01SKS elektromos, vízálló borotva – Kuponkód: BGXMSOCT – 9400 Ft
(Ehhez válaszd a vámmentes EU Priority Line szállítást!!!)

A cikkben szereplő borotvát itt tudjátok kuponos akcióban megvenni:

Xiaomi Enchen BlackStone Borotva – Kuponkód: BGHUC43557 – 3424 Ft
(vámhatár alatti, bármylik szállítási mód jó!)


Fontos! 40 dolláros vásárlás felett (szállítási díjjal együtt), áruháztól függően válasszátok a Priority Line (GearBest, több szállítási mód is lehet alatta), vagy az EU Priority Line (Banggood) szállítást, amivel további költségek, vám és ÁFA nélkül érkezik a csomagotok!

Ne feledd, ha bármit vásárolni szeretnél kintről, akkor keress minket a Facebook csoportunkban, mert olyan kupon nincs, amit mi nem találunk meg! Ne vásárolj drágán, ha olcsóbban is lehet!

Csatlakozz itt: Kínából vásárlók Facebook csoport

Feliratkozhatsz kuponos hírlevelünkre is, így hetente több alkalommal postaládádban találod a legfrissebb akciókat!

Iratkozz fel itt: Kínai kuponos hírlevél

Ez a legolcsóbb Xiaomi borotva, de mit tudhat 3500 forintért? 2

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.