Válassza az Oldal lehetőséget

Egyelőre nagyon vörös a Battlefield V (frissítve)

Egyelőre nagyon vörös a Battlefield V (frissítve)

Kb. másfélszer nagyobb teljesítmény nyújt az AMD Radeon RX 580, mint az elvárható lenne.

Egyelőre nagyon vörös a Battlefield V (frissítve)

 

A PCGamesN futott pár kört a zárt alfa kiadással, majd arra a következtetésre jutott, hogy a játék elképesztő módon favorizálja a vörösök grafikus kártyáját; a fent megnevezett Radeon egyszerűen lemossa a pályáról zöld megfelelőjét, azaz a Geforce GTX 1060-at. A különbség mindkét felbontásban (1080p, 1440p) igen jelentős, a DirectX 12-es leképezést aktiválva pedig még tovább nő. A dolog annyiban mindenképpen érdekes, hogy a Battlefield V tudomásunk szerint NVIDIA szponzorált cím, ennek ellenére a fejlesztés ezen szakaszában láthatóan vannak hiányosságok az optimalizálás kapcsán. 

battlefield V 1080pbattlefield V 1440p

A rajongók abban még joggal bízhatnak, hogy a programozók a következő hónapokban javítanak a fenti képen, hiszen a piaci részesedésből kiindulva nem kérdés, melyik oldal van túlsúlyban.

A Hardwareluxx is megeresztett egy mérést, itt is elég jól hasítanak a Radeon kártyák, hiszen az RX Vega 64 majdnem az élre tudott törni! A portál DirectX 12-ben futtatta a Battlefield 5-öt, ellenben a Sweclockers maradt az aggastyán DirectX 11-nél – a magunk részéről relevánsabbnak tartjuk a modern leképzőt.

battlefied 5 hardwareluxx

Forrás: PCGamesN