Válassza az Oldal lehetőséget

Elsöprő basszus – UGREEN HiTune T3 fülhallgató teszt

Elsöprő basszus – UGREEN HiTune T3 fülhallgató teszt

UGREEN HiTune T3 a saját kategóriájában mindent visz!

Elsöprő basszus – UGREEN HiTune T3 fülhallgató teszt


 

Összegzés

A UGREEN HiTune T3 egészen szuper cucc! Remek a hang, és olyan zenéknél, ahol a basszus a meghatározó, ahol kell a dinamizmus, ott csodát tud. Olyan lábdobot kapsz a füledbe, hogy a könnyed kicsordul tőle, de tényleg!

Most, a cikkírás közben is szól a zene a fülemben, most éppen The Cure rekedteskedik a Lullaby című zenével. Remek! Én alapvetően basszus párti vagyok, szóval kimondottan zavar, ha egy fülesben nem találom meg vagy zavaros, vagy ráül a többi hangszerre és összekutyulja a hangokat vagy még rosszabb esetben torzít.

Ilyet a UGREEN HiTune T3 esetén nem fogsz tapasztalni, a basszus csodás!

(közben már a Black Velvet szól, csodás női énekhang Alannah Miles torkából, de rá kell jönnöm ehhez a pop-os zenéhez kevésbé passzol a HiTune3, jöhet egy kis Motörhead, Lemmy majd helyre teszi a dolgokat)

Elsöprő basszus - UGREEN HiTune T3 fülhallgató teszt 2

Ebben a kategóriában az ANC nem túl gyakori, zajcsökkentésre mindenféle varázsszavakat kapunk, mint az ENC például, de ezeket nem véletlenül nem nevezik aktív zajcsökkentésnek, tehát, már csak emiatt is érdemes elgondolkozni a UGREEN fülesén.

Szóval, ha szeretnél magadnak egy ilyen fülest, akkor szerencsére EU raktárból rendelheted meg, mert a UGREEN-nek ilyen is van. Nem kell egyik webáruházba sem ellátogatnod, egyenesen a gyártótól kapod meg, ami a garancia szempontjából nem előnytelen! Az EU raktáras szállítás azt jelenti, hogy rejtett költségekkel, plusz áfa, vám, akármi, nem kell számolnod.

Ha további infókra is szükséged van, akkor olvasd el az alábbi cikket, remélem segíteni fog a döntésben!

A fülhallgató az alábbi linkről vásárolható, de ha egy valamit javasolhatok az lenne, hogy nézzetek szét a gyártó egyéb termékei között is, nem fogjátok megbánni! A füles ára ma, a cikkhez kapott spéci, csak nekünk szánt hoc10 kuponkóddal 10 460 forint, vagyis 4000 forinttal olcsóbb, mint az “utcai” ár. Használjátok ki!

UGREEN HiTune T3 Bluetooth fülhallgató

 


 

Bevezető

Elég régen írtam már fülhallgató tesztet, és szerencsémre most egy olyan cuccról írhatok, amire már egy ideje nagyon kíváncsi voltam. Ez a címben említett UGREEN HiTune T3 nevű megoldás.

A gyártó, a UGREEN kínai cég, nagyjából 20 éve alapították, ez kínai mércével mérve nézve azt jelenti, hogy elég régen piacon vannak már. Túlnyomórészt USB kábelekkel, dokkolókkal, HUB-okkal foglalkoznak, de megtalálható a termékkörben az asztali telefon és/vagy tablettartó, illetve most már a nagyteljesítményű powerbank és a hozzá tartozó napelem is, valamint egyedüli fülhallgatóként a HiTune T3 is.

Hogy miért szerettem volna ezt kipróbálni? Első sorban azért, mert a cég nálam járt termékei kifogástalanok, ugyanakkor meglepően olcsók voltak. A kifogástalanon pedig értsétek azt, hogy akármelyik gyártóval versenyre kelhetnének, még az egekig magasztalt Apple sem képvisel jelentős minőség béli különbséget.

Szóval ilyen előzmények után nagyon kíváncsi voltam, hogy egy 14 ezer forintos fülhallgató, amin a UGREEN neve van mit tudhat. Ebből a tesztből számotokra is ki fog derülni, hogy meglepően sokat!


 

Csomagolás, tartozékok

Elsöprő basszus - UGREEN HiTune T3 fülhallgató teszt 3

Igényes fehér doboz, elől a füles, a hátlapon rengeteg adat. Így kell egy csomagolásnak kinézni. Oké, a 1More még egyel jobb, de árban is alaphangon kétszeres szorzóval számolhatunk. A dobozból kis fiókban csúszik el a füles, ami persze a dokkoló dobozban pihen. A tálcán alatt 3 különböző méretű szilikon dugó, hogy a különböző méretű hallójáratokba jól illeszkedőt találjon mindenki.

Elsöprő basszus - UGREEN HiTune T3 fülhallgató teszt 4

A tálca alatt elrejtve találjuk az USB Type-C töltőkábelt valamint a leírást a használathoz. Magyar nyelvű sajnos nincs, de a mesterséges intelligenciával megtámogatott online fordítóprogramok korában ez talán már nem nagy hátrány.

Tartozék tehát nincs sok. A kábel nem túl különleges, az azonban mindenképpen dicséretes, hogy a fülesre felpattintott dugóval együtt négy különböző méretű szilikont kapunk, szóval mindenki talál majd olyat, ami számára megfelelő lesz!

Elsöprő basszus - UGREEN HiTune T3 fülhallgató teszt 5


 

Külső

A dokkoló egyszer, nekem kedves forma. Szeretem ezeket a végtelenségig lekerekített darabokat, mert be tudom csúsztatni a farmerem első zsebébe, és ha leülök nem áll bele a sarka a combomba, járás közben nem dörzsöl ki.

A töltő/tároló doboz alján találjuk az USB töltőnyílást, mellette egy nyomógombot ami a Bluetooth csatlakoztatáshoz kell. A doboz elején LED-ek, amik a töltöttségről és a Bluetootht kapcsolatról adnak információt.

Elsöprő basszus - UGREEN HiTune T3 fülhallgató teszt 6

A fedelet felnyitva a két fülesnek csak a teteje látszik ki, a szárak mélyen bent ülnek a dobozban. A szárak alján van a töltőérintkező, ezek érnek hozzá a dobozban található érintkezőkhöz. A füleseket erős mágnes tartja a dobozban. Annyira nem erős, hogy lehetetlen legyen kivenni, de annyira igen, hogy a kinyitott dobozt rázva sem pottyantak ki.

A fülhallgató formája nem ad semmi szokatlant. A szár alakja és a fej alakja a friss, idei (tavalyi) dizájnt tükrözi. Nem a végletekig kerekített forma, de éles peremet sem találunk sehol, szóval valahol a kettő között. Ezzel a formával találkozhatunk más nevesebb gyártóknál is, szóval alapvetően nekem bejön.

Elsöprő basszus - UGREEN HiTune T3 fülhallgató teszt 7

A dobozból a fülesek viszonylag könnyen kivehetők. Mondjuk férfi kéz méretben az enyém átlagosnak mondható, virsli ujjakkal gyaníthatóan itt is küzdelem lesz a fülhallgatók kihalászása. Megjegyzem a saját 1More fülesem esetén nehezebb a kivétel, pedig ott a füles szára nem is lefelé, hanem oldalra néz, szóval lenne mit megfogni. Mégis, az valahogy állandóan kicsúszik az ujjaim közül ez meg nem.

Az összeszerelés a doboz és a fülhallgató esetén is példás. A doboz teteje nem lötyög, frankó a zsanér is. Eddig nagyjából mindenre ötöst tudok adni, kivéve a következő pontot.

Még egy dolog, ez inkább negatívum. Bár a doboz és a füles műanyagja is minőségi, vastag, a fényes felület miatt eléggé ujjlenyomatmágnes mind a kettő. Szerencsére ez a fehér színnél nem feltűnő, de lehet kapni belőle feketét is, azon azért biztos nem mutatnak jól az ujjlenyomatok.

Elsöprő basszus - UGREEN HiTune T3 fülhallgató teszt 8


 

Papírforma

Gyors leszek, nem időzünk itt sokat, hogy elkezdhessem a tapasztalataimat írni!

A UGREEN HiTune T3 10 milliméteres PU+Wool Dynamic membránokat kapott. Hasonló wool  (gyapjú) alapanyagú membránokat használt már az Apple is, így már most kíváncsi vagyok, hogy a HiTune T3 esetén ez ad-e valamit a hangzáshoz.

Elsöprő basszus - UGREEN HiTune T3 fülhallgató teszt 9

Kapunk ANC-t, vagyis aktív zajcsökkentést is. Ez nem különleges, maximum annak tükrében, hogy az aktív zajcsökkentés a 14 ezer forintos füleseknél enyhén szólva is ritkaság számba megy. Kíváncsi leszek ennek is a minőségére!

Kapunk SBC és AAC támogatást, az aptX ebben a kategóriában még nem fellelhető sajnos. Azért az AAC jó, nagyon sok telefon támogatja, így végül is kapunk nagyfelbontású hangot, ami tapasztalatom szerint sokat hozzá tud tenni az élményhez.

Elsöprő basszus - UGREEN HiTune T3 fülhallgató teszt 10

A Bluetooth 5.2-es, vagyis ezzel sincs baj, nem lesz nagy késleltetésünk, és a fogyasztásra is kedvező hatással vannak az újabb Bluetooth verziók. A hatótáv a Bluetooth esetén megszokott 10 méter a vezeték nélküli kapcsolatnál.

Ha már fogyasztás. A gyári adatok szerint a fülhallgatók egy töltéssel kb. 7 órán át tudnak működni. Ezeket az adatokat 50-60 százalékos hangerőn szokták megadni, itt erre vonatkozóan nincs infó, de szerintem vegyük úgy, hogy itt is 50-60 százalékos hangerő mellett számolhatunk ezzel az üzemidővel.

Elsöprő basszus - UGREEN HiTune T3 fülhallgató teszt 11

Ami még érdekes, hogy a töltődoboz plusz akkumulátorával a használati idő 24 órára is kitolható, ami azért nem rossz érték már!

Még egy dolog a víz elleni védelem. A füles IPX5-öt kapott, vagyis eső nem gond, izzadság nem gond, de úszni ne akarjunk benne!


 

Tapasztalatok

Természetesen érdemes a tapasztalatokat kétfelé bontani, a telefonálásra és a zenehallgatásra.

A telefonálás esetén az ANC megléte az, ami igazán érdekes. A tapasztalatom alapján a mikrofon minősége megfelelő, a beszélgetőtársam szerint jól érthető amit mondok még utcán, zajban is. Ami érdekes, hogy beszámolt valami minimális hangerő ingadozásról, ami alig hallható volt, nem volt különösebben zavaró, de azért volt. Tippem szerint az ANC dolgozott, ennek volt minimális hatása a hangerőre.

Elsöprő basszus - UGREEN HiTune T3 fülhallgató teszt 12

Az ANC amúgy jól működik. Oké, tagadhatatlanul nem a csúcs, nem némítja el az utcát, de az autók, buszok hangját annyira letompítja, hogy éppen halhatók maradnak csak. A szélzajjal kicsit nehezebben boldogul, de ez sem eget rengetően rossz, főleg ebben az árkategóriában.

Szóval összességében a telefonálás és az ANC minősége szerintem kategórián felüli, de természetesen nem éri el a soktízezres magasságban kapható konkurensek minőségét.

Elsöprő basszus - UGREEN HiTune T3 fülhallgató teszt 13

A zene terén gondolkoztam, hogy leírjam-e a szót, ami elsőre eszembe jutott, mert azt gondolom, hogy erről mindenki rossz irányba fog asszociálni. Azért leírom mégis, ez a szó: kommersz.

Gyorsan meg is magyarázom a bizonyítványt!

A hangkép nagyon frankó, de kicsit túl van reprezentálva benne a mély. Nem zavaró, nem túl sok, éppen csak egy picivel több, mint ami megszokott. Kicsit olyan érzés, mint amikor egy HDR képet nézel, és érzed, hogy a színek, a kontraszt, minden túl van picit tolva, hogy a szemnek tetszőbb legyen a fotó.

A UGREEN HiTune T3 pont ilyen. A hangkép olyan, ami szerintem az emberek minimum 95 százalékának nagyon be fog jönni!

A kicsit tolakodó mély viszont tiszta, nem harsog, nem torzít. Néha picit betolakszik a közép elé is, de szerencsére nem nyomja el, inkább csak egy kis plusz melegséget ad hozzá. Ezt a melegséget a gyapjú alapanyagú membránnak tudom be, hasonlót tapasztaltam az Apple füleseinél is.

Elsöprő basszus - UGREEN HiTune T3 fülhallgató teszt 14

Ami egyértelműen az olcsóságnak tudható be, az a beszédhang minősége. Sajnos óhatatlan az elmaradása a HiTune T3-nak a dupla meghajtós fülesekhez képest, ahol más driver felel a beszédhangért és más a zenéért a dinamizmusért. Persze, ahogy azt sejthetitek ezek a fülesek nem ennyibe kerülnek, szóval valamit valamiért.

Ez szerencsére nem jelenti azt, hogy a beszédhang (vagy énekhang) érthetetlen lenne. Sőt, megkockáztatom, hogy sokaknak ez még tetszőbb lesz, mint a dupla meghajtós megoldásoknál tapasztalható stúdió minőségű, soksor metszően éles és tiszta ének.

Ki szoktam próbálni milyen érzés, ha becsukott szemmel hallgatom a zenét, próbálom elképzelni a szobát, ahol ülök közben. Vannak fülesek, ahol széles a tér, van, ahol szűköcske és vízhangos. A HiTune T3 esetén olyan az érzés, mintha egy jól hangszigetelt nem túl nagy stúdióban ülnék. Nincsenek visszaverődések, da valahogy érezhető, hogy nem túl nagy a tér körülöttünk. Ezt nem minősítem se előnynek, se hátránynak, inkább ízlés kérdése kinek mi jön be.

Elsöprő basszus - UGREEN HiTune T3 fülhallgató teszt 15

Összességében a HiTune T3 inkább a rockos, technos vagy egyéb dinamikus zenét szeretőknek lesz jobb. Komolyzenéhez csak mértékkel ajánlom, és a lágy, pop-os zenéhez is ugyanígy. A dob, az elektromikus hangszerek a fő csapásirány. Szerintem. Ja, és persze, mielőtt elfelejtem a filmek, nyilván az akciófilmek, a játékok, amikben amúgy is van dinamizmus. Ez utóbbiakhoz már csak azért is merem ajánlani, mert a Bluetooth új verziója miatt a késleltetés szinte megszűnt, így tökéletesen alkalmas a HiTune T3 a képi világ melletti hangok átadására.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.