Válassza az Oldal lehetőséget

Ethereum pénztárcát integrált böngészőjébe az Opera (frissítve)

Ethereum pénztárcát integrált böngészőjébe az Opera (frissítve)

Ez az első ilyen jellegű böngésző.

Opera browser for Android beta

 

Az androidos alkalmazás egy teljes értékű webböngésző, mely a beépített kriptográfiai pénztárca révén új szintre emelheti az online tranzakciók lebonyolítását – legalábbis a fejlesztők reményei szerint. Az Opera jelenleg az Ethereum Web3 API integrációján szorgoskodik, de a későbbiekben más pénztárcák támogatása is megtörténhet. Érdekesség, hogy a böngésző az Android biztonsági rendszerére támaszkodik, így nem szükséges újabb kódokat és jelszavakat fejben tartanunk, továbbá a szoftver minden olyan webhelynél az engedélyünket kéri, mely a pénztárcánkhoz akar férni – ezt úgy kell elképzelni, mint pl. a helymeghatározó (geolocation) szolgáltatásnál. Fontos leszögezni, hogy mind a pénztárca, mind pedig az ahhoz tartozó kulcsok, eszközök a felhasználó telefonján maradnak, vagyis nem kerülnek távoli szerverekre – állítja az Opera.

Jó használt vehetjük az integrált Dapp Explorernek is, mely azokat a portálokat listázza, ahol elkezdhetjük a Dapps ökoszisztéma (pl. CryptoKitties) felfedezését. A lista folyamatosan frissül, sajnos most még elég szegényes. 

A szoftver jelenleg a privát béta státuszban leledzik, a tesztelésre itt lehet jelentkezni.

Frissítés!

A napokban hosszabb időre leálltak az Opera szerverei, mostanra sikerült kijavítani a problémákat, ám rejtélyes módon a szóban forgó alkalmazás azóta elérhetetlen lett.

Forrás: Opera