Válassza az Oldal lehetőséget

FOSSiBOT F101 – brutál akkumulátoros zenetelefon

FOSSiBOT F101 – brutál akkumulátoros zenetelefon

A FOSSiBOT F101 elég furcsa darab lett, de van néhány tagadhatatlan előnye!

FOSSiBOT F101 – brutál akkumulátoros zenetelefon

A telefon Android 12 operációs rendszert futtat, és egy MediaTek Helio A22 Quad-core processzorral van felszerelve, amely 2,0 GHz-es órajellel rendelkezik. Ez a proci a világot nem váltja meg, de a napi szokásos feladatokhoz megfelel. A 7 GB RAM (4 GB + 3 GB virtuális memória bővítés) és a 64 GB belső tárhely megfelelő, bár a virtuális memória mint olyan inkább csak marketing, mint valós értékkel bíró valami. Ha a 64 GB nem lenne elég, akkor a tárhely tovább bővíthető egy 128 GB-ig terjedő külső TF kártyával.

FOSSiBOT F101 - brutál akkumulátoros zenetelefon 1

A 5,45 hüvelykes TFT-TP LCD kijelző 720*1440 pixel felbontással és 77%-os képernyő-test aránnyal rendelkezik. Ezek a számok is mutatják, hogy hardver tekintetében egy belépő szintű készülékről szó. A hátlapi kamera rendszer egy 24 MP-es fő kamerát, egy 5 MP-es makró kamerát és egy 0,3 MP-es bokeh kamerát tartalmaz. Itt az érdekesség talán az, hogy a drágább Xiaomi telefonokban még mindig 2 megás makrót tesznek, itt meg belefért az árba az 5 megapixel is. Ki érti ezt?

FOSSiBOT F101 - brutál akkumulátoros zenetelefon 2

Az akkumulátor kapacitása az első igazán érdekes adat, hiszen a 10 600 mAh, és 18W-os gyorstöltést olyan adatok, amire széles kalaplengetéssel tudok csak reagálni. Újabb érdekesség, hogy a készülék IP68 és IP69K, valamint MIL-STD-810G katonai tanúsítvánnyal is rendelkezik, vagyis ellenáll mindennek, aminek egy mai strapatelefon ellen tud állni.

FOSSiBOT F101 - brutál akkumulátoros zenetelefon 3

A telefon további jellemzői közé tartozik a VoLTE támogatás, a Bluetooth 5.0, a GPS, a Glonass, a Beidou, a Galileo, az oldalsó ujjlenyomat-érzékelő, az arc feloldás és az OTG.

FOSSiBOT F101 - brutál akkumulátoros zenetelefon 4

A legérdekesebbet a végére hagytam, ettől lesz ez a telefon egy “zenephone”. Ez nem más, mint a hátlapi hatalmas hangszóró. Persze a hatalmast értsétek úgy, egy telefonhoz képest hatalmas. A gyártó egy 3,5 wattos teljesítménnyel rendelkező hangszórót pakolt, ami kb. azt jelenti, hogy akár Bluetooth hangszóró nélkül is élvezhető erősségű zenét kapunk.

FOSSiBOT F101 - brutál akkumulátoros zenetelefon 5

Legeslegutolsó érdekességnek maradt az ár. A FOSSiBOT F101 ugyanis most bevezető akcióban mindössze 35 ezer forintba kerül, és ami még sezbb, hogy cseh raktárból rendelhetjük meg az alábbi hivatkozásra kattintva:

 

FOSSiBOT F101 strapatelefon

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.