Válassza az Oldal lehetőséget

FragFX v.2 PS3 kontroller = Bumm a fejbe!

 

Playstation 3. Akinek ez a név nem mond semmit, az biztos nem játékos alkat, vagy ha mégis, akkor inkább a való élet fizikai vagy szellemi erőpróbáit részesíti előnyben. A Sony konzolja, vagy mondhatjuk inkább multimédiás szórakoztató központja, XBox 360 nagy ellenfele csodálatos grafikával, remek hanggal kápráztat el minket. Emiatt aztán sok eredetileg PC-s játékos is kipróbálta, vajon képes-e leváltani a számítógépet, ha játékokról van szó. A végeredmény felemás.

Saját tapasztalatom alapján – bár magamat nem mondanám már hardcore játékosnak – azt kell mondanom, hogy a PS3 elsőre csalódás volt. PC-n sosem használtam gamepad-et, a repüléshez joystick, a vezetéshez kormány, az FPS játékokhoz egy jó egér-billentyűzet kombó dukált. Aztán másfél évvel ezelőtt jött a PS3.

FragFX v.2 PS3 kontroller = Bumm a fejbe! 1

 

Mivel az FPS játékok megszállottja voltam rögtön egy kis COD következett, aztán egy kis Half Life, aztán még néhány játék. A grafika csodás, a nagy plazmán élmény volt nézni a bevezetőket. A hang lenyűgözött, lévén a házimozi erősítő, és a hangfalak tették a dolgukat. Az irányítás azonban pocsék volt. Sok hét telt el, mire a kontrollert megszoktam, de megszeretni a mai napig nem sikerült.

Nagyjából ez a helyzet az autóvezetéssel is. Az íróasztalon nem volt gond a kormány felszerelése, mögötte ott volt a kijelző, lehetett vezetni. Oké, de a nappaliban hova szereljem a kormányt? A dohányzóasztalunk erre nem alkalmas, már csak azért sem, mert alacsony. A pedálokhoz mindent el kellett tologatnom, de valahogy akkor sem volt jó.

FragFX v.2 PS3 kontroller = Bumm a fejbe! 2

A repülést felejtsük el. Ez lenne az egyetlen szimulátor, amit valahogy a nappaliban is kezelni lehetne, ha lenne normális szimulátor PS3-ra. Nincs. Amik vannak, azok inkább arcade szintet képviselnek. A grafika szép, egyes játékoknál gyönyörű, de se a fizika, se a játék menete nem tartozik az osztályozható kategóriába.

FragFX v.2 PS3 kontroller = Bumm a fejbe! 3

Nos, jelen cikkünk tárgya nem lesz alkalmas kormányt helyettesíteni, nem lesznek tőle jó repülő szimulátorok sem, de az ígéretek szerint az FPS játékokhoz pótolhatatlan segítséget nyújt, hála a Bluechipnek, aki a termék hazai forgalmazója. Sajnos egykori kedvencemmel a Quake 3 Arena-val nem tudom kipróbálni, de van azért otthon a fiókban néhány kellemes lövöldözős játék amivel igen. Talán nem árulok el nagy titkot azzal, hogy meg is ejtettem a próbát, de erről majd kicsit később, lássuk előbb magát az eszközt, a FragFX második kiadását!

FragFX v.2 PS3 kontroller = Bumm a fejbe! 4

 

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.