Válassza az Oldal lehetőséget

Google hitelesítést, Android 8-at és hangvezérlést kapott a MECOOL KM8 tv-box

Google hitelesítést, Android 8-at és hangvezérlést kapott a MECOOL KM8 tv-box

Átlagos Adroidos TV okosítókkal Dunát lehet rekeszteni, de a MECOOL olcsón kínál kiemelkedő képességeket.

MECOOL KM8 1

Ritkán szoktam ilyen TV okosítókat a figyelmetekbe ajánlani. Megmondom őszintén, kicsit unom a témát, hiszen lényegében mind ugyanazt tudja, maximum a beépített vas erőssége változik. Mondjuk ez sem mindegy, hiszen vannak olyan harmatos hardverrel rendelkező dobozok, amik már nem nagyon tudják napjaink igényeit kielégíteni, még olyan hangzatos cimkéket kapnak, mint a 4K támogatás.

MECOOL KM8 2

Hardver terén a MECOOL KM8 sem kiemelkedő, bár a beépített Cortex-A53 magokkal dolgozó négymagos Amilogic S905X és a proci mellett található Mali 450 multimédia célokra tökéletes. A gépbe épített 2 GB memória és 16 GB háttértár is elegendő, főleg, hogy utóbbit bővíthetjük 64 gigabájtos vagy kisebb kapacitású kártyával. Csatlakozóknak sem leszünk híján. Van HDMI hogy ki tudjuk vinni a képet és a hangot a TV-re, de van hagyományos jack is, ha hangfalra szeretnénk a hangot küldeni. Van n szabványú wifi, de ha rendelkezünk vezetékes hálózattal, akkor használhatjuk az RJ45-ös Ethernet csatlakozót is. 

MECOOL KM8 3

A MECOOL KM8 tehát eddig sok különlegességet nem kínált, ezek sora most következik. Az első, immár extrának vagy legalábbis fontosnak számító képesség a Google Certified jelölés. Néhány hónapja jött a hír, hogy a Google bekeményít, és egy sor gyártó nem kapja meg az Android mellé a Google szolgáltatásait, így például a webáruházat sem. Ennek oka legfőképp az volt, hogy bár maga az Android ingyenes a szolgáltatásokért liszenszdíjat kell fizetni, ezt pedig sok gyártó megspórolta. Nos, a MECOOL KM8 esetén ezzel nem lesz probléma, így minden Google szolgáltatás beépítésre kerül a rendszerbe.

 Ha már a Google-vel és az Androiddal kezdtük, akkor folytassuk is ezzel. A MECOOL KM8 már az Android 8-as verzióját használja, így élvezhetjük az új képességeket is.

MECOOL KM8 4

A harmadik extra a távirányító. Egyrészről jól néz ki, ami fontos, hiszen nem a doboz lesz a dohányzóasztalon, hanem a távirányító, és bizony egyes gyártók olyan förtelmeket adnak a dobozuk mellé, hogy szégyelném közszemlére tenni. A MECOOL KM8 távirányítója azonban szép letisztult darab, és éppen csak annyi gomb van rajta, amennyi az Android irányításához szükséges. Ráadás, hogy a távirányító mikrofont is kapott, így a TV-okosítót akár hanggal is vezérelhetjük.

MECOOL KM8 5

További érdekesség, hogy a MECOOL KM8 doboza Google Cast funkcióval is, így ha az Androidos telefonunk vagy tabletünk a dobozzal azonos wifi hálózaton lóg, akkor a mobil eszköz képét egy mozdulattal át tudjuk küldeni a dobozra, illetve azon keresztül a TV-re.

MECOOL KM8 6

A végére hagytam a legjobbat. A MECOOL KM8 még új kütyü, jelenleg tart a bevezető akció, ennek keretén belül pedig 67 dollár helyett 60 dollárért vagyis 17 ezer forintért vehetjük meg.

Én már rendeltem egyet, így ha megjönn kaptok részletesebb tesztet is. Addig, ha szeretnél Te is egyet, akkor itt megtalálod: MECOOL KM8 Google Certified Android TV Box

 

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.