Válassza az Oldal lehetőséget

Heten mint a gonoszok, népszerű telefonok vám és ÁFA nélkül

Körülnéztük a kínai telefonok között így ünnepek után.

vernee_thor_e_2.jpg 

Túl vagyunk az ünnepeken, a kereskedők és a futárcégek végre lélegzethez jutnak. Úgy tűnik, hogy a november végi EU Express rendelések végre feldolgozásra kerültek, így remélhetőleg 1-2 héten belül mindenki megkapja az elkallódottnak hitt csomagját.

Sajnos, a jelenlegi információk szerint az EU Express szállítási mód mostanában nem lesz elérhető telefonokra. Az egyetlen szerencsénk, hogy kedvenc webáruházam a tavalyi év második félévében sok európai raktárat nyitott, így jelenleg 8 raktár kínálatából válogathatunk. Ez két okból is jó. Az egyik, hogy ezek a csomagok gyorsan megérkeznek, hiszen a Kínából EU-ba tartó utat megspóroljuk, a másik, hogy mivel európai raktárról beszélünk garantáltan nem kell se ÁFA-t se vámot fizetnünk, hogy a vámkezelés költségéről már ne is beszéljünk.

Ebben a cikkbe hét olyan telefont válogattunk össze, amik népszerűek, és nem kerülnek lényegesen többe, mintha Kínából rendelnénk őket. A lényeg tehát, hogy vigyázó szemünket vessük az EU raktárakra!

 

Vernee Thor E

thore.jpg

A Vernee gyárt jobb és kevésbé jobb telefonokat és sűrűn éri vád őket, hogy a telefonjaik specifikációit “véletlenül” rosszul adják meg. Van azonban egy telefonjuk, ami hónapok óta a lekedveltebb készülékek között szerepel a 30 ezer forint alatti kategóriában. Ez a telefon a Thor E, ami nem a bivalyerős hardvernek, hanem a tisztes módszerességgel összeválogatott vasnak és a hatalmas kapacitású akkumulátornak köszönheti sikerét.

vernee_thor_e.jpg

A Vernee telefonja több szempontból is jó vételnek számít. Először is azért, mert ennyi pénzért már nyolcmagos processzort találunk benne, másodszor azért, mert az ajánlott minimum 2 GB memóriánál több, pontosan 3 GB van benne, harmadszor pedig azért, mert ezért nagyon kellemes árért még egy termetes, 5020 mAh kapacitású akkumulátort is kapunk hozzá, amivel a megszokottnál jóval hosszabb üzemidőt érhetünk el újratöltés nélkül. A nagy akkuhoz kapunk szerencsére gyorstöltési funkciót is! Egyéb tekintetben a telefon kiépítése átlagosnak mondható. A klasszikus külső mögött egy jól összehangolt belsőt találunk. A processzor nyolcmagos, 1,3 GHz-es, a kijelző pedig 5 colos és HD felbontású. A kamerák 5- és 8 megapixelesek, amik ebben a kategóriában teljesen elfogadhatóak, így a telefon a fenti áron tényleg jó vételnek számít!

A telefonról itt lesznek további képek és információk: Vernee Thor E

 

Xiaomi Redmi Note 4X

xiaomi_redmi_4x_2.jpg

A Redmi 4X a Xiaomi egyik legkedveltebb telefonja. Még nem túl nagy, csak 5 colos a kijelzője, ami nagyon sok vásárlónak inkább előny mint hátrány, de a processzor már nyolcmagos benne. Ráadásként ott van a Xiaomi telefonok rendkívül kedvelt és szeretett operációs rendszere, az Androidra épülő MIUI elnevezésű szoftver.

xiaomi_redmi_4x_3.jpg

A telefont a Snapdragon 435-el, a Qualcomm nyolcmagos processzorával szerelték fel, ami mellett Adreno 505 grafikus gyorsítót, 2 GB memóriát és 16 GB háttértárat találunk. A beépített akkumulátor 4100 mAh-ás, szóval ezzel sem lesz problémánk! A kijelző 5 colos, HD felbontású. A készülékben találunk egy 5- és egy 13 megapixeles kamerát, GPS, A-GPS, GLONASS és Beidou támogatást a navigációhoz, valamint kapunk gyorsulásmérőt, giroszkópot és gravitációs szenzort is. A Bluetooth 4,2-es szabványú, és van persze wifi is, b/g/n szabványok támogatásával.

A telefonról itt lesznek további képek és információk: Xiaomi Redmi Note 4X

 

Cubot X18

x18_1.jpg

A Cubot telefonja esetén elsőként a külsőt érdemes kiemelni. Ez a telefon a Samsung Galaxy S 6-7-8 formavilágát követi, de természetesen annál jóval olcsóbb megoldásokat alkalmaz. Ettől függetlenül a külső csodaszép lett, így akinek fontos, hogy egy telefon szép is legyen, annak ez a telefon lesz a tuti vétel.

x18_2.jpg

A telefonban rejtőző hardver az középkategória belépő szintjére pozicionálja az X18-at, hiszen a négymagos, 1,5 GHz-es proci, a 3 GB memória és a 32 GB háttértár már csak ide elég. Ezt a vasat sokan fogják lefitymálni, de 1- másfél évvel ezelőtt még kevesen húzták volna a szájukat miatta. Manapság 2 GB RAM-nál kevesebbel nem szabad telefont venni, a 3 GB már elegendő a gondtalan használathoz. A 32 GB beépített tárhely is elegendő, de ha kevésnek találod, akkor akár egy 128 GB microSD kártyát is tehetsz a telefonba, azon biztos minden fényképed elfér majd. Ráadásként vannak olyan tulajdonságai is a CUBOT készülékének, amitől nem leszünk elszontyolodva. Ilyen például a 16 megapixeles, Sony szenzoros hátsó és a 13 megapixeles Samsung szenzoros első kamera, a nem kevesebb, mint 5,7 colos, IPS technológiára épülő, HD, 1440 x 720 képpont felbontású, 2:1-es oldalarányú kijelző vagy a telepített Android 7 rendszer.

x18_5.jpg

Ha már a kijelzőnél tartunk, akkor fontos megemlíteni, hogy a 2:1-es képarány a legújabb trend az okostelefonok piacán. A CUBOT X18 ezt megfejeli a keret nélküli kialakítással, és már kész is egy olyan telefon, amit ismerőseink irigykedve fognak megbámulni. Egyebekben pedig megkapunk mindent, ami egy ilyen telefontól jár. Van n-es szabványú WiFi és Bluetooth 4.0, kapunk GPS-t, és ami nagyon fontos, a CUBOT X18 támogatja az itthon használatos B20 800 MHz-es LTE sávot is, vagyis ahol az országban elérhető a jelenlegi leggyorsabb mobil internet, ott ezzel a telefonnal használni tudod majd!

A telefonról itt lesznek további képek és információk: Cubot X18

 

Leagoo T5

leagoo_t5_4g_phablet_6.jpg

A Leagoo egyre ismertebb név a piacon, ami nem is csoda, hiszen véleményem szerint a feltörekvő gyártók között a TOP 5-be mindenképpen benne van. A T5 jelű telefonjuk tavaly nyár végén került a boltok polcaira, és rögtön a népszerűbb mobilok közé verekedte magát. Ez nem is csoda, hiszen komoly hardver került bele.

leagoo_t5_4g_phablet_3.jpg

A központi egység egy nyolcmagos, magonként 1,5 GHz-es MTK6750T megoldás. A SoC mellett találunk még nem kevesebb, mint 4 GB rendszermemóriát és 64 GB háttértárat, amit ha szeretnénk microSD kártyával tovább bővíthetünk akár 320 GB-ra is. A Leagoo T5 hardvere tehát elég erős, de lehet tovább fokozni az élvezetet. A kijelző 5,5 inch képátlójú, a Sharp nevével fémjelzett IPS panel, aminek felbontása 1920 x 1080 pixel, tehát Full HD. A telefonon három kamerát találunk. a hátlapon egy 13 megapixeles fényképező van Sony képszenzorral, mellette a jobb minőség kedvéért egy kisegítő 5 megapixeles megoldást is találunk. Külön érdekesség, hogy még az előlapi, vagyis szelfi kamera is 13 megapixeles.

A telefonról itt lesznek további képek és információk: Leagoo T5

 

Ulefone MIX

ulefone_mix_1_1.jpg

Az Ulefone se maradhatott ki a sorból, piacra kellett dobniuk egy MIX nevű telefont. Többször írtam már, hogy nem értem a logikát, mi értelme van a név másolásának, épp elég lenne a dizájnt “kölcsönvenni”, az a név nélkül is eladná magát.

ulefone_mix_1_2.jpg

A telefon amúgy szép lett, hűen követi a Xiaomi MIX által lefektetett utat, azzal pedig nagyon nem lehet melléfogni. A hardverrel sincs probléma, hiszen a nyolcmagos processzor és a mellé épített 4 GB RAM és 64 GB ROM manapság szinte mindenre elég. Elég, de főleg úgy, hogy a kijelző felbontása “csak” HD, így pedig a központi egységben található proci könnyedén meghajtja a telefont játékok közben is. A telefontól megkapunk mindent, ami ebben a kategóriában elvárható. Az előlapon egy 8- a hátlapon pedig egy 13+0,3 megapixeles kamera, szenzorból iránytű, gravitációs szenzor és giroszkóp, a rádió pedig támogatja az itthon használatos B20 800 MHz-es LTE sávot.

A telefonról itt lesznek további képek és információk: Ulefone MIX

 

Blackview S8

blackview_s8.jpg

Ahogy a neve is mutatja, ez a telefon ismét egy Samsung Galaxy S8 klón. Ez végül is nem baj, a külsőnek jót tesz, szép lett ez a készülék is. A hardvere a kategóriájában inkább közepesnek mondható mint erősnek, tulajdonképpen sok hasonlóságot mutat az eddig bemutatott darabokkal.

20171010120206_23540.jpg

Az 5,7 colos, 18:9-es oldalarányú, HD+ felbontású, jelen esetben 1440 x 720 képpontos kijelző mögött egy nyolcmagos, 1,5 GHz-en működő MTK6750T processzor dolgozik. A memória 4 GB, a háttértár 64 GB-os. Az előlapi kamera 8 megapixeles darab, a hátlapon egy 16+0,3 megapixeles kamera páros kapott helyet. Külön pozitívum, hogy ezzel a telefonnal sem lesz probléma, ha az itthon használatos B20-as, 800 MHz-es LTE sávon szeretnénk internetezni.

A telefonról itt lesznek további képek és információk: Blackview S8

 

HOMTOM S9 Plus

homtom_s9_1.jpg

A HOMTOM telefonja az elvárásoknak megfelelően már nem 16:9-es, hanem 18:9-es képaránnyal rendelkezik. A 6 colos képátlóval rendelkező telefon az új oldalaránynak köszönhetően csupán olyan széles, mint egy hagyományos 5,5 colos készülék. A HD felbontású, IPS technológiát használó, 720 x 1440 pixel felbontással rendelkező kijelző 24 bites színmélység mellett 16 777 216 szín megjelenítésére képes, pixelsűrűsége pedig 269 ppi.

homtom_s9_6.jpg

A 2,5D-s hajlított peremű üveg és az IPS panel alatt a MediaTek MT6750T típusú nyolcmagos processzorral szerelt központi egysége található. A prociban a magok két fürtben helyezkednek el, az alsóban négy darab Cortex-A53 mag található 1 GHz-es órajellel, míg a felső fürtben ugyancsak Cortex-A53 magokat találunk, de már 1,5 GHz-en. A 28 nanométeres csíkszélességen készülő processzor természetesen 64 bites architektúrával rendelkezik. Az ARMv8-A utasításkészletet használó CPU 32+32 KB elsődleges és 512 KB-os másodlagos gyorsítótárat kapott. A SoC tartalmaz még a CPU mellett egy GPU-t, vagyis grafikus gyorsítót is. Ez egy ARM Mali-t860 MP2-es típusú egység, ami 2 maggal 650 MHz-es órajelen dolgozik, és 4 GB, 833 MHz-es  LPDDR3 memóriával gazdálkodik. A telefonon három kamerát találunk. Az előlapi fényképező 13 megapixeles, míg hátul egy 16+5 megapixeles kamera páros dolgozik.

A navigációt a GPS és GLONASS támogatás segíti. Más készülékekkel a Bluetooth 4.0 segítségével konnektálhatunk, míg a helyi hálózatokhoz a hagyományos és az 5 GHz-es n szabványú WiFi csatolóval csatlakozhatunk. A szélessávú internet elérést segíti a hazánkban használatos B20 800 MHz-es LTE sáv megléte. Szenzorok között a fontosabbakat találjuk, mint az ujjlenyomat olvasót, a gravitációs szenzort és a gyorsulásmérőt. Fontos információ még, hogy a telefonban a megszokottnál nagyobb, 4050 mAh kapacitású akkumulátor került.

A telefonról itt lesznek további képek és információk: HOMTOM S9 Plus

 

Ahogy a cikk elején ígértem, a telefonokhoz vezető hivatkozások mind európai raktárra mutatnak. Ezeket könnyű felismerni az EU jelölésről. Ha valamelyik telefont meg szeretnétek venni, akkor figyeljetek oda rá, hogy valamelyik EU raktár legyen kiválasztva!

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.