Válassza az Oldal lehetőséget

Top 5 – az 5 legjobb telefon Kínából 30 ezer forint alatt – május

Top 5 – az 5 legjobb telefon Kínából 30 ezer forint alatt – május

Ebben a hónapban akár nyolcmagos telefonunk is lehet ilyen alacsony áron!

 top5 30 ezer alatt majus

 

Bevezető

Minden hónapban, így most májusban is körül néztünk az olcsó telefonok között, hogy könnyebben tudjatok választani, ha úgy döntötök, hogy kevés pénzből, de a lehető legjobb mobilt szeretnétek magatoknak megvenni.

Most először nem csak a GearBest kínálatából válogatunk, egy másik nagyobb áruházba, a Banggoodra is bekukkantottunk, hogy szélesítsük kicsit a kínálatot. Itt két szempont szerint válogattunk, az egyik, hogy a telefonra legyen elérhető a vám és ÁFA mentes szállítás, aminek a neve European Direct Mail, a másik, hogy betartsuk a címben kitűzött célt, vagyis, hogy 30 ezer forintnál ne kerüljön többe a telefon.

Az e havi ötös lista két eleme tehát a Banggoodról származik, de a másik három még a GearBestről. Itt is lényeges szempont volt a vám és ÁFA mentes szállítás, aminek a neve továbbra is Priority Line – EU Express. Ha szeretnétek telefont, vagy nagyobb értékű cuccot vásárolni, akkor figyeljetek oda, hogy ezt a szállítási módot válasszátok, mert így nem ér Titeket kellemetlen meglepetés, amikor a posta vámolni akarja a telefonotokat.

Csapjunk végre a húrok közé, és lássuk melyik öt telefont találtuk méltónak arra, hogy a figyelmetekbe ajánljuk! Kezdjük a legolcsóbbal!


 

AllCall Rio

Ezt a telefont nem a hardver ereje miatt fogjuk szeretni. A két fő szempont, ami miatt ide kerülhetett a külső és az ár. Esetleg a hátlapi kamera, de erről kicsit később.

allcall rio 1

Szóval, az AllCall Rio nem egy bomba telefon, hiszen a benne lévő központi egység csak egy négymagos processzort kapott, konkrétan a MediaTek MT6850A jelűt. Ezzel nem fogunk falakat dönteni, tapasztalatom szerint ereje éppen elég arra, hogy a szokásos alkalmazások elketyegjenek, így tudunk netezni, mehet a Facebook és valami navigáció, de persze olvashatjuk a leveleinket is, ha azt szeretnénk.

Na persze ezeket csak külön-külön, mert a telefon 1 GB-os memória kapacitása a multitaszkos munkavégzést nem teszi lehetővé, szóval a Facebook mellett például ne akarjunk navigálni, mert erősen lassulni fog a telefon. A beépített háttértár 16 GB-os, ami végül is elégséges. Felfér rá egy csomó kép és zene, túl sok alkalmazást úgy sem fogunk telepíteni, mert minek.

allcall rio 2

A telefon kijelzője 5 colos, ami azoknak jó hír, akik nem szeretik napjaink böszme nagy készülékeit. Az 5 col még épp a fájdalomküszöb alatt van. Az is jó hír, hogy a kijelző IPS technológiára épül, így a kép minőségével nem lesz probléma.  felbontás ugyan nem túl acélos, HD, vagyis 1280 x 720 pixeles, de az 5 colos képátlóhoz ez még elegendő. A jó híreknek még nem értünk a végére, mert az sem nevezhetjük rossznak, hogy a hátlapon két kamera dolgozik, ezek 8+2 megapixeles szenzort tartalmaznak. Tudom, ezzel nem fogunk brutál fotókat lőni, de azért jobb lesz int egy butatelefon csettegője.

allcall rio 3

Az AllCall Rio rádiók terén pont annyit ad, amennyit az ára enged. kapunk 802.11 b/g/n szabványú WiFi-t, Bluetooth-t és 3G szélessávú netet. 4G ebbe a kategóriába még nem fért bele sajnos.

Végezetül az ár. Ezért a telefonért jelenleg 67 dollárt, vagyis nem egészen 18 ezer forintot kell fizetnünk. Ezért a pénzért egy nem túl izmos, de azért használható hardvert kapunk, ami szemnek tetsző házba van csomagolva. Az árát mindenképpen megéri!

Itt találjátok meg a Banggood áruházban 67 dollárért: AllCall Rio – Bangood
De ha ragaszkodtok a GearBesthez, akkor ott is megvehetitek 76 dollárért: AllCall Rio – GearBest


 

Xiaomi Redmi 4A

Ez jelenleg a legolcsóbb Xiaomi telefon. Az előző AllCall Rionál többet ad, de többe is kerül, és jelen esetben nem csak a nevesebb gyártó miatt kell többet fizetnünk.

Xiaomi Redmi 4A 1

A Xiaomi Redmi 4A bizony még 2016-ban látta meg a napvilágot, vagyis idén év végén már 2 éves lesz. Ez ne ijesszen el, ha a lehető legolcsóbban akarsz Xiaomi mobilt, akkor tudd, nem jársz ezzel rosszul.

Azért nem fog rosszul járni vele, mert bizony az egy évvel fiatalabb ráncfelvart készülékek sem tudnak többet mint ez. Hogy lehet ez? Úgy, hogy a Xiaominál is ismerik a szabályt, ami bevált azt ne piszkáld, mert csak rosszabb lesz. A Xiaomi Redmi 4A pedig nagyon bevált! Kiegyensúlyozott hardver minden porcikájában, de úgy összeválogatva, hogy a lehető legalacsonyabb áron lehessen értékesíteni.

Xiaomi Redmi 4A 2

Nem tudom tudjátok-e, de a Xiaomi azt tűzte ki célul, hogy bármit gyárt, azon nem lehet 5 százaléknál nagyobb haszna. Na ez nem egy Apple hozzáállás, az már biztos. Ezzel a mentalitással a Xiaomi fel fogja zabálni a piacot rövid időn belül, vagy, a konkurenciának is fel kell venni a kesztyűt, és levinni az árakat.

Szóval a Xiaomi Redmi 4A elég jó kis telefon, egy Snapdragon 425 központi egység tekeri a mókuskereket benne. A processzor négymagos – de legalább nem MediaTek- órajele 1,4 GHz. A memória ebben a készülékben már 2 GB, ami nem sok, de használható mennyiség. A beépített háttértár itt is 16 GB-os, ami mutatja, hogy az AllCall Rio is tisztességes készülék ebből a szempontból.

Xiaomi Redmi 4A 3

Kamerából kettő van, elől egy 5- hátul egy 13 megapixeles darab. Persze van Bluetooth, WiFi és GPS, valamint, egy igazán jó hír, a telefonban van LTE támogatás, még pedig a hazai B20 800 MHz-hez is!

Ennek a telefonnak az ára most 93 dollár, vagyis 24 500 forint a GearBesten: Xiaomi Redmi 4A


 

Xiaomi Redmi 5A

Ez az a telefon, amiről az előbb beszéltem. Akár klónja is lehetne a Redmi 4A-nak, hiszen minden procikájában megegyezik azzal. Ugyan az a központi egység, ugyan olyan képességű kamerák, lényegében azonos a két telefon.

Xiaomi Redmi 5A 1

Némi különbséget felfedezhetünk a házban, talán az antenna kialakítása is más, de nagyjából ennyi. Lusta leszek, nem is sorolom fel újra a képességeket, tekerjetek vissza kicsit és olvassátok el újra, ha valami kimaradt!

Az legalább tisztességes, hogy a Xiaomi nem akar a plusz bőrrel extra hasznot lehúzni rólunk. A két telefon között nagyjából 750 forint a különbség, ami azért, már csak a magasabb típusszám miatt is indokolt. Ha megunod könnyebb lesz eladni.

Xiaomi Redmi 5A 3

Itt megtalálod a GearBest áruházban 95 dollárért, vagyis 25 ezer magyar pénzért: Xiaomi Redmi 5A


 

 

LeEco LeTV Le 2 X526

A kacifántos név alatt ennek a hétnek a meglepetés telefonja lapul. Olyan hardver kapunk itt 30 ezer forint alatt, amitől minden jóérzésű telefonokba szerelmes egyén maga alá pisil a gyönyörűségtől.

LeEco Le 2 X526 1

A LeEco sztorija nem vidám, hónapok óta küzdenek a túlélésért. Hol arról hallunk, hogy itt a vég, hol arról, hogy jött egy reménybeli befektető, aki kihúzza őket a kakiból. Mi ez utóbbinak örülnénk jobban, mert a LeEco jó telefonokat adott nekünk. Hab a tortán, hogy a mostani vergődése közepette olyan nyomott áron kapjuk meg ezeket, hogy versenytársuk nem nagyon akad. Na, de miről is beszélek?

Arról kedves olvasóim, hogy itt egy telefon, amiben egy Qualcomm Snapdragon 652-es központi egység dolgozik egy nyolcmagos procival 1,8 GHz-es órajelen, mellette pedig egy combos Adreno 510-es GPU rajzolja a pixeleket. Nem is kevés pixelt, mert a telefon 5,5 colos kijelző teljes HD felbontással rendelkezik, vagyis a pixelek száma 1920 x 1080.

LeEco Le 2 X526 2

Az eddigi készülékektől eltérően itt már 3 GB a memória mennyisége és 32 GB a háttértár, tehát erre sem fog panaszkodni, aki megveszi a készüléket! Brutál jó hír, hogy a 4.1-es Bluetooth mellé itt már az újabb 802.11 a/b/g/n/ac WiFi került. További ráadás a jór hír cunami közepén, hogy a telefon támogatja az itthoni B20 800 MHz-es LTE sávot, így a gyors internetnek nem lesz akadálya!

Nem elég a jóból? Folytatom! A telefonban két kamerát találunk, de nem ám gagyi 2 megapixeleseket. Az előlapon egy 8 megapixeles szelfi készítő kapott helyet, a hátlapon pedig egy már tényleg fényképezőgépnek nevezhető 16 megapixeles szenzor dolgozik egy f/2.0-ás rekeszértékű objektív alatt.

LeEco Le 2 X526 3

Az a helyzet, hogy ennek a telefonnak nem itt lenne a helye, nem ebben a listában. Szégyenszemre szamárpadba kényszerült, de ez nekünk csak jó. A jelenlegi ára 108 dollár, vagyis 28 500 forint. Ha kicsit körül néztek a telefonok között, akkor látni fogjátok, hogy a hasonló képességű telefonok minimum 50 százalékkal többe kerülnek, mint ez a mobil, így nyugodtan mondhatjuk, hogy ez a készülék az e havi lista bomba ajánlata, és érdemes rá lecsapni, amíg van belőle készleten.

Itt megtalálod a Banggood áruházban 28 500 forintért: LeEco Le 2 X526


 

 

Cubot Magic

Ezt a listát az előző telefon után nem lenne szabad folytatni, mert onnan már csak lefelé vezethet az út, és milyen vacak dolog az, hogy a legdrágább telefon sokkal gyengébb, mint a negyedik helyen lévő. Mégis ez a helyzet, és ha megfeszülök sem tudok ezen változtatni, maximum enyhíteni kicsit a sokkot, vagyis olyan mobilt választani, ami legalább jól néz ki.

Cubot Magic 1

A Cubot Magic ilyen. Jól néz ki. Na semmi varázslat, semmi hókusz-pókusz, egyszerűen csak jól néz ki. A hardver nem rossz, de hogy hol leszünk a nyolcmagos Snapdragontól, azt nem is szeretném ecsetelni. Ebben a telefonban egy négymagos MediaTek dolgozik 1,3 GHz-en. Ami elfogadhatónak mondható az a 3 GB memória, de ennek a telefonnak az áráért már elvárható lett volna a 32 GB háttértár, aminek pontosan a felét kapjuk meg.

Cubot Magic 2

A Cubot Magic kijelzője HD felbontású 1280 x 720 képponttal és IPS technológiára épülő panellel. A mobilon három kamerát találunk. Az előlapon egy 5- a hátlapon egy 13+2 megapixeles kombó ügyködik azon, hogy elfogadható felvételeket készítsünk. Van benne Wifi és Bluetooth, és van B20 800 MHz-es LTE támogatás is, de például az ujjlenyomat érzékelő már nem fért bele a közel 30 ezer forintos árba.

Cubot Magic 3

A telefont a GearBestből tudjátok megvenni 29 300 forintért. Nem rossz ajánlat érte, de a negyedik LeEco most mindent elhomályosít!

A Cubot Magicet itt találod: Cubot Magic


 

Ebben a hónapban ezt az 5 telefont gondoltuk megfelelőnek a legalacsonyabb árkategóriából. Remélem tetszett nektek, főleg a LeTV telefonja, aminek ára tényleg hihetetlenül alacsony. Jövő hónapban újra jövünk az olcsó mobilokkal!

Top 5 – az 5 legjobb telefon Kínából 30 ezer forint alatt – május 1

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2