Válassza az Oldal lehetőséget

8 magos telefonok 30 ezer forint alatt

8 magos telefonok 30 ezer forint alatt

Már viszonylag kevés pénzből is lehet egy viszonylag erős telefonod.

OUKITEL U15 Pro 2


A nyolc mag az nyolc mag. Lehet erősködni, lehet vitatkozni, de egy modern telefonban az energiatakarékos funkciók és a multitaszkos munkavégzés miatt ez már minimumnak számít. Persze nyolc mag és nyolc mag között is nagy különbségek lehetnek. Alacsony vagy magasabb órajel, régebbi vagy friss fejlesztésű processzormagok, sok minden befolyásolhatja a teljesítményt. Ráadásul nem is csak a processzor szól bele a játékba, hanem például a grafikus gyorsító is vagy a memória kapacitása. Ezzel együtt, ha valaki középkategóriás telefont szeretne venni, még ha a középkategória alsó ársávjában is gondolkodik az a minimum, hogy nyolc mag alá nem adja.

Mi most megpróbálunk kicsit segíteni abban, hogy megtaláljátok a legolcsóbb nyolcmagos telefonokat. Lesznek közöttük erősebbek és gyengébbek, Qualcomm Snapdragon vagy MediaTek egységgel szereltek, kisebb és nagyobb kijelzősök, de egy valamiben nem lesz eltérés közöttük, a processzormagok számában.


 

1. ZTE V5 Pro N939Sc

ZTE V5 Pro N939Sc 3

Elsőként egy itthon is ismert márkával, a ZTE-vel, illetve az ő egyik telefonjukkal foglalkozunk. A V5 Pro nevű telefon egy Snapdragon központi egységgel szerelt telefon. A processzor nyolc magja közül 4 az energiatakarékos üzemmódhoz tartozik, ezek maximális órajele 1 GHZ, míg másik négy a magas teljesítményért felel, ezek maximum 1,5 GHz-en dolgozhatnak. A készülékben a grafikus gyorsító egy Adreno 405. A Snapdragon egység mellett 2 GB memóriát és 16 GB háttértárat találunk, ami nem mondható soknak, talán még éppen elég egy alsó-középkategóriás telefonba.

 ZTE V5 Pro N939Sc 1

A telefon kijelzője 5,5 colos, IPS technológiára épül, felbontása FHD, vagyis 1920 x 1080 pixel. Két kamerát használhatunk a fotózáshoz és a videókhoz. Az előlapi szelfikamera 5- míg a hátlapi fényképező 13 megapixeles. Természetesen van Bluetooth és wifi, valamint GPS támogatás, hogy ne tévedjünk el. A beépített akkumulátor 3000 mAh kapacitású. A telefon hiányossága, hogy sajnos nem támogatja az itthon használt B20 800 MHz-es LTE sávot, így csak akkor vedd meg, ha nem netezel sokat a mobilon és/vagy nagyvárosban laksz, ahol a B20 mellett vagy helyett msá szélessávú net is van.

ZTE V5 Pro N939Sc 2

Jól látható, hogy a ZTE V5 Pro nem a legfiatalabb készülék. Ennek ellenére, a fentiek figyelembevételével érdemes gondolkozni a beszerzésén, mert az árához képest kimondottan erős vas.

Itt megtaláljátok, a cikk írásának pillanatában az ára 98,99 dollár: ZTE V5 Pro N939Sc


 

2. Leagoo Kiicaa MIX

Igen, még mindig itt van, még mindig megvásárolható személyes kedvencem, a LEAGOO KIICAA MIX. Annyit dícsértem, hogy az egyik olvasónk írt egy cikket a saját telefonjáról, így kiderült, hogy nem véletlenül dícsértem orrba-szájba a mobilt!

LEAGOO KIICAA MIX 1

Hardver tekintetében a LEAGOO KIICAA MIX ennek a kategóriának a csúcsa. A kijelző 5,5 colos, és nem HD, hanem már FullHD, vagyis 1920 x 1080 pixel felbontású. A központi egység itt is nyolcmagos, de már nem 1,3, hanem 1,5 GHz-en fut, ráadásul modernebb is, mint az előző telefonokban található. A memória ebben a mobilban is 3 GB, a beépített tár pedig 32 GB-os, vagyis elég méretes.

LEAGOO KIICAA MIX 2

A LEAGOO telefonja ezen felül ez egyetlen modern, keret nélküli kialakítású telefon a mezőnyből. Az akkumulátor átlagos, 3000 mAh kapacitású, a fényképezők az átlagnál kicsit jobbak, a hátlapon például 13+2 megapixelesek. A telefon a jelenlegi áráért még mindig főnyeremény.

Itt megtaláljátok 100 dollárért: Leagoo Kiicaa MIX


 

3. LeTV Le S3 X522

Vannak néha olyan ajánlatok, amik súrolják a kihagyhatatlan kategóriát, ez is ilyen. Ha olcsón erős telefont keresel, akkor ezen érdemes elgondolkozni.

Nem is ragoznám sokáig, lássuk milyen vasat kapunk 30 ezer alatt! A legfontosabb, hogy a telefonban a Qualcomm Snapdragon 652-es lapkája dolgozik, amiben többek között egy nyolcmagos, 1,8 GHz-es működő processzort találunk, mellette pedig, a grafikai feladatokért egy Adreno 510-es GPU felel.

LeTV Le S3 X522 2

A telefonban 3 GB RAM és 32 GB ROM található, amik azt gondolom manapság még jó értéknek számítanak. A telefon kijelzője 5,5 colos, felbontása pedig teljes HD, vagyis 1920 x 1080 pixel. Kamerát természetesen találunk elől is és hátul is, előbbi 8-, utóbbi 16 megapixeles. A vezeték nélküli hálózatok eléréséhez egy modern, 802.11 a/b/g/n/ac szabványokat támogató WiFi-t kapunk, ami már kétcsatornás, elérjük vele a 2,4 GHz-es és az 5 GHz-es hálózatokat is. A beépített akkumulátor 3000 mAh kapacitású.

LeTV Le S3 X522 3

Nem lenne szép elhallgatni, hogy a telefon nem támogatja az itthon elterjedt B20 800 MHz-es LTE sávot, így a szélessávú internet jó eséllyel csak a nagyobb városainkben lesz elérhető. Emiatt a telefont olyanoknak ajánljuk, akik vagy keveset interneteznek, vagy olyan területen élnek, ahol B20 nélkül is van LTE kapcsolat, de nekik tényleg főnyeremény lesz, mert ezért a pénzért más gyártótól jó eséllyel csak egy négymagos processzort, HD felbontást és 2 GB memóriát kapnánk.

LeTV Le S3 X522 4

LeTV Le S3 X522 tehát most 97,67 dollárba kerül, ami a jelenleg elég magas dollár árfolyam mellett is 26 ezer forint alatti árat jelent. A forgalmazó a European Direct Mail nevű szállítási módjával vám és ÁFA mentes érkezést ígér, így ez nem növeli a költségeket, a szállítás költsége pedig csak 500 forint.

A telefont itt találjtok (kuponkód: 515LTS3X522)LeTV Le S3 X522


 

4. HUAWEI Honor 6A

A Huawei telefonja ebben a listában nem a legerősebb, de mivel kedvelt gyártó, mivel tényleg jó telefonokat gyárt, és mivel ebben a telefonban is nyolc mag van nem tudtuk kihagyni. A központi egység itt is egy Snapdragon, de a nem túl friss 430-as, ami 1,4 GHz elérésére képes. A telefon memóriája 2- a beépített tár 16 GB kapacitású.

HUAWEI Honor 6A 1

A klasszkus dizájnt viselő mobilban egy 5 colos, tehát a mai trendtől eltérő, annál kisebb kijelző van. Ez mondjuk nem hátrány, sokan szeretnének kisebb telefont, de egyre kevesebbet félét lehet kapni. A kijelző IPS technológiára épül, felbontása HD, vagyis 1280 x 720 pixel. Kamera van elől és hátul is, ahogy azt megszokhattuk. A szelfikamera 5-, míg a hátlapi 13 megapixeles.

HUAWEI Honor 6A 3

Természetesen itt is van mindenféle szenzor, így gyorsulásmérő, iránytű, gravitációs szenzor, giroszkóp, de az ujjlenyomatolvasó sem maradhatott ki. Rádiókból is van minden ami kell, n szabványt támogató wifi, Bluetooth, a navigációhoz használhatjuk a GPS, a GLONASS és a BDS műholdjait, és nagy szerencsénkre nem maradt ki a hazai b20 800 MHz-es LTE szabvány támogatása sem.

HUAWEI Honor 6A 2

A Huawei Honor 6A ára egy picit magasabb mint az eddigi telefonké, talán a név miatt. Ezzel együtt a 110 dollárt még mindig nem mondhatjuk soknak, hiszen 30 ezer forint alatti árat jelent. A telefont itt találjátok: HUAWEI Honor 6A


 

 

5. Vernee Thor E

A Vernee telefonja nem új szereplő a piacon, így a mi ajánlóinkban is találkozhattatok vele. Bár már tavaly is ajánlgattuk, ez mit sem von le az értékeiből, ami abból is látszik, hogy még mindig szerepel a listánkban.

Vernee Thor E 1

A Vernee telefonja sok értékes tulajdonsággal rendelkezik, ami miat az egyik legnagyobb számban eladott készülék lett a gyártó palettájáról. Itt van például rögtön a processzor, ami ebben a kategóriában elég izmosnak számít a maga nyolc magjával és 1,3 GHz-es órajelével. Aztán ott van a memória, ami nem a minimumnak számító 2-, hanem a már teljesen jól használható 3 GB-nyi. A háttértár it is maradt 16 GB, ami szerintünk már alapnak számít.

Vernee Thor E 2

A készülék kijelzője 5 colos, amit szeretni fognak azok, akik nem csípik a batár méretű telefonokat. A felbontás itt is HD, mint az előző Xiaomi készüléknél. A telefon érdekessége még a sokmagos processzor mellett az akkumulátor, ami nem kevesebb, mint 5020 mAh kapacitású. Ez a méret igencsak kilóg a kategóriából, természetesen felfelé.

Érdekes módon ez a telefon is olcsóbb most az európai raktárból, mintha Kínából rendelnénk. A készlet valószínűleg nem túl nagy, így ha szeretnél 7 munkanapon belül egy ilyen telefon gazdája lenni, akkor kapkodd magad!

A telefont itt találod 110 dollárért, vagyis kicsivel 30 ezer forint alatt: Vernee Thor E


 

Ahogy láthatjátok ezen az alacsony árszinten is lehet érdekes és erős telefonokat találni, ráadásul nem is csak a feltörekvő gyártók kínálatában, hanem ismert nevek készülékei között is válogathatunk. Tény, és ezen nincs is mit vitázni, ezek a telefonok közel nem a legmodernebbek, de azért mindegyikben van 2-3, esetleg akér 3-4 évnyi gondtalan használat is, hiszen kellően erősek és mindent tudnak, amit egy ma modernnek mondható telefonnak tudni kell.

Figyeljetek oda, ha rendeltek, akkor a GearBest áruházban a Prioroty Line – EU Express, míg a Banggood áruházban a European Direct Mail nevű szállítást válasszátok, mert ezekkel a kerskedő vám és ÁFA mentes érkezést ígér!  Egy olvasónknak most vonták vámeljárás alá a European Direct Mal szállítással rendelt telefonját. Írtunk a kereskedőnek, várjuk az állásfoglalását. A neten millió helyen fellelhető információ szerint ezzel a szállítási móddal nem kell vámot és ÁFA-t fizetni, így mi is ezek szerint az információk alapján írtuk azt, hogy a kereskedő ígérete szerint nem kell fizetni. Azoktól, akik olvasónkhoz hasonlóan jártak ezúton kérünk elnézést!

8 magos telefonok 30 ezer forint alatt 1

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2