Válassza az Oldal lehetőséget

Információk láttak napvilágot az iPad 2-ről?

Persze nem hivatalos információkról van szó, a Concord Securities elemzője, Ming-Chi Kuo járt utána az esetleges komponenseknek.

Természetesen abban semmi meglepő nincs, hogy iOS-t futtat majd az Apple táblája, melynek első generációjából 14,8 milliót adott el a kaliforniai vállalat. A 9,7 hüvelykes érintőkijelző, az 1024 × 768 pixeles felbontással megmarad, de jóval véknyabb lesz, és tükröződés-mentes borítást kap, így közvetlen napfényben is használható lesz a készülék. Ez nagyon lényeges “újítás”, hiszen a tavaly megjelent iPad tükörré változott a szabad levegőn.

Információk láttak napvilágot az iPad 2-ről

forrás: iphonehungary

A hardver azonban jelentősebben változik, az elvárásoknak megfelelő kétmagos Cortex-A9 (1,2 GHz) processzort kapja, mellyel jelentőst gyorsulást érhet el elődjéhez képest. A grafikáért a kétmagos PowerVR SGX543 chip felel, 300%-kal gyorsabb az iPhone 4 GPU-jánál. Az 512 MB-os memória 1066 MHz-en ketyeg (az iPhone 4-é csak 800 MHz-en).

Az iPad 2-ben két kamera lesz, hátul egy 1 megapixeles, míg elöl –a FaceTime miatt– egy 0,3 megapixeles. A WiFi természetesen most sem marad ki, de valószínűleg lesz GSM és CDMA verzió is.

Információk láttak napvilágot az iPad 2-ről

forrás: appleinsider

Ming-Chi Kuo szerint már elkezdődött a gyártási folyamat és kb 4,5-5 millió darab készül el belőle még ebben a negyedévben. Viszont a hivatalos iPad 2 bejelentésre még várnunk kell március-áprilisig.

A szerzőről