Válassza az Oldal lehetőséget

Irodai szék vagy gaming szék? Mindent a teljes játékélményért!

Irodai szék vagy gaming szék? Mindent a teljes játékélményért!

Felújítaná otthoni irodáját, de nem tud dönteni, hogy íróasztalához milyen típusú szék passzolna a legjobban?

Irodai szék vagy gaming szék? Mindent a teljes játékélményért!

Esztétikai, kényelmi vagy praktikai szempontokat figyelembe véve csak tovább bonyolódik helyzet. Az ideális szék kiválasztása nagy döntés, ezért nem szabad félvállról vennie.

Számos webshop kínál rengeteg féle széket. Ezért érdemes első körben azt számba venni, hogy az adott szék milyen gyakran és naponta átlagosan hány órát lenne használva. Ezt követően is felmerülhet még sok kérdés, hiszen van néhány különbség az ülőalkalmatosságok között, amelyeket figyelembe kell venni, mielőtt kiválasztja a tökéletes típust.

Kényelem

A gamer székek úgy készültek, hogy ellenálljanak a hosszabb használatnak, vagyis olyan anyagokat használnak, amelyeket a legtöbben kényelmesnek találnak. Az olyan memóriahabos üléspárnák, melyeknek a hátulja és a karfája is párnázott már egyáltalán nem mondható ritkaságnak, sőt!. Egy gurulós szék esetében például gyakran vékonyabb anyagokat használnak, mindezt a költséghatékonyság érdekében.

Irodai szék vagy gaming szék? Mindent a teljes játékélményért! 2

A kényelem teljessé tételéhez hozzájárul a gamer szék méretezése is, ugyanis szemben  egy átlagos irodai székkel, itt nem kell kuporogni és folyton a kényelmes ülőhelyzetet keresni. Ennek ellenére, fontos a megfelelő méretű szék kiválasztása.

Ergonómia

Az egyik legfontosabb tényező a gamer szék és az irodai szék vitájában az ergonómia, ami az állíthatósággal erősen összefügg. Az enyhe dőlésszögben ülve megőrizheti az egészséges testtartást, ami azt jelenti, hogy az irodai szék korlátozott dőlésszögű funkciója még egy olcsóbb modellen is jól jön. 

A gamer székek azonban sokkal nagyobb mozgásszabadságot kínálnak, gyakran egészen 180°-os zárral. Bár nem elsősorban asztali munkánál mutatkozik meg ennek előnye, a több dőlési lehetőség általában azt jelenti, hogy könnyebben megtalálhatja az Ön számára tökéletes pozíciót.

A megjelenés

Mivel egyre többen keresik a kényelmes otthoni munkavégzés titkát, az ízlések bővülnek, ezért már egyre elfogadottabbá váltak a gyakran színes, autók ülésére hajazó gamer székek. Viszont aki hajlandó a letisztultságot és az egyszerűséget feláldozni a kényelem oltárán, annak egyértelmű lesz a választás. 

Az ár

Bár az irodai székek, mint például egy forgószék olcsóbbak, a belépő szintű gamer székek esetében jobb ár-érték arány tapasztalható. A memóriahab párnák, az állítható támaszték, a nagyobb felépítés és a masszívabb keret által kicsivel nagyobb anyagi ráfordítással, sokkal többet kap a vásárló.

 

fotók: canva.com

 

Támogatott tartalom

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.