Válassza az Oldal lehetőséget

Kerio Winroute Firewall – biztonság és kontroll egy csomagban

Ahogy előző Kerio cikkünkben is olvasható volt, a banki — majd reálgazdasági — válság nagy törést okozott a gazdaság legtöbb szereplőjének. A forgalom csökkenése, a bevételek elmaradása, a napról napra szaporodó csődök mind azt jelezték, hogy ha fenn akarunk maradni, akkor nem elég behúzni a nyakunkat, hanem át kell vizsgálni vállalkozásunkat, hogy miképpen tudjuk költségeinket csökkenteni, termelékenységünket növelni – vagy éppen ésszerűen csökkenteni.

A költségek csökkentésének sok módszere van. Például elköltözhetünk kisebb irodába, kirúghatjuk az alkalmazottakat, elvehetjük a cégautókat és telefonokat, magyarán húzunk egy jókorát a gatyaszíjon. Rendben van, ezekkel csökkentettük a költségeket, ami jó, ám az ehhez hasonló lépésekkel hibát is elkövetünk. Elkövetjük azt a súlyos hibát, hogy nem gondolunk a válság utáni időkre, és leépítünk egy amúgy jól működő, termelékeny vállalkozást, aminek a felépítése és majdan az újjáépítése is éveket fog igénybe venni.

Kerio Winroute Firewall - biztonság és kontroll egy csomagban 1

Az első pánikreakciók tehát általában ezek a lépések szoktak lenni ahelyett, hogy azon kezdenének el a cégvezetők gondolkozni, hogy miképp tudják optimalizálni a tárgyi eszközeiket, miképp tudják optimálisabb időbeosztásra bírni a munkatársakat, és ezzel mennyit tudnak megtakarítani. Erre a feladatra ajánlottuk előző Kerio írásunkban a Kerio Mail Servert, aminek segítségével kevesebb tárgyi eszköz megtartása mellett hatékonyabb erőforrás-elosztással tudunk dolgozni. Magyarán, a kevesebb tárgyi eszköz is elég lehet ugyanannyi embernek, mindössze csak ésszerűen kell a használatot beosztani.

Akkor most jöhet a jogos kérdés! Az rendben van, hogy a Kerio Mail Server hatékonyabbá teheti a munkánkat, de hogy jön ez egy tűzfallal foglalkozó cikkhez? Talán nem lepődik meg senki, ha azt mondom, hogy egyszerűen. A Kerio Winroute Firewall is képes arra, amire a Mail server, vagyis hogy erőforrásainkon optimalizáljunk. Igaz, ebben az esetben nem a cégautó időbeosztásán dolgozunk majd, hanem a meglévő internetes sávszélességünket vesszük kezelésbe. Lássuk hogyan! 

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.