Válassza az Oldal lehetőséget

Két új tévé érkezik a Xiaomitól, már a belépő szint is 4K!

Két új tévé érkezik a Xiaomitól, már a belépő szint is 4K!

A két új készülékkel a belépőszintet és a csúcsot támadják, igaz, csak Kínában.

Két új tévé érkezik a Xiaomitól, már a belépő szint is 4K!

Tudnám értékelni, ha a Xiaomi kos tévéi kaphatóak lennének Európában is. Két éve még nem értettem mi értelme van egy olyan tévének, amiben nincs tuner, de mivel jó fél éve nincs TV előfizetésem, csak az online tévézés megy rájöttem, hogy nem is butaság ez. Szóval jó lenne egy Xiaomi tévé, ami nem csak kínaiul képes kommunikálni velem.

 Xiaomi Mi TV 4A 1

A Xiaomi eddig is adott ki tévéket, de a mostani készülékek több szempontból is érdekesek. Az olcsóbbik, a Xiaomi Mi TV 4A egy 70 colos képátlóval rendelkező, 4K felbontású masina lesz, ami meg van támogatva HDR-rel is. Az Amilogic központi mag mellé 2 GB memória és 16 GB háttértár kerül. Van rajta egy rakat mindenféle port az USB-től a HDMI-n át az S/PDIF-ig, és persze kapunk kétcsatornás wifit, és Bluetooth-t is. A hang a beépített 8 wattos hangszórókból jön, a hangrenszer pedig támogatja a Dolby Atmos és a DTS HD formátumokat. A tévé érdekessége igazából annyi – persze a remek hardveren túl-, hogy az A jelű masinák a belépő szintre érkeznek, így ezt a 70 colos csodát is ide szánja a Xiaomi. Az ára amúgy 563 dollárra várható, ami azért nem túl karcsú.

8k ready tv teaser 696x1237 696x1080

A másik tévé, ha lehet még izgalmasabb. Pontosabban ez nem is egy tévé, hanem három, mert három különböző méretben, 43- 55- és 65 colos képátlóval lesz megvásárolható, de hogy ezek kötül melyik lesz 8K felbontású még nem tudjuk, az azonban biztos, hogy legalább az egyik az lesz. A hardverrről még nem kaptunk infót, de várhatóan erősebb lesz, mint ez fenti készülék, már csak azért is, mert ez nem “A”-s televízió, ezt (ezeket) Xiaomi Mi TV-nek hívják. A bemutatkozás szeptember 24-én lesz, egyidőben a várva várt Xiaomi MIX 4 telefonéval.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.