Válassza az Oldal lehetőséget

Két új Ultra HD tévé az LG-től

Két új Ultra HD tévé az LG-től

Az LG bővíti ULTRA HD felbontású tévépalettáját is, további Full HD felbontás négyszeresét kínáló modellekkel. A korábban bemutatott 213 centiméter képátlójú (84″) modell mellé most két kisebb, egy 139 cm-es (55″) és egy 164 cm-es (65″) képátlójú változat is érkezik a magyar piacra.

LA970V ULTRA_HD_TVkicsi

Az új modellek is 8,3 millió képpont megjelenítésére képesek, amelyek vezérlését az LG saját fejlesztésű Tru-ULTRA HD Engine technológiája végzi. Az UHD tartalmak kezelése mellett ugyan ez a motor teszi lehetővé videók ULTRA HD felbontásúra való felkonvertálását is.

 

Az LG új ULTRA HD TV-i ráadásul Nano FULL LED háttérvilágítással is büszkélkedhetnek. Ennek eredményeképpen jelentősen jobb megvilágítás szabályozás jellemzi a termékeket, ami kiemelkedő kontrasztban és egyenletes fényerőeloszlásban mutatkozik meg a képernyő egész felületén. A kijelzőket IPS paneljeiknek köszönhetően rendkívüli színvisszaadás és széles, 178 fokos betekintési szög jellemzi. Mindezek eredményeként a szoba szinte bármely pontjáról nézhetjük az LG ULTRA HD TV-ket, a színek torzulása vagy a vizuális részletek elvesztése nélkül.

Az új készülékek egy további különlegessége a 4.1 csatornás, 50 W-os hangrendszer, amelynek részei a Sliding Speaker elnevezésű, előcsúszó hangszórók. Ez az ügyesen elrejtett hangrendszer négy darab előre néző hangszórót tartalmaz. A képernyő mögött található mélysugárzó felel a megfelelő, erőteljes mély hangokért. A Sliding Speaker hangszóró úgy programozható, hogy a hangszórók mindig láthatóak vagy mindig rejtettek legyenek. Továbbá olyan beállításra is lehetőség van, hogy a TV bekapcsolásakor halkan előcsússzon, kikapcsoláskor pedig visszaálljon a rejtett pozícióba.

Egyik ULTRA HD TV-ből sem hiányozhat a teljes LG Smart ökoszisztéma, prémium tartalmakkal és a 3D World-del. A tévék vezérlését a továbbfejlesztett mozgásérzékelős Magic Remote távirányító teszi élvezetessé.

Bruttó ajánlott fogyasztói árak:

 

  • 65LA970V ULTRA HD TV: 1 699 990 forint
  • 55LA970V ULTRA HD TV: 949 990 forint
  • 84LM960V ULTRA HD TV: 4 499 990 forint

 

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.