Válassza az Oldal lehetőséget

Két újabb multimédiás lejátszó az LC-Powertől

Mint tudjuk, a puding próbája az evés, ennek értelmében bőszen elkezdtük rákötögetni az eszközöket teszttévénkre. Elsőként a kisebbik lejátszó képességeire voltunk kíváncsiak, melyet először kompozit kimeneten csatlakoztattunk az LCD TV-hez. Sajnos mielőtt még a minőségről diskurálnánk, el kell mondanunk az első nagy negatívumot a terméket illetően: a lejátszó csak és kizárólag FAT32-es partíciókat lát és kezel. Ez alaphelyzetben igencsak behatárolja méreti lehetőségeinket, kétségbe is estünk pár perc erejéig, de hamarosan megnyugodtunk a csomagban talált CD címkéje láttán: “FAT32 Format”. A kis segédprogram használatával egyszerűen készíthetünk nagy partíciókat a fenti fájlrendszer használatával, melyet a játékos tökéletesen kezel.

Két újabb multimédiás lejátszó az LC-Powertől 1

Ezt a problémát kipipálva most már rátérhetünk a minőségi kérdésekre. Filmezés kérdéskörben a már többször használt HDTV forrású DivX kódolású Prison Breaket vettük elő. Nem estünk hátast a kompozit kapcsolat minősége láttán, de nagyjából azt kaptuk, amire számítottunk. Komponens összeköttetésre váltva a kép valamelyest javult. Természetesen ez attól is függ, milyen tulajdonsággal rendelkező felvételt küldünk ki a kijelzőnk számára (a Prison Break állományt 624× 352-es felbontásával és a 987 kbps-os bitsebességével átlagosnak titulálhatjuk), illetve megjelenítőnk mennyire van otthon az analóg jelkezelésben.

Térjünk át a menüre és a beállítási lehetőségekre:

Két újabb multimédiás lejátszó az LC-Powertől 2 Két újabb multimédiás lejátszó az LC-Powertől 3

A logó eltűnése után első lépésben a merevlemez partíciói között tallózhatunk. A használni kívánt partíció kiválasztása után láthatóvá válik annak tartalma. A fájlok típusa (zene, film, kép) a név előtt egy kis ikonnal egyértelműsítve van. A kijelölt állomány jellemzőiről részletes információkat kapunk a kép jobb felében, sőt, kép és videó esetén egy miniképet is láthatunk az adott fájlról (videó esetén ez mozgókép, gyakorlatilag egy kis ablakban elindul a filmlejátszás).

Két újabb multimédiás lejátszó az LC-Powertől 4 Két újabb multimédiás lejátszó az LC-Powertől 5

A beállítási lehetőségek struktúrája a menü alapjául is szolgáló komor és egyszerű, ám de ezért cserébe könnyen átlátható stílust kapta – lássuk a lehetőségeket:

Két újabb multimédiás lejátszó az LC-Powertől 6 Két újabb multimédiás lejátszó az LC-Powertől 7

Két újabb multimédiás lejátszó az LC-Powertől 8 Két újabb multimédiás lejátszó az LC-Powertől 9

Két újabb multimédiás lejátszó az LC-Powertől 10 Két újabb multimédiás lejátszó az LC-Powertől 11

Két újabb multimédiás lejátszó az LC-Powertől 12 Két újabb multimédiás lejátszó az LC-Powertől 13

Mint látjuk, feliratkezelésből, pontosabban annak paraméterezési kínálatából most nem vagyunk annyira eleresztve, csupán egy nagyobb és egy kisebb méret között választhatunk, de az eszköz ezzel együtt tökéletesen teszi a dolgát, a jó látással rendelkezők nyugodtan választhatják a kisebb méretet, akik viszont gyengénlátók, azoknak jó szolgálatot tehet a felirat megnövelt betűmérete; íme néhány példa:

Két újabb multimédiás lejátszó az LC-Powertől 14 Két újabb multimédiás lejátszó az LC-Powertől 15

Két újabb multimédiás lejátszó az LC-Powertől 16 Két újabb multimédiás lejátszó az LC-Powertől 17

A zenelejátszást és a képnézegetést illetően sem tudunk semmi váratlannal szolgálni, a kis LC képességeinek megfelelően teszi, amit tennie kell. Ha hanganyagot játszunk le, a főablakban egy kis spektrumanalizátor teszi színesebbé életünket, és természetesen a frekvenciákat illetően is szolgál némi információval.

Szólnunk kell még néhány szót a távirányítóról:

Két újabb multimédiás lejátszó az LC-Powertől 18

A távirányító nem túl nagy méretű, és míg így is maradt rajta kihasználatlan terület bőven (talán jobb lett volna egy kicsivel nagyobb gombokat és térközöket tervezni rá). Mivel a gazdája egy olcsó, alapfunkciókkal felvértezett modell, a billentyűk száma ehhez igazodik, magyarán megtaláljuk rajta a szokásos vezérlőgombokat (lejátszás, szünet, leállítás, tekerés oda-vissza, léptetés oda-vissza, hangerő fel-le, nyilak) és az egyéb funkcióbillentyűket (pl. audió, menü, felirat, zoom, némítás). A gombok puha gumiból készültek, a lenyomást követően a főegység néha viszonylag lassan reagálja le a mozzanatot. 

A szerzőről