Válassza az Oldal lehetőséget

Két újabb multimédiás lejátszó az LC-Powertől

Két újabb multimédiás lejátszó az LC-Powertől

Bevezetőnket ezúttal igen rövidre fogjuk, hiszen ez a hatodik cikkünk, mely az LC-Power termékeivel foglalkozik. A német gyökerekkel (is) rendelkező gyártó az utóbbi években rendkívüli módon szélesítette kínálatát: az eredetileg talán a tápegységeiről ismert márka mára már foglalkozik számítógépházakkal, ventilátorokkal, egerekkel, billentyűzetekkel, külső merevlemezházakkal – és még sorolhatnánk.

A multimédia sem áll távol az LC-Powertől, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy szeptemberben bemutattunk pár darabot az akkori kínálatból. Most is a piac e szegmenséből érkeztek tesztalanyaink – ezúttal egy párost köszönthetünk szerkesztőségünkben. Ne is húzzuk tovább a dolgot, ismerkedjünk meg kisebbik versenyzőnkkel!

EH-35MP2

Két újabb multimédiás lejátszó az LC-Powertől 1 Két újabb multimédiás lejátszó az LC-Powertől 2

Az igen hangzatos név mögött tulajdonképpen egy kicsiny, 3,5″-os SATA HDD-k számára megépített kuckó húzódik meg. Az ő esetében semmi extrára ne számítsunk, az adatkommunikáció kimerül az USB-s átvitelben. A popsin találhatunk még két multimédiás kimenetet, melyekből a mellékelt kábelek segítségével a következő szabványos csatlakozásokat varázsolhatjuk elő: komponens, kompozit és sztereó audió. Semmi digitális kijárat, mely miatt sajnos egy fekete pontot kell beírnunk lejátszónk neve mellé. Ugyanitt — csak egy picit lejjebb — leledzik az egyenfeszültségű betáplálás nyílása is, mely alatt egy írás található, melyből kibogozhatjuk, hogy a maximális teljesítményfelvétel 24 W lehet.

Két újabb multimédiás lejátszó az LC-Powertől 3 Két újabb multimédiás lejátszó az LC-Powertől 4

Nem esett szó még arról, hogy bizony a piciny alumínium ház kiviteli minőségére egy panaszunk sem lehet, elég strapabírónak tűnik a kis kuckó. Őkelme mélyfekete köntösbe burkolózott, mely igen jól mutat, és szerencsére az ujjlenyomatokra nem igazán érzékeny (ellenben a portörlést meghálálja). Kapunk hozzá egy kis műanyag “dokkolót” is, mely segítségével akár állítva is használhatjuk a 35MP2-t.

Az előlap felső részén találhatjuk a márkafeliratot, alant körkörös formában a navigációs “billentyűk” helyezkednek el körbefogva a lejátszás szimbólumát magán viselő nyomógombot. Lejjebb csúsztatva szemünket észrevehetjük a stop- és bekapcsoló gombot, valamint az infravörös érzékelőt. Ez utóbbiból kitalálhatjuk, hogy távirányító is van a csomagban, mely egy nagyon egyszerű — talán túlontúl — könnyű darab (de erről majd kicsit később).

Két újabb multimédiás lejátszó az LC-Powertől 5 Két újabb multimédiás lejátszó az LC-Powertől 6

Pillantsunk rá a specifikációkra:

  • Modellnév: EH-35MP2
  • Bemenet: USB 2.0
  • Kimenetek: komponens, kompozit, sztereó audió
  • TV-szabvány: PAL/NTSC
  • Támogatott formátumok: AVI, XviD, MPEG-1/2/4, VCD (DAT), DVD (VOB, IFO), MP3, WMA, JPEG (slideshow); felirat: SSA, SMI, SRT
  • Merevlemez: 3,5″, SATA, FAT32
  • Tömeg: 0,48 kg

Merevlemezünket könnyedén behelyezhetjük a házikóba: az előlapot megfogva kihúzzuk a fiókot, majd a rögzített SATA-csatolókra figyelve betoljuk HDD-nket. Ezután fordítsuk fel az egészet, hogy háttértárunkat megfelelően rögzíteni tudjuk csavarok segítségével. Sajnos nincs hűtőventilátor, így érdemes odafigyelni, hogy milyen típusú merevlemezt használunk, illetve milyen körülmények közé szánjuk a 35MP2-t. Ha az előbbi felfordítós műveletnél picit körülnéztünk a NYÁK-on, feltűnhetett a nagyméretű ESS “százlábú”, mely tulajdonképpen egy (általános) integrált lapka HDD-s lejátszók számára, tehát őt tekinthetjük kütyünk agyának.