Válassza az Oldal lehetőséget

Két újabb multimédiás lejátszó az LC-Powertől

A nem túl rövid nevű második versenyzőnk első ránézésre egy minden szempontból meghízott EH-35MP2. E megállapítással nem is járunk olyan messze a valóságtól, hiszen egyértelműen fejlettebb lejátszóról van szó. A külsőségeket tekintve nagyobb doboz és befoglaló méretek jellemzik ezen oldalunk főszereplőjét, vagyis ugyanazzal a minőségi kialakítással van dolgunk, és az előzőekben felsorolt jellemzők itt is megállják a helyüket. Egyetlen kis különbség van, hogy az MPR35-HDMI-hez adott dokkolónak van négy kis talpacskája, mely által biztosabban áll a lábán eszközünk (erre szükség is van a tömegnövekedés okán).

Két újabb multimédiás lejátszó az LC-Powertől 1 Két újabb multimédiás lejátszó az LC-Powertől 2

Azonban a lényeg (most sem) a külsőségekben rejlik, a belső takarja az igazi újdonságokat, mely persze kívülre is kivetül. Ha a hátsó fertályt vesszük szemügyre, kiderül: a tervezők bizony kihasználták a rendeltetésre álló helyet a csatlakozókat tekintve:

Két újabb multimédiás lejátszó az LC-Powertől 3 Két újabb multimédiás lejátszó az LC-Powertől 4

Immáron nem hiányzik a digitális szekció sem, mely mostanság már alapelvárásnak tekinthető. Ennek szellemében kapunk egy optikai digitális hangkimenetet és egy HDMI-t is, mely gyakorlatilag elengedhetetlen a modern televíziók korában. Szerencsére van LAN-csatlakozó is, minthogy az USB-t sem felejtették le a mérnökök, sőt, további két “anyát” is kapunk belőlük. A tudásnak megfelelően a maximális teljesítményfelvétel is megnőtt, mely immáron 36 wattot tesz ki.

Az előlapot tekintve is változott a helyzet, jóval gazdagabb kínálat vár ránk. A fent lévő márkajelzés már megszokott, viszont alant található négy visszajelző LED: HDD, felvétel, másolás, AV-kimenet (lejátszás). Lejjebb helyezkednek el a navigációs gombok (menü és stop is), illetve kissé balra a kártyaolvasót találhatjuk, mely öt formátumot kezel: CF, MMC, SD(HC), MS és XD. A fentiekből kiderült, hogy felvételi funkcióval is rendelkezik tesztalanyunk.

Nézzük a specifikációkat:

  • Modellnév: LC-PRO-MPR35-HDMI
  • Bemenet: USB 2.0, LAN; kompozit és sztereó audió
  • Kimenetek: komponens, kompozit, sztereó audió, optikai digitális hangkimenet, HDMI és 2 × USB
  • TV-szabvány: PAL/NTSC
  • Támogatott formátumok: AVI, XviD, MPEG-1/2/4, VCD (DAT), DVD (VOB, IFO), MP3, WMA, WAV, AC3, ACC, OGG, JPEG (slideshow); felirat: SSA, SMI, SRT
  • Merevlemez: 3,5″, SATA, FAT32, 1 TB-ig
  • Tömeg: 0,8 kg

Az MPR35-HDMI esetén valamivel több időre lesz szükségünk HDD-nk beszereléséhez – két okból. Először le kell csavaroznunk a hátlapot, és csak ezután férünk hozzá a fiókhoz. Másodszor: itt nem rögzített csatlakozók várják merevlemezünket, hanem pár centis kis kábelek, melyeket bele kell ügyeskednünk a helyükre.

Két újabb multimédiás lejátszó az LC-Powertől 5 Két újabb multimédiás lejátszó az LC-Powertől 6

Mivel nagyobbik versenyzőnk tudása is megugrott kisebb társához képest, ezért cseppet sem meglepő, hogy a NYÁK-on több (és komolyabb) alkatrészeket találhatunk. Az agy egy pici alumíniumborda alatt rejtőzik, mely igen forrófejűnek mutatkozott tesztjeink során: akár pár perc használat után elkezdett felforrósodni, mely azt jelentette, hogy akár ujjbegyünket is odaégethetjük segítségével, ha tapogatózni szottyan kedvünk. Ami még említésre méltó, az a Genesys GL850A lapka, mely az USB-kapukért felelős, valamint nem árt tudni, hogy a memóriakártyák kezeléséért a Realtek RTS5151 a felelős (és az ínyencek kedvéért azt is eláruljuk, hogy Nanya memória van a fedélzeten).

Két újabb multimédiás lejátszó az LC-Powertől 7 Két újabb multimédiás lejátszó az LC-Powertől 8

Az MPR35-HDMI esetén végre találhatunk egy kis 3 cm-es ventilátort, melynek hangja alig szűrődik ki a külvilág felé, azonban üröm az örömben, hogy sajnos köze sincs a HDD hűtéséhez, ráadásul egy műanyag keret érintkezik közvetlenül háttértárunkkal, vagyis még a passzív hőleadás sincs igazán megoldva – ez sajnos mindenképpen a negatívumokhoz tartozik.

A szerzőről