Válassza az Oldal lehetőséget

Kicsi a bors, de GIGABYTE Z77N-WIFI

Kicsi a bors, de GIGABYTE Z77N-WIFI

A HTPC-k, vagyis a multimédiás gépek kora leáldozott, legalábbis eddig azt hittem, hogy végük van. Erre mit tesz Isten, egyre másra jelentik be a nagyobb gyártók a Mini-ITX formátumú lapjaikat, amik persze egytől egyig megdobogtatják szívemet.

1

Régen nagy mániám volt a csendes és szép gépek építése, azoké, amik a nappaliban is megállják helyüket. Amikor ilyeneket építettem, akkor két fogós problémát kellett megoldani. Az egyik az volt, hogy megfelelően erős alapot találjak, ha az igény az volt, hogy a tulaj játszani is akar a gépen, a másik pedig a hűtés kialakítása, hogy az apró házakból a termelődő hőt úgy tudjam kifújatni, hogy ne legyen a gép hangos.

7

Felesleges is mondani, hogy egy alaplap a második problémát nem oldja meg, de akkoriban amikor a gépeket építettem nagyon örültem volna egy olyan lapnak, mint amit most bemutathatok.


A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.