Válassza az Oldal lehetőséget

Kipróbáltuk: A4Tech holeless – Nincs lyuk a nap alatt

Innováció. Fontos kifejezés, felgyorsult világunkban minden az innovációról szól. Új technológiák, új módszerek, ú elképzelések, új ideák, és persze az emberek, akik a fejlesztések mögött állnak.

a4tech holeless

Sokszor nem is gondoljuk, hogy egy-egy újdonság mögött mennyire kevés befektetés áll. Sokszor csak az ötlet az, ami sokat ér, főleg, ha fillérekből finanszírozzuk a jelentősnek tűnő előrelépést. Valami ilyesmi történt az A4Technél is.

Már többször végigjártuk a számítógépes egerek törzsfejlődését. Kezdtük a golyós rágcsálókkal, amiket szőrös padokon húzgáltunk, és amiket naponta, hetente kellett tisztítani, mert a belső görgőkön milliméteres rétegben rakódott le a kosz.

Aztán jöttek az optikai megoldások, amik már nem koszolódtak, pontosabban nem úgy, mint az elődök. Néha ezek alját is fújogatni meg törölgetni kellett, ráadásul a pontos működéshez egy jó egérpad is elengedhetetlen volt.

 

10

A hagyományos optikai megoldások után következett a lézer, annak is több fajtája, amik már azt ígérték, hogy bármilyen felületen lehet őket használni, aztán még sem lehetett. De a fejlődés nem állt le, jött a kék lézer, ami valóban szinte minden felületen jól hasított. Nem is olyan régen találkozhattunk az A4Tech újdonságával, ahol a lézersugár nem 45-, hanem 90 fokos szögben érkezett a letapogatandó felülethez, így képesek voltunk akár üvegen vagy szőrös felületeken is használni, sőt, nem jelentett volna gondot neki a papucs orrán a pamutbojt sem és a kifordított bundakesztyű sem.

15

Mi lehet, ami még ennél is jobb? Hát egy olyan egér, aminek az alján semmilyen nyílás sincs, mégis működik. És igen, ezt is megkaptuk, itt az A4Tech holeless technológia.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.