Válassza az Oldal lehetőséget

Kipróbáltuk: EEMOV ESM-Micro – filmek zökkenőmentesen

Kipróbáltuk: EEMOV ESM-Micro – filmek zökkenőmentesen

Bár a cikkhez nem tudtunk olyan videót készíteni, ami közlésre alkalmas lett volna ez nem az EEMOV ESM Micro hibája volt. Amikor elhoztuk a stabilizálót, szó volt a gyorsrögzítő talpról, de úgy ítéltük meg, hogy az otthon lévő kamera tömege elegendő lesz a pontos beállításhoz. Hát tévedtünk.

3

Lényeges az első benyomás, mindig sokat adunk rá. Az EEMOV termékei kapcsán már leírtuk, hogy a minőség kiemelkedő. A fém alkatrészek megmunkálása nem hibátlan, hanem HIBÁTLAN! Itt nem érdemes sorjás felületeket keresnünk, de kezünkbe fogva a darabokat eszünkbe sem jut, hogy ezt tegyük. Az EEMOV termékei a fejlett világ bármely részén készülhettek volna, az, hogy minden alkatrész hazai kezek alkotása, büszkeséggel tölt el minket, még akkor is, ha a termékhez a magyarságon kívül nincs is más közünk.

Ahogy leírtuk a használat nem bonyolult, de nem is egyszerű. A beállítás fontosságát nem győzzük hangsúlyozni! Inkább töltsünk egy feleslegesnek tűnő órát ezzel, hogy azután a következő alkalommal már a megjegyzett pozíciókba fél perc alatt csavarhassuk a rögzítőket. Ez az első óra nem lesz kidobott idő, mert megtapasztaljuk az ESM-Micro működését, megértjük a használat alapvető elveit.

Ahogy megjegyeztük a használat sem pofon egyszerű. Mi egy hétig gyakorlatozhattunk, de ez az idő közel sem volt elég arra, hogy a saját magunkkal szemben támasztott követelményeket elérjük. Ahhoz, hogy valóban profivá váljunk és Hollywood minőségű felvételeket készítsünk hetekre, esetleg hónapokra is szükség lehet.

A végső kérdés, mint mindig most is az, hogy szükségünk van-e egy relatív drága alumínium keretre. A válasz a szokásos. Ha igényes videókat szeretnénk készíteni, ha nem elégszünk meg a remegős, kézből felvett felvételekkel, ha autóból vagy más mozgó járműből szeretnénk úti videókat készíteni, akkor szükségünk van rá.

ESR-1b-galeria-003

Mi magunk nem vagyunk profi, de még félprofi videósok sem. Ennek ellenére már ott van a beszerzendő eszközök listáján az EEMOV ESM-Micro is, csodálkoznék, ha jövő tavaszra nem spórolnánk össze az árát.

A végére még egy mondat. Megmutattam a feleségemnek az általam a cikkbe alkalmatlannak vélt felvételt, ő pedig csak egyet kérdezett: Ugye megvetted ez az izét, nem vitted vissza. Igazi maximalista a drága! 😉

Ezúton szeretnénk megköszönni a forgalmazó Bluechipnek és a gyártó EEMOV (Processfilm Kft.) -nak, hogy kipróbálhattuk az EEMOV ESM-Micro-t! Igazi élmény volt!

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.