Válassza az Oldal lehetőséget

Kipróbáltuk: ETS-T40 és ETD-T60, Enermax hűtők az Ivy Bridge-en

Processzorhűtők tesztje meglehetősen régen volt oldalunkon. Ennek okain gondolkozva két dolog jutott eszembe. Az egyik, hogy napjainkban közel nem olyan kardinális probléma a processzorok hűtése, mint néhány éve volt. A másik, hogy évek óta nem történt jelentős változás a hűtők kialakításában.

 

21

 

A most hozzánk érkezett két borda sem rejt izgalmas újdonságokat, egyszerűen csak újak. Kicsit másképp hajlanak a csövek, kicsit más profilúak a lamellák, más, új processzorokhoz is tartalmaz a csomagolás lefogatót.

Talán felesleges is leírni, hogy az eddig leírtak nem azt jelentik, hogy ezek a hűtők rosszak, hiszen bennük van minden olyan fejlesztés és ötlet, amit hűtőgyártó az utóbbi években kitalált. Nikkelezett talp, a processzorsapkával közvetlenül érintkező csövek, pengeszerű lamellák, hővezetőcsövek, szóval minden, amitől egy processzorhűtő jó lesz, jó lehet.

Az, hogy újdonságot nem találunk csak nekem, a tesztelőnek okoz egy pici gondot, hiszen cikket kell írnom róluk. Nem baj, feltalálom magam így is, hiszen a bordákat mégis csak illik bemutatni, a hűtési teljesítményt is illik lemérni, így azt ajánlom, csapjunk is bele a lecsóba és hagyjuk a betűk indokolatlan szaporítását másra!

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.