Válassza az Oldal lehetőséget

Költséghatékony DDR2 és DDR3 modulok a Zeppelintől

A memóriákat illetően viszonylag régen találkozhattunk újnak tekinthető eresztéssel, azonban ez alkalommal egy nálunk eddig még nem járt gyártó termékei érkeztek megtekintésre. Ez a cég a Zeppelin, melyről vajmi keveset tudunk, sőt, még annál is kevesebbet, két dolog viszont biztos: élettartam-garanciát biztosít a modulokra, emellett igen kedvező áron kerülnek forgalomba. Manapság egyre nagyobb dilemma a DDR2 – DDR3 memóriák közötti választás, mivel az elmúlt időszakban utóbbi ára is jelentősen mérséklődött, ráadásul aki esetleg Core i7 rendszerben gondolkodik, kénytelen az újabb szabvány moduljait alkalmazni. A DDR2 mellett szól továbbra is az árelőny, és talán DDR2-t támogató alaplapokból még mindig nagyobb a választék.

Jelen cikkünkben arra kerestük a választ, nagyjából hogy viszonyul jelenleg egy olcsó DDR2-es memória egy olcsó DDR3-as modulhoz. Sajnos a feltételek nem ideálisak, mivel DDR2-es fronton a GIGABYTE EP45-Extreme, míg a DDR3-at tekintve a GIGABYTE X48T-DQ6 lapját tudtuk szolgálatba állítani, de talán a két lapkakészlet között nincs olyan jelentős memóriakezelésbeli eltérés, mely azt vonná maga után, hogy semmilyen következtetést nem tudunk levonni majd a teszteredményekből.

A modulok:

  • Zeppelin DDR2 800 MHz 5-5-5-18 (2 × 1 GB)
  • Zeppelin DDR3 1333 MHz 8-8-8-24 (2 × 2 GB)

Költséghatékony DDR2 és DDR3 modulok a Zeppelintől 1

Mint látható, a memóriák mennyisége eltérő, így a teszteket nem igazán egymás elleni ütközetnek, hanem amolyan állapotfelmérésnek szánjuk olyan tekintetben, hogy mire képes ma egy költséghatékony memória a két szabvány soraiból, két, egymáshoz tudásban igen közel álló alaplapban. Mielőtt belevágnánk, vegyük szemügyre közelebbről ezeket a Zeppelin produktumokat…

A szerzőről