Válassza az Oldal lehetőséget

Koronavírus/Apple: Eddig tiltották, most már javasolják a fertőtlenítőszeres tisztítást

Koronavírus/Apple: Eddig tiltották, most már javasolják a fertőtlenítőszeres tisztítást

Az Apple hivatalosan megerősítette, hogy készülékeinek képernyőit – például az iPhone-t – meg lehet tisztítani közönséges fertőtlenítőszerekkel vagy 70% izopropil-alkoholra alapozott törlőkendőkkel.

Koronavírus/Apple: Eddig tiltották, most már javasolják a fertőtlenítőszeres tisztítást

Tegnapig az Apple kifejezetten nem javasolta vegyszerek és mosószerek használatát a termékek kijelzőinek tisztításához. Miért? A társaság attól tartott, hogy a különösen agresszív folyadékok károsíthatják a képernyő oleofób bevonatát.

Mától minden megváltozik. A Cupertino vállalat a koronavírus járvány terjedésével kapcsolatos aggodalmak nyomán úgy döntött, hogy frissíti a támogatási oldalt, és elmagyarázza, hogy az Apple termékek megfelelő tisztításához problémamentesen lehet fertőtlenítőszereket használni.

AZ APPLE SZERINT BIZTONSÁGOS AZ IPHONE MEGTISZTÍTÁSA FERTŐTLENÍTŐ TÖRLŐKENDŐKKEL

Koronavírus/Apple: Eddig tiltották, most már javasolják a fertőtlenítőszeres tisztítást 2

„70% izopropil-alkoholos törlőkendővel vagy Clorox fertőtlenítő törlőkendővel óvatosan megtisztíthatja Apple-termékének kemény, nem porózus felületeit, például a kijelzőt, a billentyűzetet vagy más külső felületeket. Ne használjon fehérítőt. Kerülje a nedvesség bejutását a nyílásokba, és ne merítse Apple termékét tisztítószerekbe. Ne használja szövet- vagy bőrfelületen. ”

A fertőtlenítőszerek, amelyeket az Apple most javasol, megegyeznek az orvosok és a szakértők által javasolt termékekkel a koronavírus terjedésének hatékony megelőzése érdekében. Egy másik okostelefon-gyártó, a Google, rámutat arra, hogy a „normál háztartási szappan vagy szokásos tisztítókendő” használható a képernyő tisztítására.

 

A tisztítás megkezdése előtt fontos az eszköz kikapcsolása. Ezenkívül ügyeljen arra, hogy ne engedjen folyadékokat a töltőnyílásba vagy más helyekre, például a hangszóró rácsaiba. Papír törülközőt vagy más olyan terméket, amely megkarcolhatja a képernyőt, nem szabad használni. Ezenkívül kerülje a tisztítószerek permetezését közvetlenül az eszközre. A legjobbmegoldás az, ha izopropil-alkoholt használ. Vigyen fel egy kis mennyiséget egy puha mikroszálas kendőre, majd törölje le a készüléket. Ha nem rendelkezik mikroszálas kendővel, akkor vásároljon ilyet, nem kerül sokba, de ha még sem vesz ilyet, akkor egy tiszta póló is megfelelő lesz. Kerülje a permetezést közvetlenül a telefon kijelzőjére. El kell kerülnie a papírtörlőket is, mivel ezek kis karcolásokat vagy kopást okozhatnak. A telefon tisztítása után mosson kezet is.

További mobiltelefon hírek oldalunkon

 

Forrás: Gizchina

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.