Válassza az Oldal lehetőséget

Magyarországra érkezett a világ első LG CURVED OLED TV-je

Mi is beszámoltunk már az LG csodatévéről, ami már hazánkba is megérkezett. Erről olvashatjuk a hivatalos bejelentést.

LG CURVED_OLED_TV_6

Az LG Magyarországon is bemutatta a világ első ívelt kijelzős OLED tévékészülékét, az LG CURVED OLED TV-t. A lágyan ívelt, IMAX-szerű képernyővel rendelkező 55EA980V mind technológiailag, mind dizájn szempontjából forradalmi újítást jelent az iparágban. A mindössze 4,3 mm vékony mérnöki remekművet olyan, minden ízében kifinomult és innovatív részletek teszik teljessé, mint a szénszállal erősített hátlap, vagy az átlátszó Crystal Stand állványba épített, ugyancsak átlátszó hangszórók. Az LG ezen felül bővítette ULTRA HD termékpalettáját is, egy 164 cm-es (65″) és egy 139 cm-es (55″) képátlójú modellel.

LG Curved_OLED_TV20130429120353615

A CURVED OLED TV lágyan ívelt kijelzőjének hála a képernyő minden egyes pontja azonos távolságra helyezkedik el a néző szemétől, kiküszöbölve a széleknél tapasztalható torzulást és a kép részletgazdagságának csökkenését. Az ívelt forma ezáltal egy teljesen új és egyedi képélményt hoz létre a betekintési szögtől függetlenül. A forradalmian új kialakítás a két és a háromdimenziós tartalmaknál egyaránt érezteti pozitív hatását. A különleges formájú készülékhez egyedi állvány is tartozik, így a CURVED OLED ívelt kijelzője egy lágyan ívelt állványban folytatódik. A légiesen áttetsző Crystal Stand állvány azt az érzetet kelti, hogy a képernyő a levegőben lebeg. Ezt az illúziót az állványba szerelt hangszórók sem törik meg, hiszen a világ első ívelt tévéje büszkélkedhet a világ első tévébe szerelt átlátszó hangsugárzóival is. A kivételesen vékony, kerámiaszálas és áttetsző Clear Speaker audioegységek lenyűgözően tiszta és részletgazdag hangélményt társítanak a páratlan vizuális élményhez. Az LG CURVED TV minden részletében visszaköszön a futurisztikus megjelnés és a prémium minőség. Erről tanúskodik az egész kijelző hátlapját adó, szénszállal erősített műanyag burkolat (CFRP) is, aminek a pillekönnyű, 17 kg-os súly is köszönhető.

Curved-Oled-hands-on-top-curve-macro

 

Az OLED kijelző sajátossága, hogy nincs szükség háttér-megvilágításra, hanem maguk a pixelek bocsátanak ki fényt, teljesen más módon állítva elő a képet, mint a hagyományos megjelenítők. Ez amellett, hogy gyakorlatilag nullára csökkenti a reakcióidőt, és papírvékony kialakítást engedélyez, lehetővé teszi a képernyő meghajlítását is. Mindez élénk és élethű színekben pompázó páratlan képminőséggel társul, hála az LG szabadalmaztatott WRGB technológiájának. Az LG egyedülálló, 4-színű pixelre épülő megoldása a hagyományos piros, zöld és kék (RGB) pixelek mellett egy fehér alpixelt is használ a tökéletes színhatás eléréséhez. A 138 cm (55″) átmérőjű CURVED OLED TV végtelen kontrasztarányra képes, amely a környezet fényerejétől és a látószögtől függetlenül gondoskodik az optimális kontrasztról. Az i-re a pontot az LG különleges színfinomító Color Refiner funkciója teszi fel, amely a tökéletes tónusokért felel.

Az LG csúcskészüléke természetesen a legmodernebb Smart felülettel és polarizált háromdimenziós képalkotással szolgálja a felhasználók minél magasabb szintű és minél sokrétűbb szórakoztatását. A készülék gördülékeny és innovatív vezérlését a legújabb generációs, mozgásérzékelős Magic Remote távirányító szavatolja.

A világ első ívelt OLED TV-jének magyarországi bevezetése hatalmas lehetőség számunkra, hogy a hazai piacon is megmutassuk a felhasználóinknak az LG fejlesztés iránti elkötelezettségét. Míg az ULTRA HD TV a felbontás terén, a CURVED OLED TV a tévétechnológiában és a formatervezésben képvisel jelentős mérföldkövet. Annak ellenére, hogy összességében stagnál a kereslet a globális televíziópiacon, várakozásaink szerint mind az OLED, mind pedig az ULTRA HD szegmensben gyors bővülés várható a következő években. 2015-re a televíziópiac 1-3%-át az OLED technológiájú televíziók teszik majd ki, amelyek harmadát előrejelzéseink szerint Európában és a Független Államok Közösségében értékesítik majd. Az ULTRA HD technológia esetében pedig még erőteljesebb bővülést várunk az elkövetkező két évre.Chan Lee

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.