Válassza az Oldal lehetőséget

Már egy hónap sincs a digitális átállásra

Már egy hónap sincs a digitális átállásra

2013. július 31-én az ország középső területén, 14 megyében a hagyományos  analóg televíziós műsorsugárzást felváltja a korszerű digitális adásközvetítés.digitalis atallas_magyarorszagon A digitális átállás első ütemében érintett 14 megyében mintegy 55 ezer háztartás jelezte a hatóság felmérőinél, hogy kéri a digitális átálláshoz igénybe vehető állami támogatást. A támogatást igénylő háztartások mintegy kétharmadában az NMHH szakemberei már beszerelték a szükséges vételi eszközöket, a set-top-box-ot és az antennát, illetve lehetővé tették egy kedvezményes előfizetői csomag elérését.

Kik lehetnek támogatottak?

Támogatást az kaphat, aki rendszeres szociális segélyt, lakásfenntartási támogatást, ápolási díjat kap, illetve időskorúak járadékában, saját jogon nevelési ellátásban, fogyatékossági támogatásban, vakok személyi járadékában, saját jogon kapott hadigondozotti pénzellátásban, illetve foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesül.

Jogosult a támogatásra az is, aki 2013-ban tölti be a 70. életévét (vagy ennél idősebb), és számára az ONYF által folyósított nyugellátás, nyugdíjszerű szociális ellátás, egészségbiztosítási ellátás együttes összege nem haladja meg az 57 000 forintot.

A támogatáshoz ezen felül az is szükséges, hogy az igénylő háztartásában kizárólag az analóg televíziós műsorok legyenek elérhetőek, azaz csak az M1, a TV2 és a RTL Klub adásai legyenek foghatóak.