Válassza az Oldal lehetőséget

Dynasty – 4 maggal okosodik a tévéd

Az okostévék már napjaink részei. Na, de mit tegyen az, akinek amúgy teljesen megfelel a néhány éve vett plazma, de internetezni is szeretne rajta. Egy biztos, semmiképp se dobja ki!

4b273bd3df2e22926654fb26a1eb76211372772615 x

Sencor TV okosító

Egyre több cég kínál olyan mini gépet, aminek segítségével tévénket okosíthatjuk. Ezek Android alapú eszközök, olyanok, mint mondjuk egy tablet, csak kijelzőjük nincs. A TV-hez HDMI csatlakozón keresztül kapcsolható, használatukkal valóban okossá alakíthatjuk az egyébként “buta” tévét.

A Dynasty szerkezete is ezt tudja. Ami miatt mégis érdekes, hogy az apró stickbe egy erőművet pakoltak. 1,6 GHz RK3188 ARM Cortex-A9, négymagos processzor a gép lelke, ami mellett 2 GB RAM-ot és 8 GB-os háttértárat találunk. Ha ez nem lenne elég, akkor a bővítéshez rendelkezésre áll egy microSD foglalat, amibe maximum 32 GB-os kártyát használhatunk.

Android 4_2_Mini_PC_Android_GNjo-6dG

Már az eddigiek alapján is csúcskészülék a Dynasty, de még mindig nem ért véget a képességek sora. Találunk benne WiFi-t, Bluetooth 3.0 kapcsolatot és micro-USB portot is. A működés zavartalanságát a 4.2-es, Jelly Bean verziójú Android rendszer teszi teljessé. A gép nyitóára 89,71 dollár.


Mini PC-ket és Androidos TV okosítókat itt is találtok: http://bit.ly/1a9ZHKz

 

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.