Válassza az Oldal lehetőséget

Már itt is van a Xiaomi Mi 9 Lite global verziója

Már itt is van a Xiaomi Mi 9 Lite global verziója

Rendelhető a telefon, a szállítás várható időpontja egy hét múlva kezdődik.

Már itt is van a Xiaomi Mi 9 Lite global verziója 1

A Xiaomi Mi 9 Lite érkezéséről alig két hete írtunk, és már meg is érkezett. Az egyetlen kérdés, hogy minek. A telefon Snapdragon 710 lapkakészlettel, 6,34-es AMOLED kijelzővel rendelkezik, memória kiépítésben pedig 6/64 GB-os vagy 6/128 GB-os verziók között válogathatunk. A mobilon négy kamera van, az előlapi egy 32 megapixeles, ez egy csepp alakú kameraszigetben ücsörög. A hátlapon található tripla kamera szokás szerint egy főkamerából, egy széleslátószögű egységből és egy mélysészenzorból áll, ezek felbontása ebben a sorrendben 48- 8 és 2 megapixel.

Már itt is van a Xiaomi Mi 9 Lite global verziója 2

Az új telefon Kínából rendelve sem olcsó, de ha európai hivatalos forrásból próbáljuk beszerezni, akkor végképp borsosnak mondható az ára. Kínából a 64 GB-os változat a miénk lehet 330 dollárért, EU-ban viszont közel 390 dollárt kell érte fizetnünk. Ez elég soknak tűnik, még akkor is, ha egy teljesen új készülékről van szó, hiszen a piacon van a Xiaomi Mi 9T, ami jóval olcsóbban ad erősebb központi egységet (Snapdragon 730) ráadásul a kamerái is jobbak (48+13+8 megapixel). Az egyetlen adat, amiben jobb a 9 Lite az előlapi kamera, ahol a 9T “csak” 20 megapixeles szenzort kapott a Lite 32 megapixelévell szemben.

Már itt is van a Xiaomi Mi 9 Lite global verziója 3

A kérdés tehát az, hogy ki fogja megvenni a gyengébb képességű Lite-ot drágábban? A Xiaomi Mi 9T 64 GB-os verziója még kupon nélkül is 300 dollár alatt van, kuponos akcióban pedig 275 dollár körül is meg tudjuk venni, Igaz, ez a kínai ár, de mint feljebb olvashattátok a Lite 330 dollárja így is jelentősen magasabb, az 55 dolláros differencia teljesen indukolatlan.

Ha mégis szeretnél egy Xiaomi Mi 9 Lite-ot az első között magadénak tudni, akkor itt megrendelheted: Xiaomi Mi 9 Lite 6/64 GB

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.