Válassza az Oldal lehetőséget

Mozis élmény a Xiaomi 27 colos gamer monitorával

Mozis élmény a Xiaomi 27 colos gamer monitorával

Nem csak játékhoz, grafikai munkához is kiváló a Xiaomi 27 colos monitora.

Mozis élmény a Xiaomi 27 colos gamer monitorával

A tavalyi év végének egyik nagy slágere volt a Xiaomi hajlított kijelzős gamer monitora. A mostani darab nem néz ki annyira vagánynak, de a képességek terén komoly darabról van szó.

Mozis élmény a Xiaomi 27 colos gamer monitorával 1

Ahogy fent láthatjátok, a kijelző átlója 27 col. Ehhez kapunk egy IPS panelt, aminek a felbontása 2K, vagyis 2560 x 1440 pixel. Bár a panel IPS, ma már működnek azok a “trükkök”, amikkel eszépen le lehet szorítani a kijelző válaszidejét. Ennél a monitornál ez elég jól sikerült, hiszen 1 millisecundomos (4 ms GTG) időt ad meg a gyártó.

Mivel gamer monitorról beszélünk nem csak a válaszidő, hanem a frissítés is lényeges. Ennek a kijelzőnél 165 Hz-et kapunk, ami elég fincsi. A tipikus fényerő 400 cd, a tipikus kontraszt 1000:1-hez. A kép minőségét javítja, hogy a képességek között megtaláljuk a VESA DisplayHDRTM 400 megfelelőséget is.

Mozis élmény a Xiaomi 27 colos gamer monitorával 2

Ahogy az első mondatban írtam, ez a monitor, bár játékosoknak készül, nem csak játékra, hanem akár félprofi grafikai munkákhoz is kitűnő választás. Az sRGB színtér lefedettsége 100 százalékos, a DCI-P3 színtér lefedettségére pedig 95 százalékot ad meg a gyártó.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a természeteshez nagyon közeli színekkel dolgozhatunk, közel mozis minőségű képet kapunk. Emiatt aztán a monitor a játék mellett filmnézésre, és mint írtam munkához is megfelelő láőességekkel rendelkezik.

Sajnos egy ilyen monitor nem olcsó mulatság, de a tudás, és a gyártó neve indokolja az árat. Ez persze még így sem túlzó, hiszen 120 ezer forintért itthon csak a nagyon belépő szintű darabkat kapjuk (abból is csak 1-2 fajtát), és már a legolcsóbb ASUS is több, mint 20 ezerrel kerül többe. A hasonló képességű Gigabyte, Dell és MSI kijelzők pedig 180-200 ezer forintba fájnak.

Mozis élmény a Xiaomi 27 colos gamer monitorával 3

Szóval a 120 ezer sok, de tényleg csak ahhoz képset, hogy mihez mérjük az árakat. Meg vásárolni most a cseh raktárból tudjuk, a vásárláshoz használjátok a BGa74f60 kuponkódot.

Szerencsére ez az ár nagyon jó, főleg, hogy a Banggoodnál megmaradtak az áfamentes szállítási módok is, így pont olyan feltételekkel vásárolhatunk a kínai és az európai raktárakból, mint a július 1. előtti vámszabályok szerint.

Ide kattints a vásárláshoz:

Xiaomi 27 colos 2K IPS monitor 165 Hz-es frissítéssel

 

Hasonló tartalmak oldalunkon

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.