Válassza az Oldal lehetőséget

Multimédiás központ a Sony kínálatában

Multimédiás központ a Sony kínálatábanMegszokhattuk már, hogy egyre több gyártó kínál különféle kiegészítőket az iPod termékcsaládhoz, a Sony azonban mindig képes újat mutatni.

 

A NAS-Z200iR Wireless Audio System névre hallgató termék egy olyan öszvér megoldás, amely segítségével könnyedén kezelhetjük az otthonunkban megtalálható összes multimédiás forrást. A rendszer egy központi egységből, valamint egy széles körű tudáskészlettel felvértezett távirányítóból áll; utóbbi révén a készülék összes főbb funkciója távolról is vezérelhető, köszönhetően a 3,5 hüvelyk nagyságú kijelzőnek, valamint a logikus felépítésű, mégis minden paraméterre kiterjedő menürendszernek. Külön figyelmesség, hogy az egység energiaellátásáért felelős áramforrások töltése is megoldott, mégpedig egy, szintén az értékesítési csomag részét képező dokkoló állomás segítségével.

Multimédiás központ a Sony kínálatában

Nem lehet okunk panaszra a készülék egyéb paramétereit illetően sem, hiszen hagyományos, illetőleg újraírható CD-kkel egyaránt elboldogul, ahogyan az MP3 formátum lejátszása sem okoz problémát számára. Az audioanyag az optikai korongon felül érkezhet az iPod készülékek fogadására alkalmas dokkolón, USB-porton, valamint hagyományos hangbementen keresztül is, így jóformán minden multimédiás eszközünkkel könnyedén összekapcsolhatjuk a készüléket. Az egyetlen fájó pont a Bluetooth hiánya, amely a mobiltelefonokkal történő kommunikáció során nyújthatott volna jelentős könnyebbséget a rendelkezésre álló vezetékes megoldásokkal szemben. Nem maradt ki ellenben a Wi-Fi rádió, amely révén a NAS-Z200iR néhány gombnyomással felcsatlakoztatható a helyi hálózatra, ezt követően pedig az internetes rádióadások mellett a számítógépünkön tárolt hanganyagok is megszólaltathatók általa. A készülék egy, már meglévő hálózatba történő integrálását a DLNA szabvány teljes körű támogatása segíti.

Multimédiás központ a Sony kínálatában

Habár a tudáskészlet papíron impresszívnek nevezhető, mindez mit sem ér, ha nem párosul megfelelő hangminőséggel: a Sony várhatóan ezen a területen sem okoz majd csalódást, hiszen a 2 × 20 watt teljesítmény, a készülékház speciális, káros rezgésektől mentes felépítése, valamint a neodymium mágnesek alkalmazása  minden bizonnyal jótékony hatást gyakorol majd a hangzásra is.

Multimédiás központ a Sony kínálatában

A NAS-Z200iR Wireless Audio System szeptemberben kerülhet az európai boltok polcaira, egyelőre ismeretlen vételáron.

A szerzőről