Válassza az Oldal lehetőséget

Bemutatjuk: Nagyképű, mégis szerény az AOC Q2775PQU monitor

Bemutatjuk: Nagyképű, mégis szerény az AOC Q2775PQU monitor

Bevezető

Sok víz lefolyt a Dunán azóta, hogy az oldalon monitor teszt jelent volna meg, ezalatt az idő alatt pedig nagyot fordult a világ. Talán emlékeztek rá, hogy a TFT, vagy pontosabban a TN+film panelek uralkodása után, az LG olcsó IPS technológiájának hála a grafikus munkára tervezett monitoroktól a játékos és irodai kijelzők is megörökölték az IPS paneleket. Itt fejeztük be a monitorok tesztelését, ez volt az utolsó nagy lépés, amit írásainkban megörökíthettünk. Most azonban, az AOC-nak hála ismét monitort tesztelek!

Bemutatjuk: Nagyképű, mégis szerény az AOC Q2775PQU monitor

Az okosok azt mondják, hogy a TV-k esetén már nem menő a 3D megjelenítés, én pedig annyit teszek még hozzá, hogy ha a TV-k esetén nem menő, akkor a monitorok esetén még annyira sem az. Valahogy elmúlt a varázs, az emberek nem szeretnek a monitor előtt szemüvegben üldögélni, épp elég, hogy egy idő után kénytelenek vagyunk, mert másképp nem látjuk a betűket.

Persze azért a menőségi faktornak meg kell maradnia, mert mindig kell valami, ami felpörgeti az eladásokat az új technológiákat használó készülékeknél. Ha szerencsénk van, akkor a vastagabb pénztárcával rendelkezők megveszik az új cuccokat, a termelés felfutásával pedig leesik az ár, így mi, hétköznapi polgárok is hozzá juthatunk a fincsi hardverekhez.

Bemutatjuk: Nagyképű, mégis szerény az AOC Q2775PQU monitor 2

Napjainkban az UHD felbontás az a felirat a dobozokon, ami megdobogtatja az értő szíveket. Ebben a cikkben is szerepelhetett volna UHD kijelző, ám úgy döntöttem, hogy egy sokkal ésszerűbb, a mindennapok kihívásának jobban megfelelő monitort választok a teszthez. Ennek a monitornak nincs dizájnos talpa, nincs brutálisan nagy felbontása, mégis, ahogy látni fogjátok, egy remek termékkel találkozhattok.

Lássuk hát, mit tud számunkra nyújtani az AOC Q2775PQU!

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.