Válassza az Oldal lehetőséget

Okoskarkötők csatája – Xiaomi Mi Band 2 az Mi Band 3 ellen

Okoskarkötők csatája – Xiaomi Mi Band 2 az Mi Band 3 ellen

Összecsap a világ legnépszerűbb okoskarkötője az utódjával, a kérdés, hogy az újonc legyőzheti e a tökéletes elődöt.

 Okoskarkötők csatája – Xiaomi Mi Band 2 az Mi Band 3 ellen

A Xiaomi az Mi Band 2 okoskarkötővel nagyjából két évvel ezelőtt megalkotta a tökéletes hordható okoseszközt. Rengeteg funkciót pakoltak egy kis házba, ami szinte elpusztíthatatlan lett. A siker egyik fontos összetevője talán az volt, hogy a Xiaomi mérnökei nem akartak túl nagyot harapni, és az Mi Band 2-be tényleg csak a legszükségesebb funkciókat pakolták bele,így viszont sikerült az árát alacsonyan tartani. A másik fontos tulajdonság, hogy az eszköz és a karpánt két külön darab, így ha elszakad a pánt nem kell új karkötőt venni, illetve nem kell megelégednünk azzal az egyenpánttal amit a karkötőhöz kapunk, olcsón vehetünk olyat, ami ízlésünknek megfelel.

A Xiaomi MI Band 2 a legnépszerűbb okoskarkötő jelenleg. Az Mi 3 érkeztéről már tavaly csiripeltek a verebek, sokan érdekes funkciókat vizionáltak bele. A végül május 31-én bemutatkozó Mi Band 3 azonban jóval kevesebbet hozott, mint amire sokan számítottak. Kérdés, hogy megéri-e váltani, kifizetni a dupla árat az Mi Band 2-höz képest.


 

A külső

Az Mi Band 3 a kettőhöz képest minimális változást hozott. A kijelzőrész beborítja a teljes felső szekciót, az élek lekerelítettek és a gomb is jobban belesimul a környezetébe. A pánt lényegében nem változott, de annyit mégis, hogy első ránézésre nem lesz kompatibilis a kettőhöz vásárolt pántunk a hárommal.

Xiaomi Mi Band 3 2

Az anyagválasztásban nem történt változás, mind a két eszközt ugyanabból a hőre lágyuló thermoplastic elasztomer anyagból állítják el. A karkötő pántja három színben, feketében, kékben és pirosban lesz elérhető, a lényegi rész pedig fekete, de persze várható, hogy hamarosan megjelennek majd a különböző stílusú utángyártott pántok is. A karkötő tömege növekedett egy keveset, de nem lesz zavaró, mert az ultra-könnyű 7 grammos Mi 2 után most egy könnyű 8,5 grammos Mi 3-at kaptunk.


 

Kijelző

Az egyik ok ami miatt megérheti váltani az a kijelző lett. Az Mi Band 3-ban egy 0,78 colos PMOLED panel van, míg az elődbe egy 0,42 colos OLED kijelző került. A nagyobb kijelző a felbontásban is látszik, az új karkötőn jóval hosszebb üzenetek jeleníthetők meg. Egyelőre csak a kínai írásjelekkel kapcsolatban kaptunk adatot, eszerint az újdonság több mint 24 kínai karaktert képes megjeleníteni 193 ppi-s pixelsűrűség mellett. Jelenleg ez a piac legnagyobb ppi értékkel bíró okoskarkötője.

Xiaomi Mi Band 3 5

Az újdonságok sora itt még nem ért véget. A Xiaomi az új karkötő fejlesztésekor figyelembe vette a felhasználók visszajelzéseit. Az egyik leggyakrabban felmerülő probléma a kijelző olvashatóságával kapcsolatban jelentkezett. Nos, az új karkötő a belső és a kijelző továbbfejlesztésének köszönhetően jól láthatóan fényesebb mint az elődje volt. További fejlesztés au UV100-nak nevezett bevonat aminek köszönhetően csökkent az ujjlenyomat gyűjtési hajlandóság és a felület kopásállósága is nőtt.


 

Vízállóság

A Xiaomi Mi Band 2 IP67-es tanusítvánnyal rendelkezik, így vízállónak mondható. Lehet benne zuhanyozni és fürdeni, nem árt neki, ha vízbe merítjük. Az Mi Band 3 képességeit ebben a képességben is fejlődött az eődhöz képest. Immár 5 atmoszfére nyomásig vízállóvá tették, így akár 50 méter mélységig is merülhetünk vele. Ez már egy egész más kategória, képességében megegyezik a Xiaomi újabbik okosórájával a Stratosszal.

Xiaomi Mi Band 3 3


 

Akkumulátor és üzemidő

A Xiaomi Mi Band 2-ben egy 70 mAh kapacitású akkumulátor került. Ezzel a karkötő a versenytársakhoz hasonló, nagyjából hetente egyszer kellett tölteni. A Xiaomi az új karkötőbe már jóval nagyobb 110 mAh kapacitású akkumulátort tervezett ez pedig azt jelenti, hogy a készenléti idő egy töltéssel 20 nap fölé emelkedett. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy lényegében havi egy töltéssel beérheti a szerkezet, igaz ez erősen függ a használat módjától, de az új akkumulátorral még intenzív használat mellet sem kell hetente töltőre dugni a karkötőt.

Xiaomi Mi Band 3 1


 

Érdemes lecserélni a régi karkötőt?

Biztosan sokan lesznek, akik azt mondják, hogy semmi értelme a cserének és meg is értjük őket. Funkciók tekintetében egyelőre nagy változást nem látunk, bár az a tény, hogy 50 méteres mélységig vízállóvá vált előre vetíti több úszásforma megjelenését a támogatott sportok között. Lássuk hát pontokba szedve a különbségeket!

Xiaomi Mi Band 3 6

  • Nagyobb méretű és nagyobb felbontású, 128 x 80 pixeles kijelző, amin tőbb szöveg jeleníthető meg.
  • Hívó nevének kijelzése és hívásfogadás
  • Nagyobb fényerejű kijelzőpanel, amivel napfényes időben is olvashatóbb a kijelző.
  • Nagyobb kapacitású akkumulátor, amivel elegendő lehet havonta egyszer tölteni
  • Jobb kapcsolat a telefonnal, akár a teljes üzenetek is megjelennek a karkötő kijelzőjén.
  • NFC technológia beépítése, így akár fizethetünk is a karkötő segítségével.

Azt gondoljuk, hogy a megszokott képességek nem szaporodtak, vagyis ez továbbra is “csak” egy nagyon jó sport célokra használható karkötő, de azért a háttérben komoly változások történtek. A karkötő használata komfortosabb lett, így talán azoknak, akik szeretik és megszokták a Xiaomi Mi Band 2 szolgáltatásait érdemes lehet a cserén gondolkozniuk.

Az új karkötőt, a Xiaomi Mi Band 3-at elővételben már most is megvásárolhatjuk 50 dolláros, vagyis a jelen árfolyam mellett 13 800 forintos áron itt: Xiaomi Mi Band 3 – GearBest

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.